Neler Yeni

HESABIMA GİREN PARA SORUN YARATIR MI?

Rulep

80+ Gold
Ben de öyle düşünüyorum

Sanırım bırakacam
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yapacam diyerek geçiştiriyor sürekli

Sigorta yapacam maaşında hesaba yatacak diyerek artırdılar. Ortada sigorta yok hala. Birde öğrenciyim.

Vardır muhtemelen o kadar çocukları falan da var veya yıllardır yanında çalışan elemanları var neden benim üzerimden yapıyor
Hiç uğraşma yapmaya niyeti yok Senin yerinde olsam beni sigortasız çalışırıyor derim şikayet ederim denetleme de kilitlesinler cezayı. Üstüne benim üzerimden vergi kaçırıyor de sonradan anladığını söyle patronun içinden geçsinler

Sir Cem T-oker

80+ Gold
Vergi kaçakçılığı net, bir şey olursa sen yanarsın. Şikayet et maliye bakanlığına, onun vermediği vergi bizden çıkıyo. Böyle şeref yoksunları varken ülke gelişmez tabi

melidoas6

80+ Silver
Arkadaşlar 4 aydır bir şirkette çalışıyorum. Henüz sigortam bile yok. İşletme sahibi benim banka hesabım üzerinden nakit çıkışı sağlıyor. Paranın nereden geldiğinden tam emin değilim ama muhtemelen faturasız mal satıyordur bunuda müşteriden bana aktarıyor sonrasında nakit çektiriyor. Günlük ortalama 300 bin TL civarı nakit giriş çıkışı oluyor hesabımda. Birde yeni banka hesabı açtırdı o hesaba geliyor paralar öncesinde hiç bir hesabımda kısa sürede bu kadar para giriş çıkışı olmamıştı. Bu sorun yaratır mı vergi veya soruşturma falan açılır mı? Polis, memur olacam ileride başımı ağrıtır mı?
İleride bir şey olursa kendini nasıl aklayacaksın neden buna izin veriyorsun?

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Arkadaşlar 4 aydır bir şirkette çalışıyorum. Henüz sigortam bile yok. İşletme sahibi benim banka hesabım üzerinden nakit çıkışı sağlıyor. Paranın nereden geldiğinden tam emin değilim ama muhtemelen faturasız mal satıyordur bunuda müşteriden bana aktarıyor sonrasında nakit çektiriyor. Günlük ortalama 300 bin TL civarı nakit giriş çıkışı oluyor hesabımda. Birde yeni banka hesabı açtırdı o hesaba geliyor paralar öncesinde hiç bir hesabımda kısa sürede bu kadar para giriş çıkışı olmamıştı. Bu sorun yaratır mı vergi veya soruşturma falan açılır mı? Polis, memur olacam ileride başımı ağrıtır mı?
Sen şirkette çalışmıyorsun, kendi başına illegal işlerle uğraşıyorsun. Seni soruşturduklarında olay tam olarak böyle gözükecek. Adam niye sigortanı yapıp şirkete ait bir eleman olduğunu resmileştirmiyor sanıyorsun 2-3K para için mi?

Emin01

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Emin
Sen şirkette çalışmıyorsun, kendi başına illegal işlerle uğraşıyorsun. Seni soruşturduklarında olay tam olarak böyle gözükecek. Adam niye sigortanı yapıp şirkete ait bir eleman olduğunu resmileştirmiyor sanıyorsun 2-3K para için mi?
Çok haklısınız resmi olarak burada çalıştığıma dair herhangi bir kanıtım da yok işin garip tarafı hesabı açtırırken maaşı oraya yatıracaz demişti maaşı da elden veriyorlar.

İleride bir şey olursa kendini nasıl aklayacaksın neden buna izin veriyorsun?
Derhal bu işe son vereceğim.

Şirket aleyhine herhangi bir soruşturmada banka hesap ekstreleri istenir vergi denetmenlerince. Eğer senin(şirket çalışanının) şahsi hesabın şirket adına ticari bir hesap olarak kullanılıyorsa bu bir suç teşkil eder. Dolaylı yoldan vergi kaçırmadır.
Çok haklısınız bu işe son verecem

MTBC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
840
İsim
Mehmet Türker BAYRAKTAR
Dikkat et hocam sorun olması muhtemel.

VirtudeN

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
649
İsim
Erdem
Abimin dükkanında çalışıyorum boya tadilat işi yapıyor gelen para benim ibanıma geliyor parayı ben dağıtıyorum günlük 200 250 bin bazen 30 50 bin girdiği oluyor ileride sıkıntı olur dediğimde böyle bir şey olsa ben göz yumar mıyım diyip geçiştiriyor sigorta da yok ileride bir sıkıntı olur mu

Critaes

80+ Bronze
Konuyu açmadan önce bir kendin yazdıklarını okuyup değerlendirseydin çözüm bariz ortada polise gitmeni ve durumu anlatmanı öneririm. Bizim maksimum yapabileceğimiz şey bunu önermek. Öneriyi dikkate almayıp ileride başın ağrırsa da bizim yapabileceğimiz gram bir şey yok.

melidoas6

80+ Silver
Polise git olayları anlat sicilin temiz kalsın. Patronunun yaptığı büyük suç

By_raskolnikow

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
496
İsim
Mehmet Ali
İlgilendiği Kategoriler
Pc
Instagram
By_raskolnikow
Twitter
By_raskolnikow
Discord
By_raskolnikow
Vergi kaçırma muhabbeti burada da var tespit edilirse iki tarafında güzel bir ceza çekilir haberiniz olsun ona göre iş yapın

Emin01

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Emin
Konuyu açmadan önce bir kendin yazdıklarını okuyup değerlendirseydin çözüm bariz ortada polise gitmeni ve durumu anlatmanı öneririm. Bizim maksimum yapabileceğimiz şey bunu önermek. Öneriyi dikkate almayıp ileride başın ağrırsa da bizim yapabileceğimiz gram bir şey yok.
Öncesinde bunun sorun olacağı hakkında net bir bilgiye sahip değildim. Artık sizlerin öneri ve tavsiyeleri üzerine ne yapmam gerektiğini çok iyi öğrendim ve gerekeni uygulayacağım. Çok teşekkür ediyorum.

xxefe

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
477
İsim
Efe Aksu
Öncesinde bunun sorun olacağı hakkında net bir bilgiye sahip değildim. Artık sizlerin öneri ve tavsiyeleri üzerine ne yapmam gerektiğini çok iyi öğrendim ve gerekeni uygulayacağım. Çok teşekkür ediyorum.
bir kere senin hesabını başkası kullanması etik değil zaten buradan bile düzgün bir şey yapmadığını anlayabilirdin ben olsam asla ve asla kim oluyor benim hesabımı kullanacak o adamın içinden geçerdim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,012,830
Üyeler
160,447
Son üye
lemonca
Top Bottom