Neler Yeni

HDMI vs DP hangisi tercih edilmeli

NespaY

80+ Silver
Şuan HDMI kablom var ve sorunsuz bir şekilde kullanıyorum ama Display port daha iyi diyorlar HDMI dan memnunken DP ye geçmeli miyim?

Dahası  
Reaksiyon skoru
135
İsim
Semih Özden
Durduk yere geçmeniz için bir neden yok fakat 2k 144hz bir monitör alıcam diyorsanız display port geçmeniz gerekiyor diye biliyorum. hdmi 1080p 144 destekliyordu yanlış hatırlamıyorsam.

Berk58

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
96
İsim
Berk kaşkaya
Yanlış Bilgilendirme
Şuan HDMI kablom var ve sorunsuz bir şekilde kullanıyorum ama Display port daha iyi diyorlar HDMI dan memnunken DP ye geçmeli miyim?
HDMI 144ustu desteklemez sana bağlı

mecim06

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Mehmet
Arkadaşlar forumda yeniyim bir kusurum olursa affınıza sığınıyorum. MacBook Pro M1 kullanmaktayım. Bir tanıdığım kullanmadığı oyun monitörünü (Samsung LC24FG73FQMXUF) bana verdi. Bu monitöre monster'ın thunderbolt destekli display port kablosu ile bağlandım. Görüntüm çok tatmin edici herhangi bir problem yok, monitör üzerinden hoparlörüme aldığım ses de gayet güzel fakat bilgisayar uyku moduna girip uyandırıldığında seste cızırtı başlıyor. Aynı durumu Thunderbolt to hdmi 2.0'da yapmadı. HDMİ 2.0 ile DP 1.2 arasında bilgisayardan aldığım görüntünde herhangi bir kalite farkı görmedim hatta hdmi 2.0 sanki biraz daha canlı gibi geldi tabi yanılıyor da olabilirim. Sizce bu cızırtı neden kaynaklanmakta. Bu arada hoparlörlerimi başka iki cihaza daha bağladığım herhangi bir sorun göremedim.
Ayrıca bilgisayarda da herhangi bir sorun olmadığı Apple Destek tarafından doğrulandı. Görüştüğüm kişi aktarım kablosunun muhtemelen yavaş kaldığını söyledi.

Top Bottom