Hiç depresyona girdiniz mi?

Reaksiyon skoru
2
Sorum başlıktaki gibi: Hiç depresyona girdiniz mi? Eğer girdiyseniz, bunu nasıl fark ettiniz? Çevremde sürekli “depresyondayım” diyen insanlar var fakat ben hiç depresyona girdiğimi bilmiyorum ya da hatırlamıyorum. Sadece merak ettiğim için size de sormak istedim. Depresyon nasıl bir his? Ne yaşıyorsunuz? İnternetten de bakabilirdim ama doğrudan birilerinin deneyimini öğrenmek bana daha mantıklı geldi.

Sorum başlıktaki gibi: Hiç depresyona girdiniz mi? Eğer girdiyseniz, bunu nasıl fark ettiniz? Çevremde sürekli “depresyondayım” diyen insanlar var fakat ben hiç depresyona girdiğimi bilmiyorum ya da hatırlamıyorum. Sadece merak ettiğim için size de sormak istedim. Depresyon nasıl bir his? Ne yaşıyorsunuz? İnternetten de bakabilirdim ama doğrudan birilerinin deneyimini öğrenmek bana daha mantıklı geldi.
Çoğunlukla hiçbir şey yapasın gelmiyor. Tembellik olarak düşünmeyin, bazen yapmak istesen de yapamıyorsun. Düşüncelere dalmamak için beynimi sürekli meşgul ediyorsun. Birinin desteği olmadan çoğunlukla çıkılamıyor. Kendi başıma hallederim dersen bazen daha kötüye gidiyor.

Kimi insanda da farklı şekilde olabilir. Dün yan yana gülüp eğlendiğin, hayattan zevk alıyormuş gibi gözüken biri aynı günün akşamı kendi canına kıyabilir. Psikolojik bir hastalık. Herkesin psikolojisi aynı değil sonuçta.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Buradan da depresyona giren intihar eder gibi bir sonuç çıkarmayın. İlerleyen evrelerde intihar ihtimalini arttırabilir.

Cevrendekilerin cogu depresyonda degil bunalimda.

Depresyon ilerisini görememek. Kaygılara kapılmak ve mantık ile açıklanamayan çözümler aramak şeklinde olur. Tedavisi arkadaş yolu ile değil, psikiyatri ile olur. Öyle insanlar ile inan hiç uğraşmak istemezsin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,156,373
Üyeler
183,788
Son üye
hadespre
Geri