Neler Yeni

HDMI kablomla 1080p 120 Hz alamıyorum ?

sezerbey98

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
555
İsim
Sezer Aktaşlı
Merhaba 4K 144Hz Acer Predator XB3 IPS HDR400 27" monitöre sahibim. Playstation 5 için aldığım monitör ama laptopumu da bağlayıp oynuyorum. Laptopumu HDMI ile bağlayabiliyorum çünkü DPI girişi yok hatta USB-C to Display Port aldım onda da görüntü vermedi ekrana. Monitörüm 4K 144Hz destekli 1080p'de bile 280 Hz'e kadar OClenme yeteneği var ekranımın. Laptopum Acer Nitro 5 AN515-44 R6ZW diye bir model ama nedenini bilmediğim şekilde 1080p 1440p 2160p bütün çözünürlükler sadece 60 Hzye kadar seçenek sunuyor. Nvidia kontrol panelinden 144 Hz yaptım 1080p için bu sefer oyunlarda 144 hz vermez oldu. Çıldırma noktasına geldim yardım edebilir misiniz ?

sezerbey98

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
555
İsim
Sezer Aktaşlı
HDMI 2.0 varmış. Aklıma gelen şu şimdi, acaba monitör özel çözünürlük olarak bunları destekliyor mu? Desteklemesi lazım ama belki de yoktur. Manuel çözünürlük ayarlayınca nasıl oluyor?

Manuel olarak 1080p 144Hz ayarladım NVIDIA Denetim'den . Başarıyla çalıştı ama R6 Siege , Overwatch gibi oyunlar maalesef 60 Hz'de çalıştırmaya devam etti. Hatta gittim monitörün tazeleme hız ölçerini açtım onda da öyle göstertti. Bağırttı resmen

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,081
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Windows ve teknik sorunlar
Manuel olarak 1080p 144Hz ayarladım NVIDIA Denetim'den . Başarıyla çalıştı ama R6 Siege , Overwatch gibi oyunlar maalesef 60 Hz'de çalıştırmaya devam etti. Hatta gittim monitörün tazeleme hız ölçerini açtım onda da öyle göstertti. Bağırttı resmen
V-sync kapatın.

sezerbey98

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
555
İsim
Sezer Aktaşlı
Sorunu çözmüş bulunmaktayım

Hemen çözümü de yazayım sonuçta burası bir forum.

Sorunumun temelinde yatan unsur aslında monitörümün HDMI'dan 60 hz çıkışlı olmasıymış elbette bu bir sorun değil sadece problem kaynağı. Eğer DP ile bağlasaydım 280 Hz kadar boostlanabilirlik sağlıyordu. Peki Laptopumda bu mümkün mü ? Kesinlikle hayır.

Yaptıklarım şu oldu . Öncelikle monitörünüz overclock için müsait olmalı diye düşünüyorum. HDMI kablomla manuel olarak NVIDIA denetim masasından 1080p 144hz olarak ayarladım . HDMI kalitem 2.0 destekli ve girişli diye zorlamadım.Çözünürlük değiştirme kısmından 144hz olarak yazdığım direk testi başarıyla geçtim. Ardından oyuna girdim 60 hz yazdı bunu R6 Siege'de gördüm. Bu durumun V-Sync gibi ayarlarla hiçbir alakası yok çünkü KASA kullanırken VSYNC de açsan 144 hz seçeneği R6 Siege gibi oyunlarda her zaman yazar. Bu durumun sebebi meğer Geforce Experience denetim masasındaki ekran boyutu ayarlama ile alakalıymış. TAM EKRAN seçili diye olmamı. ASPECT RATIO dedim uygula dedim oyunlarda 144hz seçeneği aktif oldu.

Yani bu bilgiyi kimse vermiyor fakat monitörde manuel bir frekans girerseniz mutlaka görüntü boyutunu ASPECT RATIO yapın.

Top Bottom