Neler Yeni

Yardım Hdd bağladım bilgisayarın ışıkları gitti ve hdd bilgisayarda gözükmüyor.

4emirrr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
442
İsim
Emir Kara
sata power kablosu ile sata kablosu birbirine bağlıydı sata'yı çektim çıkardım sanra siyah olan sata kablosunu alıp anakart'a bağladım ama maalesef açtığım zaman bilgisayarın aydınlatmaları çalışmıyordu dedim neyse hdd'den önemli değil bilgisayarım kısmına geldiğimde de hdd gözükmüyor. Nerede hata yaptım. Bilgisayarın açılması da normale göre uzun sürdü bi yüklenme ekranı geldi siyah 20 saniye kadar orada bekledim.
1638275316447.png

Mirlex

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
164
İsim
Miraç
sata power kablosu ile sata kablosu birbirine bağlıydı sata'yı çektim çıkardım sanra siyah olan sata kablosunu alıp anakart'a bağladım ama maalesef açtığım zaman bilgisayarın aydınlatmaları çalışmıyordu dedim neyse hdd'den önemli değil bilgisayarım kısmına geldiğimde de hdd gözükmüyor. Nerede hata yaptım. Bilgisayarın açılması da normale göre uzun sürdü bi yüklenme ekranı geldi siyah 20 saniye kadar orada bekledim.Alıntıyı görüntüle
ışıkların neden söndüğünü bilmiyorum ama sol altta windows simgesine sağ tıkla ve disk yönetimine gir aşağıda siyah renkli yeni taktığın hdd gözüküyor olmalı ona sağ tıkla birimi ekle veya aktifleştir olacak de devam et

4emirrr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
442
İsim
Emir Kara
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
ışıkların neden söndüğünü bilmiyorum ama sol altta windows simgesine sağ tıkla ve disk yönetimine gir aşağıda siyah renkli yeni taktığın hdd gözüküyor olmalı ona sağ tıkla birimi ekle veya aktifleştir olacak de devam et
Bir sorum daha olucak dosya sıkıştırmayı etkinleştirebiliyor muşum dosyalar sıkışırsa daha az yer kaplar fakat bunun eksileri nedir bana ne gibi bir kötü dönüşü olur
Mesaj otomatik birleştirildi:

dediğini yaptım ama olmadı sanırım

Son düzenleme:

Mirlex

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
164
İsim
Miraç
Bir sorum daha olucak dosya sıkıştırmayı etkinleştirebiliyor muşum dosyalar sıkışırsa daha az yer kaplar fakat bunun eksileri nedir bana ne gibi bir kötü dönüşü olur

dediğini yaptım ama olmadı sanırım
ss atarmısın sıkıştırmayı etkinleştirmenin yararlarını zararlarını bilmiyorum ama ufak araştırmayla bulabilirsin eğer olmuyorsa hdd kablosunu çıkar tak yapıp birdaha açarmısın pcyi

4emirrr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
442
İsim
Emir Kara
ss atarmısın sıkıştırmayı etkinleştirmenin yararlarını zararlarını bilmiyorum ama ufak araştırmayla bulabilirsin
ss atamıyorum artık disk yönetimi açılmıyor.

1638277144059.png

Son düzenleme:

Mirlex

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
164
İsim
Miraç
ss atamıyorum artık disk yönetimi açılmıyor.

Alıntıyı görüntüle
tamamdır bir yeniden başlat ve hdd gözüküyor mu bir bak gözükmüyorsa şunu dene :içinde bir şey yok gördüğüme göre sağ tıkla biçimlendir de devam et sonra yeniden başlat (biçimlendirme içindeki dosyaları siler )

4emirrr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
442
İsim
Emir Kara
tamamdır bir yeniden başlat ve hdd gözüküyor mu bir bak gözükmüyorsa şunu dene :içinde bir şey yok gördüğüme göre sağ tıkla biçimlendir de devam et sonra yeniden başlat (biçimlendirme içindeki dosyaları siler )
biçimlendirmenin bitmesini mi beklemeliyim yeniden başlatmak için

4emirrr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
442
İsim
Emir Kara
biçimlendirme bitmeden kapatırsam geri açamıyorum disk yönetimini aynı zamanda yeniden başlatma süresi daha uzun sürüyor hdd'yi taktığımdan beri bilgisayar eskisi gibi açılmıyor farklı ekranlar görüyorum.

5 dakikada yeniden başladı sistem.

Biçimlendirdiğini ne olduğunda anlayabilirim sadece biçimlendirme yazıyor şuan üstünde

Son düzenleme:

Mirlex

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
164
İsim
Miraç
biçimlendirme bitmeden kapatırsam geri açamıyorum disk yönetimini aynı zamanda yeniden başlatma süresi daha uzun sürüyor hdd'yi taktığımdan beri bilgisayar eskisi gibi açılmıyor farklı ekranlar görüyorum.
hocam biçimlendirme bitsin bekleyin ondan sonra bilgisayarı yeniden başlatın sonra tekrardan disk yönetimine girin ve hddye sağ tıklayıp süğrüc harfi ve yolu değiştire tıklayın şu sürücü harfini atayı seçip bir harf seçin ve tamam deyin ondan sonra yeniden başlatıp bakın (biçimlendirme bitmeden kapatsam demişsiniz orayı anlayamadım eğer biçimlendirme yapınca sıkıntı oluyorsa biçimlendirme yapmadan sürücü harfi yolu değiştirmeyi yapın ) yavaşlama sorununun çözümü şöyle olabilir biosa girip ssdinin açılışta 1. sırada olduğundan emin olun çünkü hdd 1 ise hddde windowsu arıyor orada zaman kaybediyor oalbilir veya BIOS'ta cms UEFI ayarını UEFI'ye getirin (windowsunuz uefi mi öğrenmek için msinfo32 yazın orada bios modu uefi veya eski yazar )

5 dakikada yeniden başladı sistem.

Biçimlendirdiğini ne olduğunda anlayabilirim sadece biçimlendirme yazıyor şuan üstünde
yukarıda bahsettim biçimlendirme yaptıysanız yapmanıza gerek yok

4emirrr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
442
İsim
Emir Kara
benim anlayamadığım tek şey biçimlendir diyorum ve biçimlendirme yazısı orada kalıyor biçimlendirmeyi iptal et diyor biçimlendirme bitti mi bitmedi mi anlayamıyorum.

Mirlex

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
164
İsim
Miraç
benim anlayamadığım tek şey biçimlendir diyorum ve biçimlendirme yazısı orada kalıyor biçimlendirmeyi iptal et diyor biçimlendirme bitti mi bitmedi mi anlayamıyorum.
tamam gerek yok biçimlendirmenize sürücü harfi yolunu yapın ama bir forumda şöyle bir şey buldum bakın isterseniz yavaşladı diyorsunuz ya hdd çok voltaj çekmiş olabilir diyorlar bu site

4emirrr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
442
İsim
Emir Kara
1638278408460.png

yapamıyorum bir de normal sata kablosu bağladım çok voltaj çekmiyordur diye düşünüyorum

Top Bottom