Hazır Sistem Önerisi

megatron1

80+
Reaksiyon skoru
55
Merhaba 29bin TL bütçem var ve kararsızım Gaming gende Nova 14400f var Mugello 4060 var ve murat gamsız mg1 var lakin bunlar 8gb vram a sahip o yüzden daha ucuza 27 28 k ya İNTEL Arc b580 var sizce alınır mı çünlü 4060 seviyesi ve hatta daha iyi performans veriyor kullananlar veya iyi bilenler varsa açıklayabilir mi çünkü şuanda 8 gb VRAM sınırda gözüküyor baktığım sistemler DDR5 AMD ekran kartlı sistemler daha pahalı ve İNTEL de sürücü sıkıntısı yada oyunun algılamaması gibi sorunlar çekermiyim .Ayrıca sadece hazır sistem alacağım toplama yapmayacağım.Mağazdan almayıu planlıyorum itopya ya da gaming genden uzun vadeli bir sistem istiyorum.Oynadığım oyunlar assetto corsa modlu ultra ayar ets2 içinde geçerli forza horizon 5 beamng ve fps oyunları daha çok karışık takılıyorum.Ryzen 5 5600 gibi 5.nesil işlemciler almicam.VE eğer İNTEL ARC B580 alırsam i5 14400f mi daha iyi olur yoksa r5 7500f mi darboğaz yapmaması için malum güçlü işlemci istiyor.

Son düzenleme:
bu fiyatlarda eski amd ekran kartları hariç 8gb üstüne çıkamassın.
9000 serisine kadar olan amd ekran kartları 12gb olabiliyor ama malesefki nvdia ile kıyaslandığında saf güçte aynı teknolojiler kullanıldığında nvdia farkı açıyor.
grafiksel anlamdada amd de fsr gibi teknolojiler çok fazla bozulma yapıyor youtubeden testlerine bakabilirsin yani senin için en mantıklısı nvdia 60 serisi.

intel arc kısmına gelirsek saf performansda iyi gözükede teknolojileri amd için dediğimle aynı durumda ve piyasadki yeri yeni olduğundan sıkıntılı duurmlarla karşılaşma olasılığın var.

ti serisi kullanmayacaksan r5 5600 yeterli ama yavaştan am5 ve ddr5 ler hayatımıza giriyor ve 1 2 seney ucuzlıcaklar yani sistemini geleceğ dönük am5 ddr5 üzerine kur.

am5 kanadında şuanda en fp işlemciler 7500f ile 7600 bunlardan birini tercih edebilirsin :)

ucuza bulursan benchmarkta fps değerlerini kıyaslayarak tabii ki intel alabilirsin ama intel son 2 3 yıldır amd nin işlemcilerinden %80 daha kötü durumda.

yakın fiyatlarda 5060 bulursan 4060 dan çok daha iyi olur :)

bu fiyatlarda eski amd ekran kartları hariç 8gb üstüne çıkamassın.
9000 serisine kadar olan amd ekran kartları 12gb olabiliyor ama malesefki nvdia ile kıyaslandığında saf güçte aynı teknolojiler kullanıldığında nvdia farkı açıyor.
grafiksel anlamdada amd de fsr gibi teknolojiler çok fazla bozulma yapıyor youtubeden testlerine bakabilirsin yani senin için en mantıklısı nvdia 60 serisi.

intel arc kısmına gelirsek saf performansda iyi gözükede teknolojileri amd için dediğimle aynı durumda ve piyasadki yeri yeni olduğundan sıkıntılı duurmlarla karşılaşma olasılığın var.

ti serisi kullanmayacaksan r5 5600 yeterli ama yavaştan am5 ve ddr5 ler hayatımıza giriyor ve 1 2 seney ucuzlıcaklar yani sistemini geleceğ dönük am5 ddr5 üzerine kur.

am5 kanadında şuanda en fp işlemciler 7500f ile 7600 bunlardan birini tercih edebilirsin :)

ucuza bulursan benchmarkta fps değerlerini kıyaslayarak tabii ki intel alabilirsin ama intel son 2 3 yıldır amd nin işlemcilerinden %80 daha kötü durumda.

