Neler Yeni

Hazır Sistem aldıktan sonra neler yapmalıyım

serci

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
62
İsim
Sercan Güre
Merhaba sistemi aldım tüm driverları falan kurdum anakartım asus olduğu için bunu kurdum neler yapmam gerek hangi testleri yapmam gerek hem işlemci hem ekran kartı hem ramler için sistemim de şu

AMD Ryzen™ 5 7500F Soket AM5 5.0GHZ 38MB MPK Kutusuz Fanlı İşlemci
ASUS PRIME A620M-K 6400MHz(OC) DDR5 Soket AM5 M.2 HDMI VGA mATX Anakart
ZOTAC GeForce RTX 4060 TI GAMING 16GB AMP GDDR6 NVIDIA Ekran Kartı
Adata XPG Lancer RGB 16GB 6000 MHz DDR5 CL30 Ram - Siyah AX5U6000C3016G-CLARBK x2
KIOXIA Exceria PLUS G3 1TB NVMe Gen4 M.2 SSD R:5000MB/s W:3900 MB/s
XIGMATEK GAMING X II ODIN II 4x120mm ARGB FANLI 650W 80PLUS MidT ATX GAMING KASA
Thermalright Peerless Assassin 120 SE WHITE ARGB

1732522291574.png

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Polat Bey
Cinebech ,Furmark, CrystalDiskİnfo bunları yapabilirsin

Reyconjeff

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
187
İsim
ANIL GÜDÜCÜ
onlar ne için hocam octt diye bir şey varmış ta anlamadım birde ryzen master ama çözemedim
  1. Cinebench: Bu test, işlemcinizin performansını ölçmek için kullanılır. Cinebench, işlemcinizin çoklu çekirdek ve tek çekirdek performansını değerlendirir ve diğer sistemlerle karşılaştırma yapmanıza olanak tanır.
  2. FurMark: Ekran kartınızın (GPU) performansını ve stabilitesini test etmek için kullanılır. FurMark, grafik kartınızı zorlayarak maksimum sıcaklık ve güç tüketimini ölçer, böylece olası sorunları tespit edebilirsiniz.
  3. CrystalDiskInfo: Bu araç, sabit disklerinizin ve SSD’lerinizin sağlık durumunu ve performansını izlemek için kullanılır. CrystalDiskInfo, disk sıcaklığı, çalışma saatleri ve SMART verileri gibi bilgileri sağlar.
Mesaj otomatik birleştirildi:

OCCT (OverClock Checking Tool): Bu araç, işlemcinizin ve diğer bileşenlerinizin kararlılığını test etmek için kullanılır. OCCT, işlemcinizi maksimum kapasitesine kadar zorlayarak aşırı ısınma, güç dalgalanmaları ve diğer sorunları tespit etmenize yardımcı olur:
Ryzen Master: AMD Ryzen işlemciler için özel olarak tasarlanmış bu yazılım, işlemcinizin performansını optimize etmenize ve overclock yapmanıza olanak tanır. Ryzen Master, işlemci sıcaklıklarını, voltajlarını ve frekanslarını izleyerek en iyi performansı elde etmenizi sağlar.

serci

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
62
İsim
Sercan Güre
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  1. Cinebench: Bu test, işlemcinizin performansını ölçmek için kullanılır. Cinebench, işlemcinizin çoklu çekirdek ve tek çekirdek performansını değerlendirir ve diğer sistemlerle karşılaştırma yapmanıza olanak tanır.
  2. FurMark: Ekran kartınızın (GPU) performansını ve stabilitesini test etmek için kullanılır. FurMark, grafik kartınızı zorlayarak maksimum sıcaklık ve güç tüketimini ölçer, böylece olası sorunları tespit edebilirsiniz.
  3. CrystalDiskInfo: Bu araç, sabit disklerinizin ve SSD’lerinizin sağlık durumunu ve performansını izlemek için kullanılır. CrystalDiskInfo, disk sıcaklığı, çalışma saatleri ve SMART verileri gibi bilgileri sağlar.

OCCT (OverClock Checking Tool): Bu araç, işlemcinizin ve diğer bileşenlerinizin kararlılığını test etmek için kullanılır. OCCT, işlemcinizi maksimum kapasitesine kadar zorlayarak aşırı ısınma, güç dalgalanmaları ve diğer sorunları tespit etmenize yardımcı olur:
Ryzen Master: AMD Ryzen işlemciler için özel olarak tasarlanmış bu yazılım, işlemcinizin performansını optimize etmenize ve overclock yapmanıza olanak tanır. Ryzen Master, işlemci sıcaklıklarını, voltajlarını ve frekanslarını izleyerek en iyi performansı elde etmenizi sağlar.
ilk olarak hangisini yapmam gerek

1732526482859.png
şu anki veriler iyi mi soğutucu ile beraber

burada hangi değer önemli ?

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,303