Hazır Sistem Önerisi ^_^

muhibbi

80+
Reaksiyon skoru
50
Bütçe
45000
→ Herkese merhaba, bir arkadaşım için bilgisayar satın alacağız. Toplam değil hazır sistem olacak.
Yalnızca kasa için bütçesi 40-45k mümkünse fazla esnetmek istemiyor.
→ Bilgisayar bileşenleri hakkında bilgim var ve toplayabilirim fakat en son geçen sene araştırma yaptığım için güncel kısımları bilmiyorum. Bu yüzden Nvidia 5000 serisi hakkında bilgiye de ihtiyacım var. Zaten konuyu da bu yüzden açıyorum aslında.
→ 4070, 4070 super vs. yerine 5060 almak mantıklı mıdır? 5070 fiyat farkına değer ve uzun ömürlü olur vs. derseniz düşüneceğim fakat kullanacak kişinin çok üst düzey bir sisteme ihtiyacı yok.
→ İşlemci tarafında AM5 platform düşünüyorum, büyük ihtimalle de 7500f olur.
→ Anakart giriş seviye de olabilir, 3 4 yıl sonra yükseltme yapmayı destekleyecek daha iyi bir kart da olabilir. Fiyata göre buna sonradan karar vereceğim.
→ Bellek olarak 1x32 ddr5 6000 MHz cl30-32 vs. düşünüyorum.
→ Kasa ve PSU olarak çin malı ürünler yerine biraz daha iyi şeyler önerebilirseniz sevinirim.

→ Özetle 5000 serisi ekran kartları almaya değer mi? AMD tarafından ekran kartı istemiyor.
→ Hazır sistem linki de paylaşabilirsiniz. Şimdiden teşekkürler. İyi forumlar.

→ Herkese merhaba, bir arkadaşım için bilgisayar satın alacağız. Toplam değil hazır sistem olacak.
Yalnızca kasa için bütçesi 40-45k mümkünse fazla esnetmek istemiyor.
→ Bilgisayar bileşenleri hakkında bilgim var ve toplayabilirim fakat en son geçen sene araştırma yaptığım için güncel kısımları bilmiyorum. Bu yüzden Nvidia 5000 serisi hakkında bilgiye de ihtiyacım var. Zaten konuyu da bu yüzden açıyorum aslında.
→ 4070, 4070 super vs. yerine 5060 almak mantıklı mıdır? 5070 fiyat farkına değer ve uzun ömürlü olur vs. derseniz düşüneceğim fakat kullanacak kişinin çok üst düzey bir sisteme ihtiyacı yok.
→ İşlemci tarafında AM5 platform düşünüyorum, büyük ihtimalle de 7500f olur.
→ Anakart giriş seviye de olabilir, 3 4 yıl sonra yükseltme yapmayı destekleyecek daha iyi bir kart da olabilir. Fiyata göre buna sonradan karar vereceğim.
→ Bellek olarak 1x32 ddr5 6000 MHz cl30-32 vs. düşünüyorum.
→ Kasa ve PSU olarak çin malı ürünler yerine biraz daha iyi şeyler önerebilirseniz sevinirim.

→ Özetle 5000 serisi ekran kartları almaya değer mi? AMD tarafından ekran kartı istemiyor.
→ Hazır sistem linki de paylaşabilirsiniz. Şimdiden teşekkürler. İyi forumlar.
Hocam bu sistemi özelleştirip alabilirsiniz:

Ekran kartını RX 9060 XT 16gb,Anakartı b650m s2h,ssdyi nv3,kasayı 2. olan,psuyu a650bnl(beyazı ucuz ama isterseniz siyahıda var),işlemci soğutucuyu ak400 yaparsanız 45.900TL ediyor,fakat eğer beklerse kasımda güzel sistemler düşebilir.

AMD ekran kartı düşünmüyor. Bazen Nvidia takıntısı olanlar olabiliyor biliyosunuzdur. Ben de zorlamadım, 5060 bandında bir şey bakıyorum mümkünse.

