Neler Yeni

Her şeyi SSD'ye yüklüyor

Rezanix

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
169
İsim
Enes Uygun
1619953612359.png

Arkadaşlar yeni sistem topladım ve yalnızca oyunları SSD'ye yüklemek istiyorum, ama indirdiğim her şey C diskine yani SSD'ye yükleniyor. Örneğin Discord, Whatsapp, Steam gibi uygulamaları E diskine yani HDD'ye yüklemek istiyorum ama seçemiyorum otomatik olarak yüklüyor. Ne yapmam gerekiyor bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

Mert Özkaya

𝑅 𝑜 𝓍
80+ Titanium
En İyi Cevap
11
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,793
İsim
Mert Özkaya
Instagram
_mrt_ozky_
Discord
Mert Özkaya #6849
Chrome a gir, sol üstten ayarlara tıkla.
Daha sonra aşağıya doğru in ve gelişmişe tıkla
Orada indirilenler olacak değiştir butonuna tıklayarak konumu değiştirebilirsin.
Setup kısmına gelirsek setup kurarken sorması gerekiyor.

Rangorun

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
372
İsim
Onur Can
Kurulum sırasında sorar nereye yüklemek istediğini sormuyorsa da özel kurulum gibi bir seçenek olması gerekiyor.

Rezanix

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
169
İsim
Enes Uygun
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Chrome a gir, sol üstten ayarlara tıkla.
Daha sonra aşağıya doğru in ve gelişmişe tıkla
Orada indirilenler olacak değiştir butonuna tıklayarak konumu değiştirebilirsin.
Setup kısmına gelirsek setup kurarken sorması gerekiyor.
Opera veya Chromeden indirirken Setupu HDD'ye yani E diskine kursam bile Setupa çift tıklayıp kurduğumda otomatik olarak C diskine yani SSD'ye kuruyor programı sadece Setup dosyası HDD de kalmış oluyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kurulum sırasında sorar nereye yüklemek istediğini sormuyorsa da özel kurulum gibi bir seçenek olması gerekiyor.
Epic Gamesten oyun falan indirken soruyor fakat Whatsapp, Discord gibi uygulamlar sormuyor.

Mertpk

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
27,514
İsim
Mert Metshi
Opera veya Chromeden indirirken Setupu HDD'ye yani E diskine kursam bile Setupa çift tıklayıp kurduğumda otomatik olarak C diskine yani SSD'ye kuruyor programı sadece Setup dosyası HDD de kalmış oluyor.

Epic Gamesten oyun falan indirken soruyor fakat Whatsapp, Discord gibi uygulamlar sormuyor.
Her programı kurarken nereye kuracağını gösterir C:/Games/Forza mesela C yi silip E yazın hddye kurar

Mert Özkaya

𝑅 𝑜 𝓍
80+ Titanium
En İyi Cevap
11
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,793
İsim
Mert Özkaya
Instagram
_mrt_ozky_
Discord
Mert Özkaya #6849

Windows arama kısmına Disk yazın. Varsayılan kaydetme konumu diye bir bölüm çıkacak oraya tıklayın ve istediğiniz diski seçin.

Rangorun

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
372
İsim
Onur Can

Whatsapp ve Discord programlarının alt yapıları farklı biraz muhtemelen ondandır. Programları kendin yüklü oldukları yerden diğer diske taşıyabilirsin.

Rezanix

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
169
İsim
Enes Uygun
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Diyonel

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
687
İsim
Dionnel
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayara ait her şey
Alıntıyı görüntüle
Arkadaşlar yeni sistem topladım ve yalnızca oyunları SSD'ye yüklemek istiyorum, ama indirdiğim her şey C diskine yani SSD'ye yükleniyor. Örneğin Discord, Whatsapp, Steam gibi uygulamaları E diskine yani HDD'ye yüklemek istiyorum ama seçemiyorum otomatik olarak yüklüyor. Ne yapmam gerekiyor bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.
Oyunları SSD'ye yüklemek istiyorsun fakat steam'i HDD'ye yükelemek istiyorsun

Rezanix

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
169
İsim
Enes Uygun
Kurulduğu yerden programı kesip taşıyabilirsin. Whatsapp ve Discord programlarının alt yapıları farklı biraz muhtemelen ondandır. Programları kendin yüklü oldukları yerden diğer diske taşıyabilirsin.
1619954600252.png
1619954648281.png

Sadece şu dosyaları C ye taşısam yeterli oluyor mu?

Rangorun

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
372
İsim
Onur Can

Rezanix

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
169
İsim
Enes Uygun
Hayır onlar kısayolları, onlara sağ tıklayıp dosya konumu aç de. Genelde \AppData\Local içerisinde olur. Zaten bahsettiğin programlar diskete çokta yer kaplayan programlar değil.
1619955020170.png

Peki bu klasörü aktarsam yeterli oluyor mu? Ayrıca teşekkür ederim.

O zaman varsayılan kaydetme konumu yaz dostum.
Teşekkürler.

Top Bottom