AMD işlemcilerin artık kötü olduğuna dair iddialar eskide kaldı. Oyun konusunda artık Intel'den çok önde ve bir sıkıntı yaşatmıyorlar. Intel, oyun konusunda geri kalsa bile Yazılım ve Render tarafında AMD işlemcilerin önünde konunuzda oyun oynamak için bir sistem aradığınızı söylemişsiniz. Oyun oynayacaksanız, AMD bir işlemci tercihinde bulunmak daha mantıklı olacaktır. AMD Ekran kartları ile ilgili bilinmezlik maalesef hala devam ediyor. Kimileri, AMD ekran kartlarında hiç hata almadım diyor. Kimileri hala alıyorum diyor. Kimileri ise hatanın çok başka sebeplerden olduğunu söylüyor. Ancak genel bir bakış yaparsak. Evet. AMD Ekran Kartları da oyunlar için daha iyi bir performans veriyor. Ancak kullanıcıların çoğu Nvidia Ekran kartlarını kullanıyor. Çünkü hata almak istemiyor, DLSS ve RT gibi gelişmiş teknolojileri kullanmak istiyor. Şimdi siz sadece oyun oynamak istiyor ve performansım yüksek, FPS değerlerim üst düzey olsun istiyorsanız AMD Ekran kartları işinize yarayacaktır. Hata alır mısınız, almaz mısınız bilmiyorum. Forumda AMD Ekran Kartı kullanan arkadaşlar elbette var. AMD işlemci zaten sizi üzmeyecektir. Attığınız kasadaki işlemciden bir tık daha iyi bir işlemci. Nvidia bir ekran kartı almak isterseniz de seçenek olarak sizlere sundum. RTX 3060, 1080P oyunculuk için gerçekten güzel bir kart. Nvida modellerde hatalarla karşılaşan kullanıcı sayısı "benim gördüğüm kadarıyla" az. Bu yüzden tercih sizin. İşlemci konusunda içiniz rahat olabilir, Ekran Kartı konusunda seçimi siz yapacaksınız. 6700XT, RTX 3060'ı çok kolay geçebilen bir kart. Ancak DLSS teknolojisi ile RTX 3060, RX6700XT'nin performansına yetişiyor.