Neler Yeni

HDR 400 Kötü Mü?

Dahası  
Reaksiyon skoru
233
İsim
painkiller - ağrı kesici - ızdırap dindirici
Arkadaşlar 4K bir monitör alacağım Samsung marka. Monitörün HDR değeri 400. Bu çok mu kötü? Yani iyinin kötüsü mü yoksa olmaz olsun denilecek bir kötü mü? Bazı yabancı forumlarda okuduğuma göre aydınlatma değeri biraz düşük kalıyor ama görüntü kalitesi güzel oluyor yazmışlar. Ben zaten son parlaklıkta oyun oynayan veya çalışan biri değilim. Ama görüntü kalitesini bozan bir etmeni varsa hoş olmaz tabii. Bu arada panel tipi IPS. Bilgisi olan arkadaşlar varsa aydınlatırsa beni sevinirim. İlgili monitörün de linki aşağıya bırakıyorum merak eden olursa diye. Sizce nasıl bir monitör bu?

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,540
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
HDR400 değeri gayet yeterli. Bunun üstü genellikle kameralarda olur zaten. Kaliteli monitördür.

tümen

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,971
İsim
tümen dağ
Dahası  
Reaksiyon skoru
233
İsim
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
HDR400 değeri gayet yeterli. Bunun üstü genellikle kameralarda olur zaten. Kaliteli monitördür.
Yani üzmez diyorsun. Öyle bir sürprizle karşılaşmam sanırım. Bir de şimdilik bu monitörü 1080p kullansam çok mu kötü bir görüntü verir? Ekran kartı yenilemek için yeni modellerin tanıtımı ile fiyat düşüşlerini bekliyorum açıkçası ama çamur bir görüntü de kötü olur açıkçası?
konudan bağımsız alıcaksanız alın çok fiyat farkı var
Tabii tabii ben orijinal sitesi için o linki koydum yoksa çok güzel fiyatlar var haklısın. Sadece model gerçekten parasını hak eder mi ondan emin olamadım anlık.

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,540
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
Yani üzmez diyorsun. Öyle bir sürprizle karşılaşmam sanırım. Bir de şimdilik bu monitörü 1080p kullansam çok mu kötü bir görüntü verir? Ekran kartı yenilemek için yeni modellerin tanıtımı ile fiyat düşüşlerini bekliyorum açıkçası ama çamur bir görüntü de kötü olur açıkçası?

Tabii tabii ben orijinal sitesi için o linki koydum yoksa çok güzel fiyatlar var haklısın. Sadece model gerçekten parasını hak eder mi ondan emin olamadım anlık.
PPI değeri olarak baya bir düşük olacağından görüntü tatmin etmeyebilir. Ama çamur gibi görüntü olmaz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
233
İsim
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
PPI değeri olarak baya bir düşük olacağından görüntü tatmin etmeyebilir. Ama çamur gibi görüntü olmaz.
Genelde 4K monitörü böyle kullanılınca olan bir sorun mu yoksa bu monitör özelinde bir sorun mu bu?

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,540
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_

oaK´

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,539
İsim
Olcay akbulut
hocam bence daha güzel modeller bulabilirsiniz, hdr 400 bildiğim kadarıyla bi tık düşük yani sizin tabirinizle kötünün iyisi, genelde hdr 600den başladığıını görüyorum 1600 e kadar çıkıyordu en son. Viewsonicin monitörlerine bakabilirsiniz

bkz.

bence cillop gibi ekranı var
ama oyun oynayacaksanız pek sarmaz gibi ama 4k ta 60 hzden fazlasını nerde alırsınız aşikar

Dahası  
Reaksiyon skoru
233
İsim
ama oyun oynayacaksanız pek sarmaz gibi ama 4k ta 60 hzden fazlasını nerde alırsınız aşikar
Evet orası öyle tabii ama özellikle iş ürünlerinde oyunda çok sıkıntı veriyor. Yani sanki yetişemiyor hissiyatı var. Bir de aklımda aşağıdaki iki model vardı zaten arada kalmıştım ama emin olamadım. ikisi arasında 1000-1500 TL fark olsa sizce hangisini seçerdiniz? @DerratiX

oaK´

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,539
İsim
Olcay akbulut
Evet orası öyle tabii ama özellikle iş ürünlerinde oyunda çok sıkıntı veriyor. Yani sanki yetişemiyor hissiyatı var. Bir de aklımda aşağıdaki iki model vardı zaten arada kalmıştım ama emin olamadım. ikisi arasında 1000-1500 TL fark olsa sizce hangisini seçerdiniz? @DerratiX

şahsen lg yi seçerdim ben, hem tasarımı daha sade hemde hdr değeri daha yüksek.

Ama renk kalitelerine de bakmak lazım uzun bi araştırma sizi bekler

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,540
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_

LG ucuzsa LG'yi Samsung ucuzsa Samsungu. Aynı fiyatta olsalar LG'yi.

Dahası  
Reaksiyon skoru
233
İsim
şahsen lg yi seçerdim ben, hem tasarımı daha sade hemde hdr değeri daha yüksek.

Ama renk kalitelerine de bakmak lazım uzun bi araştırma sizi bekler
HDR'da LG demişler ama renk kalitesi ve doygunluğunda Samsung demişler yabancı forum okuyorum kaç gündür:)
LG ucuzsa LG'yi Samsung ucuzsa Samsungu. Aynı fiyatta olsalar LG'yi.
Net bir cevap olmuş. Aralarında 1000-1500 TL oynuyor. Samsung daha ucuz. LG için HDR 600 olmasını çok övmüşler genel olarak okuduğumda. Parlaklık değeri yüksek demişler.

Top Bottom