Hocam bu sistemi özelleştirip alabilirsiniz:

Ekran kartını RX 9060 XT 16gb,Anakartı b650m s2h,ssdyi nv3,kasayı 2. olan,psuyu a650bnl(beyazı ucuz ama isterseniz siyahıda var),işlemci soğutucuyu ak400 yaparsanız 45.900TL ediyor,fakat eğer beklerse kasımda güzel sistemler düşebilir.
45k ya 9060xt alınmaz. O fiyatlara indirimde 5070 geliyor. 5060ti 16gb ya da 5070 bakın.
AMD ekran kartı düşünmüyor. Bazen Nvidia takıntısı olanlar olabiliyor biliyosunuzdur. Ben de zorlamadım, 5060 bandında bir şey bakıyorum mümkünse.

Hikayeli oyunlar oynamak istiyorsa 5060 önermem, bence arkadaşınızı ikna edin, yeni çıkan bf6 da gözlendiği gibi hikayeli oyunlar için 8gb VRAM yetmeyebiliyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Cuma günleri gaming gecesi oluyor ince hesapta güzel sistemler düşebilir indirime 5060 ti 16gb felan örneğin

Aslında 5060 ti ekran kartının iyi olduğunu biliyorum, vram konusunda da haklısınız. Şunu merak ediyorum, 4070, 4070 super yerine 5060 ti almaya değer mi aradaki farkı anlamayacak biri için, kas gücü ve dlss olarak değerlendirecek olursak?

Aslında 5060 ti ekran kartının iyi olduğunu biliyorum, vram konusunda da haklısınız. Şunu merak ediyorum, 4070, 4070 super yerine 5060 ti almaya değer mi aradaki farkı anlamayacak biri için, kas gücü ve dlss olarak değerlendirecek olursak?
Hazır sistemlerde 4070 beye 4070s kullanımıyolar kendin topluyacak isen bişey diyemem
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

5060 ti 16gb daha güncel güç konusunda daha güçlüdür diye tahmin ediyorum

Kas gücü muhabbeti çok can sıkıcı. 5060 ti iyi güzel hoş da gerçekten 2k kart bile değil gibi FPS değerleri. DLSS açınca 4k bile oynatıyor ona lafım yok tabii. Sırf o sebeple 4070 mi aldırsam diyorum.
İmkan olursa 5070 almak lazım. Hiçbir oyunda üzmez.

Kas gücü muhabbeti çok can sıkıcı. 5060 ti iyi güzel hoş da gerçekten 2k kart bile değil gibi FPS değerleri. DLSS açınca 4k bile oynatıyor ona lafım yok tabii. Sırf o sebeple 4070 mi aldırsam diyorum.
İmkan olursa 5070 almak lazım. Hiçbir oyunda üzmez.
5060 ti 8gb vs 4070s karşılasmasinda %4 5 farkla felan 4070s kazanıyor ama 5060 ti 16gb yüksek ihtimalle daha performanslıdır ben tam bilmiyorum bu kartların arasindaki farkı bilen birileri varsa cevaplarsa daha iyi olur

Araştırdığımda şunu gördüm ki 5060 ti, 16 GB vramin tamamını her zaman kullanamıyor. Bu yüzden aslında darboğaz yaptığı çok fazla oyun yok. Ama günümüzde gb vram almak istemem.
9060 xt ile kıyasladığımda ise çok fp bir kart olsa da bütçesi olan birinin 5060 ti alması daha mantıklı geldi. Sonuçta 3 4 yıl değiştirmeyecek en az.
5070 ciddi bir şekilde çok daha iyi. 4070 ise kas gücü olarak önde olsa da 5060 ti güncel olduğu için tercih edilebilir belki.

O bütçeye 5060ti ya da 9060xt bulabilirsin şu anda. Tebilon'da ikisi de mevcut, bakabilirsin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,654
Üyeler
183,872
Son üye
P.U.T.A.
Geri