Neler Yeni

herhangi sıkıntı yaşar mi?

Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Ömer
Normalde hazır sistemdi fakat ben birazcık değiştirdim almayı düşünüyorum. Testlere baktim pubg 100fpsden düşmüyor. Csgo 300fpsden düşmüyor. açıkçası fps değerlerini beğendim fakat inno3d ilk defa kullanicam. Isınma sorunu olurmu vs korkuyorum. Gerçekten o kadar fps alabilirmiyim bu sistemle ve isinirmi?

Ekran karti; inno3d gtx 1650SUPER
İslemci; i3 9100F
Ram; 8x2gb ram 3000mhz
450w psu
240gb ssd
1tb hdd

pickpocket

Ventus☪
Moderatör
En İyi Cevap
27
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,959
İsim
Ventus
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Instagram
www.instagram.com/serhatcanavci
Steam
www.steamcommunity.com/id/serhatcanavcii
Twitter
AvciSerhatCan
Facebook
serhatcanavci
Discord
Ventus#1033
Reddit
VentusTR
PSU minimum 500 olması iyi olacaktır. Orta ayarlarda alırsın ama ultra ayarlarda o kadar alacağını düşünmüyorum. Ayrica ekleyebiliyorsan 1600AF biraz daha uzun ömürlü olabilir senin için .

Buyrun test videosu.

Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Zeki Can Uysal
Güç kaynağı arkadaşın dediği gibi biraz daha yüksek olabilir. 500 tl daha varsa ryzen 5 2600'e de geçilebilir. Sonuçta 6c 12t. I3 olan 4 core. Bütçe meselesi tabi.

Ademmk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
838
İsim
Adem
gtx1650 Super zaten çok ısınan bir chipset değil ısınacağını hiç ama hiç sanmıyorum. Ama genel olarak markayla ilgili kaygıların varsa kesinlikle olmasın çünkü inno3d gayet eski ve güzel bir marka ki ben asustan daha kaliteli olduğunu düşünüyorum , katılan olur olmaz şahsi fikirleri. Bildiğim kadarıyla da (emin olmamakla birlikte , o yüzden detaylıca bak) micron VRam kullanıyorlar. Kısacası bir sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum.

Ek olarak , işlemcini lütfen r5 1600 af ile değiştir . Bütçen yoksa ramı tek slot 8gb olarak al sonra paran olunca eşini alırsın.

Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Zeki Can Uysal
Hocam bir de ryzen 5 1600 var ama 12 nanometre modelini bulmak lazım, 800 tl bandında, ama i3 de kendisi hızlı bir işlemci yani.

Thunderr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
36
İsim
Elber
Normalde hazır sistemdi fakat ben birazcık değiştirdim almayı düşünüyorum. Testlere baktim PUBG 100fpsden düşmüyor. Csgo 300fpsden düşmüyor. açıkçası fps değerlerini beğendim fakat inno3d ilk defa kullanicam. Isınma sorunu olurmu vs korkuyorum. Gerçekten o kadar fps alabilirmiyim bu sistemle ve isinirmi?

İslemci; i3 9100F
RAM; 8x2gb RAM 3000mhz
450w PSU
240gb SSD
1tb HDD
9100F bu zamanda alma BENCE pişmanlıktır hemde adam akıllı gpu yu besleyemez cpu kullanım oranları hep 90% larda olur zaten bu cpu 4 core 4 thread bi cpu ben sana söylim PİŞMANLIKTIR

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Zeki Can Uysal
Ben tam yazarken arkadaş yazmış zaten. Performans karşılaştırmalarına bakıyorum da aşağı tükürsek sakal, yukarı tükürsek bıyık muhabbeti. Birinin single core'u iyi, digeri multicore'da iyi falan.

Ademmk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
838
İsim
Adem
Hocam bir de ryzen 5 1600 var ama 12 nanometre modelini bulmak lazım, 800 TL bandında, ama i3 de kendisi hızlı bir işlemci yani.
Aralarında 200tl fark var ama performans olarak dağlar kadar. 4c 4t biri diğeri 6c 12t . Bunların yanında:
am4 soketinin uzun ömürlülüğü ve her seride soket değiştiren Intel.
Yarın öbür gün lazım olursa OC yapabilme kabiliyeti.
Intel orta seviyedeki anakartlarında 2133-2400 MHz gibi gülünç ram frekans desteği veriyor .
200 TL değil de 400 500 TL fark olsa aralarında hani bütçe meselesi denilebilir ama bu koşullar altında bence gerekirse ram'den kısılıp 9100f yerine 1600af alınmalı.

Dahası  
Reaksiyon skoru
86
İsim
Mehmet Emin Yılmaz
Normalde hazır sistemdi fakat ben birazcık değiştirdim almayı düşünüyorum. Testlere baktim PUBG 100fpsden düşmüyor. Csgo 300fpsden düşmüyor. açıkçası fps değerlerini beğendim fakat inno3d ilk defa kullanicam. Isınma sorunu olurmu vs korkuyorum. Gerçekten o kadar fps alabilirmiyim bu sistemle ve isinirmi?

İslemci; i3 9100F
RAM; 8x2gb RAM 3000mhz
450w PSU
240gb SSD
1tb HDD
450w alma ileride arttırısan yetmez

Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Ömer
Güç kaynağı arkadaşın dediği gibi biraz daha yüksek olabilir. 500 TL daha varsa ryzen 5 2600'e de geçilebilir. Sonuçta 6c 12t. I3 olan 4 core. Bütçe meselesi tabi.
Anakart intel destekliyor maalesef.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Psu zorunlu aldim zaten şuan bende 700w var ama zorunlu aldığım için satiyorum.. degistiremiyorum veya kaldiramiyorum yani

PSU minimum 500 olması iyi olacaktır. Orta ayarlarda alırsın ama ultra ayarlarda o kadar alacağını düşünmüyorum. Ayrica ekleyebiliyorsan 1600AF biraz daha uzun ömürlü olabilir senin için .

Buyrun test videosu.

Çok teşekkür ederim.

gtx1650 Super zaten çok ısınan bir chipset değil ısınacağını hiç ama hiç sanmıyorum. Ama genel olarak markayla ilgili kaygıların varsa kesinlikle olmasın çünkü inno3d gayet eski ve güzel bir marka ki ben asustan daha kaliteli olduğunu düşünüyorum , katılan olur olmaz şahsi fikirleri. Bildiğim kadarıyla da (emin olmamakla birlikte , o yüzden detaylıca bak) micron VRam kullanıyorlar. Kısacası bir sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum.

Ek olarak , işlemcini lütfen r5 1600 af ile değiştir . Bütçen yoksa ramı tek slot 8gb olarak al sonra paran olunca eşini alırsın.
Anakartim desteklese keşke onu alicaktim. İntel çokmu sıkıntı çıkarır ya?

İşlemci tercihini tekrar göz önünde bulundurmalısınız , Abdullah'ın son attığı video değiştirmen için yeterli sebepleri gösterecektir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Ömer
Arttirma veya kisma seçeneği yok kasanin kendisinda var ikeridede upgradelemeti düşünmüyorum açıkçası bu fpsleri alırsam bana yeterli olur sadece kule tipi soğutucu alicam o kadar. Şimdi bu sistemde ısınma sorunu ve dediğim fpsleri yasiyamama gibi sorun olur mu o lazim. O fpsleri almam yeterli olur. R5 1600af de 144fps.ustu alicam i3 9100F dede.. monitörüm zaten 75hz ileride 144hz alicam sisteme yeterli bence? Pubgde ve apex de felan 144u zaten iki islemcidede göremem

Top Bottom