Neler Yeni

HDD lerdeki fiyat farkı neden ?

tsuki

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
164
İsim
talha
Instagram
tsukisenshi
arkadaşlar 1tb yada 2tb hdd almayı düşünüyorum fakat 1tb hdd 350tl 2tb 360tl aralarındaki fiyat farkı neden bu kadar düşük ? fiyatları googleye 1tb hdd ve 2tb hdd yazarak buldum mesela 1 tb hdd 350 tlbaşka bir yerde başka marka 450tl ye satılıyor desek aralarındaki fark nedir ve 2. el hdd alınır mı bir sorunu çıkar mı

tsuki

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
164
İsim
talha
Instagram
tsukisenshi
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
rpm ve cache farkındandır. 360 TL olan 2tb hdd linki atabilirmisin?
googleye yazıp alışverişe tıkladım ve bunu buldum site biraz güvenilir değil gibi
rpm ve cache nedir ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

1tb hangi hdd önerirsiniz 300-370tl arasında

ve 2 hdd aynı kasaya takılıyor mu yoksa hdd yeri kasada bir tane mi var

En İyi Cevap
7
googleye yazıp alışverişe tıkladım ve bunu buldum site biraz güvenilir değil gibi
rpm ve cache nedir ?
Rpm diskin dönüş hızıdır. Disk okuma yazma hızını büyük oranda etkiler bu hızın yüksek olması daha iyidir. Cache ise HDD'nin önbelleğidir RAM gibi düşünebilirsiniz en çok tıkladığınız uygulamayı (örnek) önbelleğe alır ve o uygulama sonraki açılışta daha hızlı açılır.

Genelde takılır. Kasa marka ve modeli nedir?

Heyman

80+
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Naim Kaynar
Dostum attmış olduğun link yurtdışından bir site. Bu sebepten ötürü dolar kurundan dolayı ucuz gibi gelebilir. Ancak gümrükte vergi gelir ona. Şu disk bu fiyata tr de olsa hemen sipariş verecektim. Bu sebepten link istedim :D

1629405439504.png

Bu diskin tr fiyatı en ucuz
1629405513076.png

rpm ve cache nedir ?
Rpm dediğin şey bu hdd lerin içinde cd'ye benzer bir disk var onun 1 sn de dönme hızını temsil eder. 5400 , 7200, 10000 , 15000 rpm hızlarında diskler mevcut. Bizim gibi son kullanıclar arşiv için 5400rpm , oyun için 7200 rpm kullanırlar. Gerisi genelde sunucular da görürsün.

Cahce arkadışın dediği gibi önbellek. Teorik olarak Bir uygulamayı açtığında pc önce veriyi şu şekilde arar. Her bellekde bulamadığında bir sonrakine bakar. işlemci cahce belleği -> ram -> Hdd cache - > HDD. Bu cahce bellekler ne kadar artarsa fiyatta o kadar artar.

Girişi sata olan her diski kasana ekleyebilirsin. Kaç adet ekleyeceğin ise anakartında kaç adet sata portun olduğuna bağlı.

Ben genelde hepsiburada ve amazon da satıcı hepsiburada ve amazon olarak filtreleyip en ucuz olanlar arasından seçiyorum. Herhangi bir problem olduğunda hepsiburada veya amazondan kargo kodu alıp servis işlemlerini onlar hallediyor. Servisçilerle uğraşmamış oluyorum.

Yalnızca şuna dikkat et.
Arşiv için alıyorsan 5400rpm den birisini al farketmez.
Oyun için alıyorsan. 7200 rpm olmasına dikkat et. Oyun için alcaksan ssd almanı öneririm Aynı paraya 500 gb ssd alırsın. Bence 2 tb dan daha fazla işini görür.

tsuki

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
164
İsim
talha
Instagram
tsukisenshi
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Rpm diskin dönüş hızıdır. Disk okuma yazma hızını büyük oranda etkiler bu hızın yüksek olması daha iyidir. Cache ise HDD'nin önbelleğidir RAM gibi düşünebilirsiniz en çok tıkladığınız uygulamayı (örnek) önbelleğe alır ve o uygulama sonraki açılışta daha hızlı açılır.

Genelde takılır. Kasa marka ve modeli nedir?
Thermaltake Commander G33 ARGB Tempered Glass 750W 80+

Heyman

80+
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Naim Kaynar
Öncelikle kasanda kaç adet disk mevcut ? Ve bunlar 2,5 inc mi 3,5 inc mi

EMREG

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,414
İsim
napcan
İlgilendiği Kategoriler
Hım...her şey
Instagram
no
Steam
no
Twitter
yok
Facebook
no
Discord
no
Reddit
yok
arkadaşlar 1tb yada 2tb hdd almayı düşünüyorum fakat 1tb hdd 350tl 2tb 360tl aralarındaki fiyat farkı neden bu kadar düşük ? fiyatları googleye 1tb hdd ve 2tb hdd yazarak buldum mesela 1 tb hdd 350 tlbaşka bir yerde başka marka 450tl ye satılıyor desek aralarındaki fark nedir ve 2. el hdd alınır mı bir sorunu çıkar mı
Sadece boyut vermek olmaz modelleri veriniz.
Sorunsuz ise ve fiyat uygun ise alınır.

ssd ile hdd arasındaki fark nedir
Hız farkı var.
Ssd çok daha hızlı.

Top Bottom