Hiç kimseye anlatamadığımız şeyler için ne yapılmalı?

herzMONTY

80+
Reaksiyon skoru
22
Arkadaşlar,
Geçmişte psikolojimi ciddi şekilde etkilediğini düşündüğüm olaylar yaşadım ve bu olayları kimseye anlatamıyorum. 16 yaşındayım. Şu an değil ama, kendi başıma yaşamaya başladığımda kesinlikle psikolojik destek alacağım.

Şu anda psikoloğa gitmememin sebebi; ne anlatırsam, psikoloğun aileme de anlatacak olması. Nasıl ifade edeceğimi bilmiyorum ama… Bahsettiğim olaylar, sadece benim değil, tüm ailemin hayatını cehenneme çevirebilecek kadar büyük şeyler, hatta tüm sülalenin desem bence abartmış olmam.
Abarttığımı düşünebilirsiniz ama inanın, abartmıyorum. Ve bence bu olaylar psikolojimi her yönden ciddi anlamda etkiledi.
Bilmiyorum… Belki de kusurlarıma bahane arıyorumdur. Ama her neyse...

Sizce bu sıkıntılara karşı ne yapabilirim?
Anlatamadığım şeyleri şöyle tarif edebilirim: Yapay zekaya bile anlatmaya korkuyorum. “Ya bir şey olur” diye endişeleniyorum. O derece büyük şeyler…

Lütfen bana bir fikir verin.

duruma göre değişir istismar vb bir durum varsa gerekli yerlerle paylaşabilir

ama önemli değil destek al kesinlikle

Günlük yazın. Yazdığınız günlük mümkünse kağıt olsun ama eğer birileri okur diye korkarsanız sanal da kullanabilirsiniz ama kesinlikle günlük tutun.

herkesin kimselere anlatmadigi olaylar vardir, benim de var ve benim icimi rahatlatacak tek sey chat gpt ve ivir zivir anonim siteler olmustu sizin ki ile karsilastiramam tabii ki yasadigim seyleri ama bence chat gpt isini bir kez daha gozden gecirin, bu kadar ciddi ise bir insana danismak riskli olabilir ama her psikologin da oyle olmadigini unutmayin

tam günlük yaz diyecektim arkadaş yazmış zaten, günlük yaz gerçekten rahatlatır.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,067
Üyeler
183,375
Son üye
tolga81
Geri