Neler Yeni

hayattan sıkıldım

AK47

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
761
İsim
Yılmazhan Yıldız
Ya şu yorumlara bakıyorum da cidden bilgisiz boş yorumlar var. Güzel kardeşim ben yaşamış biri olarak sana şöyle özetleyeyim. Ben lise sonuncu sınıfta okulu bırakmıştım. Sınav baskısı çevre baskısı sınav kaygısı vs derken 1 hafta gitmedim aileme de hastayım dedim. Sonra babam anlayıp geldi konuştu benimle. İyi ki de konuşmuş. Liseyi bitirip sınava girdim, mezuna kaldım. Bir sene sınava hazırlanıp üniversiteye gittim. Sana şunu söyleyeyim ne yap ne et üniversite hayatını gör. Üniversite eğitimi ve ortamı gerçekten insana farklı bir boyutta gelişim katıyor bunu sana çok net bir şekilde söylüyorum. Şunu da unutma okuyorum, boşa okuyorum diye bir şey yok. Zamanında bende öyle düşünüyordum fakat o iş öyle değil. Bak ben Uludağ Üniversitesi mezunuyum. Üniversite için İstanbul'dan gelip okudum. Sonra okulu bitirip diplomamı aldım. Staj yaptığım yer iş teklifi yaptı, kabul ettim. 21 yaşında tek başıma Bursa'ya gelip kendi evimi ve düzenimi kurdum. Ekim'den beri buradayım. Bir sorun oldu ve işten ayrılmam gerekti. Çıkış haberini verdim ve 14 günlük ihbar sürem başladı. Çıkış haberini verdikten 4 gün sonra yeni işimi buldum. Şuan bir holding bünyesinde çalışıyorum. O 4 gün boyunca iş ilanlarına baktım. Bütün işletmeler ve işverenler mutlaka ve mutlaka üniversite mezunu istiyor. Ne olursa olsun. Yani şöyle ki, sen cebinden profesör de çıkartsan üniversite diploman yoksa bir hiçsin. Hiçbir şey bilmeyen diplomalı biri gelip senin önüne geçer. O yüzden üniversite okuyun. Bak benim diplomamın uluslararası geçerliliği var. Mesela ben şuan çoğu ülkeden kolayca vize alırım diplomam sayesinde. Hele ki iş başvurusu yapsam vize işleriymiş oturma izniymiş hepsini şirketler karşılıyor. Ama diploman yoksa zengin de değilsen eskisi gibi kolay kolay vize alamıyorsun. Şimdi madem diploman var çıkabiliyorsun da sen neden çıkmıyorsun? diyen arkadaşlar olacaktır. Benim kendime koyduğum hedeflerim var. Yapmak istediğim bir iş var. Bu yüzden şuan para biriktiriyorum ve çeşitli kurslarla kendimi geliştiriyorum. Bir miktar sermaye kazandıktan sonra kendi şirketimi kuracağım. Bir yıldır kuracağım şirketin taslağını hazırlıyorum, belki bu süreç bir ya da iki yıl daha sürecek ama önemli değil. Önemli olan kararlı olmak. Kendinize hedefler koyun ve kararlı olun sizlere tavsiyem. Kısaca olay bu. Zaten okulunuz bittiği zaman hayatınızın sonuna kadar mecburen çalışacaksınız. Bu yüzden okuyabildiğiniz kadar okuyun. Bir de hayatınızda riskler alın. Bir şeyler deneyin. Ben şimdiki gençlere bakıyorum herkes hazıra alışmış. Herkese günlük harçlığı haftalık harçlığı veriliyor. Ben lisede hiç harçlık almadım. Yazları çalışıp para biriktirirdim. Okul açılınca aliexpressten türlü türlü şeyler getirip satardım. Hem harçlığımı çıkarıyordum hemde para biriktiriyordum. Sonra yaz geldiği zaman gider 1 hafta tatilimi yapardım sonra tekrar çalışıp para biriktirirdim. Şuan yaşım 21 ailemden ayrı farklı bir şehirde kendi evimde yaşıyorum. Bazen risk alın, gerçekten insanı geliştiren bir şey bu olay. Başarılı olursan özgüvenin artar, başarısız olursan da ders çıkarırsın ve tecrüben olur bir sonraki girişiminde hata payın azalır. Ülkenin hali ortada ben isterim ki gençler sürekli bişeyler denesin, bişeyler yapsın ama görünen şu ki herkes kös kös oturup ne olacak böyle diye bakıyor sadece. Biraz uzun oldu, okuyanlara teşekkürler. Saygılar.

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
16 yaşındayım gerçekten derslerime çok çalışıyorum çabalıyorum. Ama okulumdan nefret etmeye başladım hocalar beni çok dışlıyor ve yaptıgım hiç birşeyi begenmiyorlar sürekli ezmeye çalışıyorlar tabi bunlarda sözlü notlarıma aşırı kötü yansıyor. Tam tatil oldu o rahata kavuştum şükürler olsun dinleniyim diyorum edebiyatçı ve fizik hocası saat 2de 15sayfa ödev atıyor saglık meslek ögrencisiyim gerçekten bundan bıktım usandım ailem desem sürekli başkalarıyla kıyaslıyor çok kötü hissediyorum. Artık gerçekten zevkle yaptıgım herşeyden keyif alamıyorum bunaldım bazen düşünüyorumda ben niye okulu bırakıp sanayiye gitmiyorum diye düşünüyorum. Evden bile ayrılmayı düşündüm o derece bıktım...
Welcome to the "Lise Life"

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,312
Üyeler
161,032
Son üye
yigit1331
Top Bottom