Neler Yeni

Herkes bu arama motorunu bilsin!

DuckDuckGo vs Google

• Oy kullanan toplam üye
    56

Bktrstv

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
212
North Carolina/Amerika Birleşik Devletleri
İsim
ad soyad
ben kullanıcı verilerini almasını sorun etmiyorum kimse veri toplamıyorum diyemez diyende yalan söylüyordur
Sadece çerez topluyorlar
Mesaj otomatik birleştirildi:

ben kullanıcı verilerini almasını sorun etmiyorum kimse veri toplamıyorum diyemez diyende yalan söylüyordur
Yalan söylüyordur derken?

Cirilla

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Sadece çerez topluyorlar
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yalan söylüyordur derken?
hiçbir veri toplamıyoruz diyen geliştiriciler gerçeği yansıtmıyor diyorum

baid

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,391
İsim
berk
Yararlı Bilgi: Eğer opera kullanıyorsanız arama çubuğunun başına ''d'' yazıp aramak istediğiniz şeyi yazın. DuckDuckGo kullanarak arayacak.

wpa_supplicant

80+ Silver
En İyi Cevap
22
DuckDuckGo her ne kadar daha gizli bir arama motoru olsa da Google kadar işlevsel değil. Halen geliştirilmesi gerekli.

Hiko335

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
686
İsim
Hikmet Çalı
Öyle bir arama motoru düşününki ne arama geçmişinizi kaydediyor ne ip adresinizi alıyor, ne size özel reklam çıkarıyor ne de (almadığı) bilgileri 3. Şahıslarla paylaşıyor. Yani bu arama motoru sizin gizliliğiniz için elinden geleni yapıyor. Bu gizliliğe önem veren arama motorunun adıda “DuckDuckGo”.

2008 yılında hizmet hayatına başlayan DuckDuckGo şirketin hala CEOsu olan “Gabriel Weinberg” tarafından kuruldu. “Sizi izlemeyen arama motoru” sloganıyla hizmet hayatına başlayan DuckDuckGo 2018 yılında günlük ortalama 25.5 milyon aramaya ulaştı.
DuckDuckGo’nun gizlilik beyanında “Mahkeme emriyle yasal taleplere uyacağız. Ancak, bizim durumumuzda, herhangi bir kişisel bilgi toplayamadığımızdan, onlara verilecek herhangi bir şey olmadığı için hiç böyle bir şey beklemiyoruz. ” şeklinde belirtilmiştir. Yani kast ettikleri: Kişisel verilerinizi toplamadığımız için mahkemeye verecek bir verimiz yok.
Açık bir şekilde yazılan gizlilik politikası, aynı zamanda, topladıkları küçük miktar bilgileri hakkında ayrıntılı bilgi vermek için okuma güvencesini de artırmaktadır. Anahtar paketler “IP adreslerini veya benzersiz Kullanıcı aracı dizelerini saklamıyorlar” ve yalnızca site ayarlarını kaydetmek için bir çerez ayarlıyorlar.

DuckDuckGo, gizliliğinizi internet üzerinden korumanıza yardımcı olacak bir araç paketi sunarak tarayıcı uzantılarını ve mobil uygulamalarını, özel aramalarına izleme koruması, şifreleme ve hızlı erişimi de içerecek şekilde yeniledi. Güncelleme, bir sitenin gizliliğinizi ne kadar koruduğunu ölçmeniz için A’dan F’ye bir Site Gizlilik Dereceli notu da ekledi.

DuckDuckGo, yaygın bir arama sağlayıcısıdır, Chrome, Firefox, Opera ve Safari kullanıcıları DuckDuckGo uzantısını yükleyebilir. Uzantı, gizli reklam izleyicilerini engeller, siteleri bulunduğu HTTPS’ye zorlar ve DDG’nin aramasına hızlı bir şekilde erişmenizi sağlar.

DuckDuckGo ve Google arasındaki fark şudur: Google kendi ekosisteminde (Gmail, Takvim, Haritalar vb) bizi sürekli takip edip, ne sevip ne sevmediğimize, ev ve iş adreslerimize hatta bir gün içerisinde gittiğimiz yere kadar her şeyi bilmektedir. Bu bildikleriyle sizin dikkatinizi çekecek reklamlar yani ilgi alanınıza giren reklamları göz önüne çıkartıyor. Hatta girdiğiniz her site, takvimiziniz, hobileriniz hepsi 3. Şahıslara satıldı bile. DuckDuckGo ise tam tersine hiçbir verinizi almayarak sizin güvenle dolaşmanızı sağlıyor.
“Peki para vermeden bu adamlar hayrınamı yapıyor” dediğinizi duyar gibiyim. Şirket 2008’den buyana bağışlarla ayakta duruyor ve bu şekilde DuckDuckGo daha çok uzun süreler bizimli olacaktır.

Her ne kadar DuckDuckGo gizliliğe önem versede bu sebepten dolayı aramalarda Google’a göre daha zayıf düşebiliyor.
Sizde DuckDuckGo denemek isterseniz duckduckgo.com adresinden ulaşabilirsiniz.
Eline sağlık hocam. Duck duck go adamdır.

Fabrizio Romano

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Beleş ürün ve ıp kaydetmiyor, arama geçmişi almıyor?

Hulk'a inanırım daha iyi.

Top Bottom