Dostum attmış olduğun link yurtdışından bir site. Bu sebepten ötürü dolar kurundan dolayı ucuz gibi gelebilir. Ancak gümrükte vergi gelir ona. Şu disk bu fiyata tr de olsa hemen sipariş verecektim. Bu sebepten link istedim
Bu diskin tr fiyatı en ucuz
Rpm dediğin şey bu hdd lerin içinde cd'ye benzer bir disk var onun 1 sn de dönme hızını temsil eder. 5400 , 7200, 10000 , 15000 rpm hızlarında diskler mevcut. Bizim gibi son kullanıclar arşiv için 5400rpm , oyun için 7200 rpm kullanırlar. Gerisi genelde sunucular da görürsün.
Cahce arkadışın dediği gibi önbellek. Teorik olarak Bir uygulamayı açtığında pc önce veriyi şu şekilde arar. Her bellekde bulamadığında bir sonrakine bakar. işlemci cahce belleği -> ram -> Hdd cache - > HDD. Bu cahce bellekler ne kadar artarsa fiyatta o kadar artar.
ve 2 hdd aynı kasaya takılıyor mu yoksa hdd yeri kasada bir tane mi var
Girişi sata olan her diski kasana ekleyebilirsin. Kaç adet ekleyeceğin ise anakartında kaç adet sata portun olduğuna bağlı.
1tb hangi hdd önerirsiniz 300-370tl arasında
Ben genelde hepsiburada ve amazon da satıcı hepsiburada ve amazon olarak filtreleyip en ucuz olanlar arasından seçiyorum. Herhangi bir problem olduğunda hepsiburada veya amazondan kargo kodu alıp servis işlemlerini onlar hallediyor. Servisçilerle uğraşmamış oluyorum.
Yalnızca şuna dikkat et.
Arşiv için alıyorsan 5400rpm den birisini al farketmez.
Oyun için alıyorsan. 7200 rpm olmasına dikkat et. Oyun için alcaksan ssd almanı öneririm Aynı paraya 500 gb ssd alırsın. Bence 2 tb dan daha fazla işini görür.