-Akın Taşkan-
80+ Silver
Dahası
İlk önce belirtmeliyim ki ben de 18 yaşında yeni üniversiteye başlayacak bir yaşıtınım.
önlisans diploması maalesef ki bir işe yaramıyor. Çoğu durumda lise mezunlarıyla aynı kefede oluyorsun. O yüzden ha açıktan ha normal okumuşsun bence fazla bir farkı olmaz.
Ayrıca üstte arkadaşın yazdığı gibi ileride 4 yıllık bir diploma ihtiyacı karşına çıkabilir. Alacağın eğitim için değil de elinde bir kâğıt olarak diploman olması için, bence, açıktan okuyup 4 yıllık herhangi bir diplomaya sahip olman gerek. Belki şu an değil ama kariyerinin ileriki safhalarında sıkıntı çıkarmasın.
önlisans diploması maalesef ki bir işe yaramıyor. Çoğu durumda lise mezunlarıyla aynı kefede oluyorsun. O yüzden ha açıktan ha normal okumuşsun bence fazla bir farkı olmaz.
Ayrıca üstte arkadaşın yazdığı gibi ileride 4 yıllık bir diploma ihtiyacı karşına çıkabilir. Alacağın eğitim için değil de elinde bir kâğıt olarak diploman olması için, bence, açıktan okuyup 4 yıllık herhangi bir diplomaya sahip olman gerek. Belki şu an değil ama kariyerinin ileriki safhalarında sıkıntı çıkarmasın.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Memurluk için KPSS lazım. Önlisans okuduğuna göre TYT matematik ve Türkçenin çok iyi olmadığını farz ediyorum. Üstüne derslerim de çok iyi değil demiştin. Bundan da ilgili olmadığın sana angarya gelen derslere çalışmak istemiyor olduğunu düşünüyorum. Eğer böyleyse KPSS çalışmak seni çok yoracaktır. Özellikle genel kültür kısmı hiç senlik olmayabilir. Süreci araştırmadan bir seçenek olarak düşünme.Memur olma süreci hakkında bilgim pek yok açıkçası şuan bu önüme çıkan teklifi reddedip reddetmemek kısmını halletmem lazım. Sonrasında diğer seçenekler düşünülebilir. Şuan olmayan şeyleri araya sokarsam karar safhasından çıkamam ki.