Arkadaşlar sistemim de takılma sorunu var. İlk başta 8 GB RAM olduğu için böyle yaptığını düşünmüştüm ama RAM'i yükseltmeme rağmen hâlâ takılıyor. Bu takılma olayı genelde FPS düştüğü için oluyor ama öyle çok belirgin bir düşüş olmuyor. Mesela 140FPS'den 120'ye düşüyor ve 1 saniyelik takılma oluyor. Bunu sadece oyunlarda yaptığı için ne olduğunu anlayamıyordum ama artık normal internette gezerken sanki sistem arada tekliyor gibi. Sayfayı aşağı kaydırırken bazen saliselik takılma oluyor. Düşük sistem isteyen oyunlarda takılıyor. Bir de tam sistemime önerilen ayarlarda yeten bir oyun açmaya çalışırsam (Witcher 3 gibi) takılmalar daha fazla olmaya başlıyor. RAM'i 16 GB yapmak sorunu biraz çözdü gibi ama hâlâ arada takılıyor. Servise göndersem buna bakıp anlayacaklarını sanmıyorum. Benchmark da saliselik takılma olsa fark etmezler bile. Mesela Forza Horizon 4 de 8 GB RAM ile 7 kere takılmıştı oyun benchmark modunda. RAM'i 16 GB yaptığım da tekrar benchmark yaptım 1 kere takıldı olarak gösterdi ama hâlâ takılıyor işte. İnternette bakıyorum neredeyse herkeste 0 gözüküyor o takılma değeri. Her yolu denedim defalarca format atıp sürücü kurdum. Sıcaklıklar da hiçbir sorun yok gayet normal. Cidden artık donanımsal bir sorun olduğunu düşünüyorum. Sizce hangi parçada sorun olabilir? SSD sağlığı Full gözüküyor HD Tune ile de baktım kendi programı ile de baktım hiçbir sorun gözükmüyor.
Sistem: Ryzen 3 3100, RX 5500 XT 4 GB, XPG 16 GB 3000MHz çift kanal bellek, Adata SU750 512 GB SSD, FSP AHBC 500W PSU, Prime A320M-F anakart.
Sistem: Ryzen 3 3100, RX 5500 XT 4 GB, XPG 16 GB 3000MHz çift kanal bellek, Adata SU750 512 GB SSD, FSP AHBC 500W PSU, Prime A320M-F anakart.