Bu bölümden mezun oldum. Öncelikle bölüm derslerimiz ağır. Hem içten yanmalı araçlar üzerine ders görüyorsun hemde elektrikli araçlar üzerine. Elektrik motorları, devreleri, yazılımları, otomotiv elektrik elektroniği. kontrolcü ler, invertör sistemi batarya sistemi vb. üzerine eğitim veriliyor.Hem teorik hem de uygulama ama uygulama yapabileceğin bir hibrid veya elektrikli araç yok. Benim okuduğum üniversitede böyleydi. İş imkanına gelecek olursak bölümün adı seni yanıltmasın. Stajını Togg tarzı elektrikli araç üreten veya şarj istasyonu üreten firmada yaparsan iş teklifi alabilirsin belki. Onun haricinde iş bulman imkansız gibi bir şey. şuan 1 yıldır işsizim yüksek ortalama ile bölümü bitirdim, 4 lük sistemde 3 üzeri. stajımıda araç üretimi yapan firmada uzun süreli yaptım. Cv bırakmadığım, başvurmadığım yer kalmadı. Farklı şehirlerdeki yerlere bile başvurdum. Dönüş yok. İlerleyen zamanlarda ne olur bilemiyorum. Benim tavsiyem normal elektrik okuman daha mantıklı. Aralarında çok bir fark yok. Elektrik mezunu işsiz kalmıyor hiç bir şekilde düşük ücrette olsa