HDD imde sorun var

WolTen

80+
Reaksiyon skoru
2
Merhaba ben laptop kullanıyordum(toshibanın)3 4 senelik bir laptop ama işimi gorüyordu zaten lol yada csgo oynardım bazende kod yazıp ödev çıkartırdım ne oldu bilmiyorum laptobumu normal şekilde kapattım sonra 1 gün geçti açtım no bootable device dedi bios a girdim hdd none yazıyor hdd neden böyle oldu bi zararı zaten laptobumu her ay 1 temizlerim ama şuan hdd imi algılamıyor ve ben bu hdd yi çöpe atmak istemiyorum içerisinde önemli veriler var lütfen yardım edin????

eski bir hdd ise sorun çıkarmış olabilir ömrü doluyor yada dolmuştur. ondaki verileri kurtarman için bir bootable sürücü bağlaman gerekir tabi o sürücüyü oluşturmak için başka bir bilgisayar da lazım ve küçük bir işletim sistemi iso'su . en temizi bir bilgisayarcıya götürüp verileri kurtararak kontrol etmesini istemek olur 2. el bir hdd ile değiştirtebilirsin hazır başlamışken ama değiştireceği parça için garanti iste ertesi gün bozulursa "banane" diyemesin

Bilgisayarı bi linux tan başlatmayı dene linux la başlarsa dosyalarını alır bi format atarsın linux la başlamaz ise geçmiş olsun yüksek ihtimalle HDD de bad sector var demektir ☹️

HDD yi çıkarıp tekrar takmayı denedin mi?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,186,760
Üyeler
188,315
Son üye
ilby
Geri