Neler Yeni

Yardım HDD Sıfırlayıp Başka Bir Sisteme Eklemek

Necip5270392

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
109
İsim
Necip5270392
Merhabalar Hocam Benim Elimde Hali Hazırda Boşta Duran 1 Adet 250Gb'lık HDD Var Ve Ben Onu Şuan Hali Hazırda Kullandığım Sistemime Yeni Bir Disk Bölmesi Olarak Eklemek İstiyorum Fakat İçerisi Dolu Ve Ben Nasıl Sıfırlanacağını Ve Hali Hazırda Çalışan Bir Sisteme Onu Nasıl Ekleneceğini Bilmiyorum.

Kendisi Sata Girişli Bir HDD'dir Ve Masa Üstü Pc'de Kullanılıyordu Ve Kullanılacak.

Şimdiden yardımlarınız İçin Teşekkürler. Kolay Gelsin. İyi Günler.

Kızagan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
139
Disk yönetiminden biçimlendirip yeni disk olarak atayarak kullanabilirsiniz ancak bir diskte ekstra boyut olarak ekleyemezsiniz.

Necip5270392

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
109
İsim
Necip5270392
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Disk C: Disk D: Gibi Disk Alanları Varya Hocam Onun Gibi Yeni Disk Alanı Açacam O Disk ile Ve Doğru Anladıysam Bunu Yapamayacağımı Söylüyorsunuz Tabi Doğru Anladıysam
Eğer Doğru Anladıysam Bunun Nasıl yapılabileceğini De Anlatırsanız Sevinirim Keza Disk Sıfırlayıp Başka Bir Pc Ye İlk Defa Yapacağım İçin Bebeye Anlatır Gibi Anlatmanızı İsterim Kabalık Olmazsa

Kızagan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
139
Disk C: Disk D: Gibi Disk Alanları Varya Hocam Onun Gibi Yeni Disk Alanı Açacam O Disk ile Ve Doğru Anladıysam Bunu Yapamayacağımı Söylüyorsunuz Tabi Doğru Anladıysam
Eğer Doğru Anladıysam Bunun Nasıl yapılabileceğini De Anlatırsanız Sevinirim Keza Disk Sıfırlayıp Başka Bir Pc Ye İlk Defa Yapacağım İçin Bebeye Anlatır Gibi Anlatmanızı İsterim Kabalık Olmazsa
Aramaya Bilgisayar Yönetimi yazıp açın. Daha sonrasında Depolama>Disk Yönetimi adımlarını izleyin. Karşınıza takılı olan diskler (HDD veya SSD) çıkacak. Oradan sıfırlamak istediğiniz diski bularak sağ tıklayın ve bölümü sil deyin. Disk ayrılmamış bölüm olarak karşınıza çıkacak ve siyah renkle işaretlenecek. Tekrar diske sağ tıklayarak yeni bölüm oluşturun. İşlem tamamdır.

*Bu işlem sırasında diskteki verilerinizin silineceğini unutmayın. Önemli dosyalarınızı yedekleyin. Yapacağınız işlemde sorumluluk tamamen size aittir.

Necip5270392

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
109
İsim
Necip5270392
Hocam İki Disk De Pc'ye Bağlıyken Açtım PC'yi Fakat 2. Disk Windowsu Açıldı, Kapatıp Sata Kablolarını Değiştim Fakat Bu Sefer De Windows Yükleme Ekranı Bi Geldi Kapandı Pc Hemen Ardından Tekrardan Açtım Bu Sefer De 2. Monitör Yok Ama Asıl Windows Görünüyor
Hocam Ayrıca Şuan 250Gb Lık HDD Disk 1 Diye Görünüyor Ona Sağ Tık Falan Yaptım Fakat Biçimlendirme Gelmedi Bende Bölümleri Teker Teker Sıfırlayayım Dedim 880Mb Lık Bi Bölüm Var Sıfırlanamayan Ve Sağ Tarafında Duran Yaklaşık 100Gb'lık Birim Silinmiş Olarak Duran (Eski D Sürücüsü Kısmı) Bir De Silinemeyen Birimin Solunda 140Gb'lık Bir Bölüm Var Ve Bunları Birleştiremedim Ayrıca Ortadaki Kısmı Da Silemedim Fakat 140 Gb Lık Kısım E Diski Olarak Şuan Görünebiliyor Pc'mde

Tüm yardımlarınız İçin Teşekkürler. İyi Günler. Kolay Gelsin.

Hocam Sıfırlanamayan Bölüm Sağlam Kurtarma Bölümüymüş Eski Diskin Ve Silinemiyor :C
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam İkincil Diski Taktığımdan Beri 2. Ekranım Uyku Modunda Ve Çıkmıyor Normal Mi Bu ?!

