Neler Yeni

Hdd kurulu sisteme ssd aldım

ironhand

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Furkan Demirel
Arkadaşlar 1tblik hdd kullanıyorum şimdide 480lik m2 ssd aldım. forumda birkaç başlığı okudum ama tam anlamadım. kullandığım hdd 500 500 iki parça halinde kullanıyorum c ve d olmak üzere. önemli şeyleri dye depolayıp cye de format atmam mümkün mü? sonrada ssdye windowsu kurarım diye düşündüm. yada eğer içindekileri ssdye taşıma imkanım varda sadece c dekileri ssdye atabilirmiyim?

64Bit

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
347
İsim
Umut-Gün
Arkadaşlar 1tblik hdd kullanıyorum şimdide 480lik m2 ssd aldım. forumda birkaç başlığı okudum ama tam anlamadım. kullandığım hdd 500 500 iki parça halinde kullanıyorum c ve d olmak üzere. önemli şeyleri dye depolayıp cye de format atmam mümkün mü? sonrada ssdye windowsu kurarım diye düşündüm. yada eğer içindekileri ssdye taşıma imkanım varda sadece c dekileri ssdye atabilirmiyim?
bildiğim kadarıyla mümkün değil sıfırdan kurulum yapman lazım diye biliyorum

ironhand

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Furkan Demirel
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
bildiğim kadarıyla mümkün değil sıfırdan kurulum yapman lazım diye biliyorum
forumda bir kaç başlıkta technopatın klonlama videosu atılmış ama o videoda c d olarak ikiye bölünmemiş bilmediğim bişeyde yapmak istemedim sağol yinede. birde bu klonlama derken hdd içindekiler ssdye taşınıyor mu sadece kopyalanıyormu?

64Bit

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
347
İsim
Umut-Gün
forumda bir kaç başlıkta technopatın klonlama videosu atılmış ama o videoda c d olarak ikiye bölünmemiş bilmediğim bişeyde yapmak istemedim sağol yinede. birde bu klonlama derken hdd içindekiler ssdye taşınıyor mu sadece kopyalanıyormu?
Klonlama yapmadım hiç o konuda pek bir bilgim yok ama format attığınız taktirde c/d diskine bakmaksızın bütün verileri imha eder. Lazım olan verilerinizi flash bellek yardımı ile yeni m2'ye taşımanız en iyisi olur.

Dahası  
Reaksiyon skoru
59
İsim
Hilmi Akkaya
İlgilendiği Kategoriler
Tasarım.
Dostum silmek istemediklerini hdd de tut sonra ssd tak ve işletim sistemini kur. kurdukdan sonra kapat ve hdd tak , ssd yi öncelikli algılar ve sorun yapmazsa , hdd onemli dosyalarını muhafaza edip hdd yi sıfırlarsın .

ironhand

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Furkan Demirel
Klonlama yapmadım hiç o konuda pek bir bilgim yok ama format attığınız taktirde c/d diskine bakmaksızın bütün verileri imha eder. Lazım olan verilerinizi flash bellek yardımı ile yeni m2'ye taşımanız en iyisi olur.
Dostum silmek istemediklerini hdd de tut sonra ssd tak ve işletim sistemini kur. kurdukdan sonra kapat ve hdd tak , ssd yi öncelikli algılar ve sorun yapmazsa , hdd onemli dosyalarını muhafaza edip hdd yi sıfırlarsın .
hiç format atmadan ssdye windowsu kurunca 400gb den fazla boşluk kalır sanırım boot menüsünden önceliği ssdye verdikten sonra hdd içindeki verileri o 400 gb a sığdırıp hddye format atacağım sanırım anladığım kadarıyla

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
SSD klonlama ile sadece C dekileri SSD'ye aktarabilirsin. Formata gerek yok.

ironhand

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Furkan Demirel
SSD klonlama ile sadece C dekileri SSD'ye aktarabilirsin. Formata gerek yok.
klonladıktan sonra c ye format gerekmiyor mu peki benim klonlamaktan anladığım hem hddnin c bölümünde hem ssdde aynı şeyler olacak cyi silmek gerekmez mi

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
Sonrasında BIOS'dan SSD'ye Win başlatmayı ayarlarsın. SSD ile Win başladıktan sonra HDD'nin C'yi temizleyebilirsin.

ironhand

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Furkan Demirel
Sonrasında BIOS'dan SSD'ye Win başlatmayı ayarlarsın. SSD ile Win başladıktan sonra HDD'nin C'yi temizleyebilirsin.
klonlarken sanırım kullanılan programda c ve d olarak iki ayrı disk göstereceği için ayrı olarak kopyalanıyor. çok soruyorum ama yalnız cyi nasıl sileceğim anlatabilirmisiniz?

Logithx

80+ Bronze
klonlarken sanırım kullanılan programda c ve d olarak iki ayrı disk göstereceği için ayrı olarak kopyalanıyor. çok soruyorum ama yalnız cyi nasıl sileceğim anlatabilirmisiniz?
Klonlama işlemi bittikten sonra bios'dan ssd ilk seçenek olarak göstereceksin açılışta cihaz ssd ile başlayacak sonra hdd'nin windows olan bölümünü biçimlendirirsin..

ironhand

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Furkan Demirel
anladım teşekkür ederim yardımcı olamak isteyen herkese iyi geceler 🙂

Top Bottom