yakın fiyatlarda 5060 bulursan 4060 dan çok daha iyi olur :)
hocam 5060lı sistem var incehesapta technopat gaming v1 diye 27.999 tl ve ekran kartını 8gb 9060xt ile değiştiriliyor ben şunu merak ediyorum şuanki oyunlarda malum 8gb vram az o yüzden hala gelişmekte olan b580 i intel 14400f ile alıp ek soğutmayla almak mantıklı mı çünkü şuan 4060lı sistemle aynı fiyat bandında bende incehesapa pek ısınamadım o yüzden gidip alabileceğim gaming genden ya da itopyadan ddr5 b580li sistem almak taraftarıyım yani çünkü vram konusundada önde sizce 4060lı sistem almak mı b580 limi

hocam 5060lı sistem var incehesapta technopat gaming v1 diye 27.999 tl ve ekran kartını 8gb 9060xt ile değiştiriliyor ben şunu merak ediyorum şuanki oyunlarda malum 8gb vram az o yüzden hala gelişmekte olan b580 i intel 14400f ile alıp ek soğutmayla almak mantıklı mı çünkü şuan 4060lı sistemle aynı fiyat bandında bende incehesapa pek ısınamadım o yüzden gidip alabileceğim gaming genden ya da itopyadan ddr5 b580li sistem almak taraftarıyım yani çünkü vram konusundada önde sizce 4060lı sistem almak mı b580 limi
şimdi nvdianın kartları donanımsal açıdan 2k ya varabilecek ama f/p olması için vram kısıtlaması ile yükselemeyen kartlar.
intel arc ise vram sayesinde yeterli ama donanımsal olarak kötü

şimdi şöle örneklendireyim istersen, 16gb vram olsun vram haric oyunlarda bu segment kartlarla yüksek fps için framgeneration yani dlss leri açman gerekli, ama yıllardır bu işte olan amd bile fsr gibi teknolojiler açıldığında kaplamalrda bozulmalar pikselleşmeler ve droplar oluşuyor (9000 serisi hariç)

detaylı incelemedim ama f/p haricinde intel serisi muhtemelen dlss açman gerektiği zaman muadillerinden çok geride kalacak.
istediğin kadar vram olsun kart 60 fps göremedikden sonra.

malaesefki bidaki kartlara kadar bu oyunbozan nvdia nın eline düştük gibi :D

şimdi nvdianın kartları donanımsal açıdan 2k ya varabilecek ama f/p olması için vram kısıtlaması ile yükselemeyen kartlar.

şimdi şöle örneklendireyim istersen, 16gb vram olsun vram haric oyunlarda bu segment kartlarla yüksek fps için framgeneration yani dlss leri açman gerekli, ama yıllardır bu işte olan amd bile fsr gibi teknolojiler açıldığında kaplamalrda bozulmalar pikselleşmeler ve droplar oluşuyor (9000 serisi hariç)

detaylı incelemedim ama f/p haricinde intel serisi muhtemelen dlss açman gerektiği zaman muadillerinden çok geride kalacak.

peki sizce ne yapayım 4060 mı alayım

peki sizce ne yapayım 4060 mı alayım
4060 iyidir varsa 5060 da tercih edebilirsin,
işlemci konusunda 14400f amd 7500fe göre aynı fps değerlerinde ve daha ucuz ama intelin durumu çok vasat gibi ileride sisteminizi upgrade etmek istersen am5 soket kullanmak daha mantıklı olabilir bence :)
intel hala 2018 de kaldı Ç:d

4060 iyidir varsa 5060 da tercih edebilirsin,
işlemci konusunda 14400f amd 7500fe göre aynı fps değerlerinde ve daha ucuz ama intelin durumu çok vasat gibi ileride sisteminizi upgrade etmek istersen am5 soket kullanmak daha mantıklı olabilir bence :)
intel hala 2018 de kaldı Ç:d
hocam 4060 7500f ikilisi gaming gende mevcut ama 5060 31k ya geliyor o yüzden gaming genden almak mantıklı mı mugello 4060 var moreno 4060 var

5060 4060 a göre saf güçte %10 15 teknolojilerde %20 30 daha güçlü ona göre fiyat algını kendin belirlersin :)

5060 4060 a göre saf güçte %10 15 teknolojilerde %20 30 daha güçlü ona göre fiyat algını kendin belirlersin :)
ama bütçe uygun olmuyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

yani aslında aklımda intel b580 vardı ama bilemiyorum tabi 4060ta dlss var ama yani benim oynadığım oyun türüne göre hemde ileriye dönük olması açısından

Nvidia VRAM teknolojisi geliştiriyor 8 gb VRAM yeterli gelebilir gibi görünüyor sıkıştırma flndı galiba

örnek olarak değer vereyim 2k da 4060 40fps verirken 5060 50fps veriyor
dlss ler açıldığında fps farkı 30 a çıkıyor
5060 da yeni gelen mfg açıldığında fps farkı tamamen 2 ila 2.5 katına çıkıyor
zorlayabilirseniz 5060 tercih edin derim vram yetersizliğinden oluşan fps düşüşlerini ileriki dönemlerde çok daha iyi kapar.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,640
Üyeler
183,150
Son üye
Üzeyir12
Geri