Kızagan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
139
Hocam İki Disk De Pc'ye Bağlıyken Açtım PC'yi Fakat 2. Disk Windowsu Açıldı, Kapatıp Sata Kablolarını Değiştim Fakat Bu Sefer De Windows Yükleme Ekranı Bi Geldi Kapandı Pc Hemen Ardından Tekrardan Açtım Bu Sefer De 2. Monitör Yok Ama Asıl Windows Görünüyor
Hocam Ayrıca Şuan 250Gb Lık HDD Disk 1 Diye Görünüyor Ona Sağ Tık Falan Yaptım Fakat Biçimlendirme Gelmedi Bende Bölümleri Teker Teker Sıfırlayayım Dedim 880Mb Lık Bi Bölüm Var Sıfırlanamayan Ve Sağ Tarafında Duran Yaklaşık 100Gb'lık Birim Silinmiş Olarak Duran (Eski D Sürücüsü Kısmı) Bir De Silinemeyen Birimin Solunda 140Gb'lık Bir Bölüm Var Ve Bunları Birleştiremedim Ayrıca Ortadaki Kısmı Da Silemedim Fakat 140 Gb Lık Kısım E Diski Olarak Şuan Görünebiliyor Pc'mde

Tüm yardımlarınız İçin Teşekkürler. İyi Günler. Kolay Gelsin.

Hocam Sıfırlanamayan Bölüm Sağlam Kurtarma Bölümüymüş Eski Diskin Ve Silinemiyor :C
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam İkincil Diski Taktığımdan Beri 2. Ekranım Uyku Modunda Ve Çıkmıyor Normal Mi Bu ?!
Anlatmak istediğiniz işlemleri anlamadım

firatyegin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
255
İsim
Fırat Yeğin
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar, Donanım, Yazılım
Windows işletim sisteminin kurulu olduğu Disk hariç diğer diskleri bilgisayar kapalıyken çıkartın. Yeni sisteme takacağınız diski sistem açıldıktan sonra SATA kablosu ile anakarta bağlı olarak bırakın. Ardından arkadaşın dediği adımları uygulayarak Diski sıfırlayın başka birşeyi yok. Kablo değişikliği birşeye yaramaz eğer 2 diskte de Windows varsa eğer Windows Boot Manager hangisiyle başlatacağını bilemeyeceği için rastgele birini başlatacaktır (Sürücü harfleri aynıysa).

Necip5270392

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
109
İsim
Necip5270392
Hocam 2 HDD'de Bağladığımda İlkin Silinecek Disk Ekranı Geldi Önüme
Kapatıp Tekrar Açtım Bu Sefer Bilgisayar Windows Yükleme Ekranında Kendini Kapattı
Kapanmadan Sonra Ben Tekrardan Başlattım Açılışı Ve Silinmesini İstemediğim Yani Duracak Olan Diskin Şifre Ekranı Geldi Önüme
Windowsun Şifresini Girdim Ve Açıldı Fakat 2. Ekranım Yok
Ayrıca Diskteki Alanların Hepsini Toplu Olarak Silemediğim İçin Teker Teker Sildim Fakat Bu Seferde 808Mb'lık Bir Sağlam Kurtarma Alanı Silinemedi
Ayrıca Bu Alanı Silemediğim İçin Ve Tam Ortada Durduğu İçinmidir Bilemem 140Gb Ve 100Gb Lık Olmak Üzere Olan İki Ayrı Alanı birleştiremiyorum
Ayrıca Şuan Silinen Disk Çıkarttığım Halde Ekranım Gitmiş Durumda uyku Moduna Giriyor Ve Çıkartamıyoruz.

Necip5270392

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
109
İsim
Necip5270392
Windows işletim sisteminin kurulu olduğu Disk hariç diğer diskleri bilgisayar kapalıyken çıkartın. Yeni sisteme takacağınız diski sistem açıldıktan sonra SATA kablosu ile anakarta bağlı olarak bırakın. Ardından arkadaşın dediği adımları uygulayarak Diski sıfırlayın başka birşeyi yok. Kablo değişikliği birşeye yaramaz eğer 2 diskte de Windows varsa eğer Windows Boot Manager hangisiyle başlatacağını bilemeyeceği için rastgele birini başlatacaktır (Sürücü harfleri aynıysa).
Hocam Sıfırlamayı Yaptım Fakat Resimde De Görüldüğü Üzere Disk 1 Yani Silinecek Diskteki Ortadaki Mavi Kısım Silinemiyor
Disk Silimi.jpg

Disk 0 Zaten Benim Ana Diskim Ve Sistem Silinecek Diski Açtığında Sata Data Kablosunu Değiştirdim Kendi Aralarında Ve Doğru Olan Disk Açıldı Yani Disk 0'ın Windowsu Ve Şuan İşlemleri Hocamızın Dediği Şekilde Yaptım Fakat Disk 1 Deki O Ortada Duran Kısım Kaldı Ve Silinemiyor

Necip5270392

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
109
İsim
Necip5270392
Hocam Windows Güvenlik Modunda Denedim Eski Diskteki Kurtarma Alanı Silmeyi Fakat Silinmedi Artık Benim Aklıma Bişey Gelmiyor Ve 140Gb Lık Alan İle 86 Gb'lık Birleştiremiyorum, Eğer Bir Çözümünüz Var İse Dinlemeyi Çok İsterim İkisinin Birleşik Olabilmesi İçin Fakat Yine De Buraya Kadar Yaptığınız Bütün Yardımlar İçin Çok Teşekkür Ederim Valla Yalan Yok Siz Olmasanız Büyük olasılık İle Ben Buraya Kadar Bile Gelemezdim Pc'yi Daha Başlamadan Bozardım Diye Düşünüyorum her şey İçin Teşekkür Ederim.

Top Bottom