Tamam taş gibi hdd bir şey olmaz 14 sene kullandım sıkınti olmaz1 TB WD Blue 7200 RPM. 970 Evo plus da var ama SSD'nin ömrünü azaltmak istemiyorum sonuçta şu anda bu işten para kazanmadığım için uğruna para da harcanmaz. 2K edit yapıyorum ama dosya boyutları büyük olmuyor.
HayırRender süresince diskten sürekli okuma-yazma yapıldığından HDD'de edit veya HDD'ye export yaparsam ömrü kısalır mı?
Ama nekadar yapacağına bağlı hddin ne?Render süresince diskten sürekli okuma-yazma yapıldığından HDD'de edit veya HDD'ye export yaparsam ömrü kısalır mı?
1 TB WD Blue 7200 RPM. 970 Evo plus da var ama SSD'nin ömrünü azaltmak istemiyorum sonuçta şu anda bu işten para kazanmadığım için uğruna para da harcanmaz. 2K edit yapıyorum ama dosya boyutları büyük olmuyor.Hayır
Mesaj otomatik birleştirildi:
Ama nekadar yapacağına bağlı hddin ne?
Tamam taş gibi hdd bir şey olmaz 14 sene kullandım sıkınti olmaz1 TB WD Blue 7200 RPM. 970 Evo plus da var ama SSD'nin ömrünü azaltmak istemiyorum sonuçta şu anda bu işten para kazanmadığım için uğruna para da harcanmaz. 2K edit yapıyorum ama dosya boyutları büyük olmuyor.
Hem ssd hem hdd takiliyken renderı nasıl hdd den yaptirabilirizRender süresince diskten sürekli okuma-yazma yapıldığından HDD'de edit veya HDD'ye export yaparsam ömrü kısalır mı?
Dosyalar HDD'de olunca oradan çalışır. Yani kullandığın dosya eğer HDD'de ise HDD'den yapılır. SSD'ye atarsan oradan yapılır. Cache'lerin konumu da önemli.Hem ssd hem HDD takiliyken renderı nasıl HDD den yaptirabiliriz
Yani hem kullandığım program hemde isleyecegim dosyalar hdd olması yeterliDosyalar HDD'de olunca oradan çalışır. Yani kullandığın dosya eğer HDD'de ise HDD'den yapılır. SSD'ye atarsan oradan yapılır. Cache'lerin konumu da önemli.
İşlenecek dosyalar HDD'de ise program SSD'de olsa bile HDD'den kullanır.Yani hem kullandığım program hemde isleyecegim dosyalar HDD olması yeterli
Sağolİşlenecek dosyalar HDD'de ise program SSD'de olsa bile HDD'den kullanır.