Neler Yeni

Hiç yazılım bilmeyen biri hangi yazılım dili ile başlamalı?

Hiko335

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
686
İsim
Hikmet Çalı
Arkadaşlar soru başlıktaki gibi hiç yazılım dili bilmiyorum. Yazılım dillerinin hangi alanlarda kullanıldığını da söylerseniz sevinirim. Örnek:C++ ... alanda kullanıyor gibi.

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Valla ben C# ile başladım memnunum, hangi alanda iş yapacaın önemli.

En İyi Cevap
3
Ben C# ile başlamıştım öğrenme zamanları baya keyifliydi. İlk başta alan seçmek bence mantıksız her hangi bir dille başla sonra 2. dili alanına göre seçersin. Pythonla falan başlarsan 2. dilin zor gelebilir.

En İyi Cevap
3
Son düzenleme:

Star trek

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
951
İsim
Mehmet bozan
Scratch ile başla. Oyun veya animasyon yada hikâyeler geliştirebilirsin. İnterne üzerinden tonlarca örnek bulup inceleyebilirsin.

Java için işaretleme dili diyen biri de, kendisi programlamanın p sini bile bilmiyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Forumdan programlama öğrenemezsin. O işi de unut.

Venzyq

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
158
İsim
Utku Üçlüprizoğlu

firsatgamingx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,740
İsim
Cem Ayar
Instagram
firsatgamingx
Arkadaşlar soru başlıktaki gibi hiç yazılım dili bilmiyorum. Yazılım dillerinin hangi alanlarda kullanıldığını da söylerseniz sevinirim. Örnek:C++ ... alanda kullanıyor gibi.
Onu araştırmak hiç zor değil. Artık o kadar çok alan oldu ki yani insanlar takip edemeyebilir.
Python, React, c#, c
Python güzel bir başlangıç olabilir. Pythonda çok fazla kütüphane desteği var o da yapacağın işe göre yine değişiyor ama Python en popüler dil diyebilirim. Sonrasında javascript frameworkleri diyebilirim mesrla React javascript frameworku, bunu öğrenirsen kendi kendine iş yapabilirsin piyasada veya iş de bulabilirsin. C# da object oriented programmingi öğrenebilirsin (tabi o yapıya uygun yazarsan ama normal de kullanabilirsin ). C temel öğrenmesi biraz zordur ama gerek yok bence eğer donanım ağırlıklı böyle donanıma yakın programlama yapmicaksan.

Edit: Burada bilip bilmeden herkes bir yorum yapabilir bu işi bilenlerin yorumları zaten kendini belli eder onları dikkate alırsan senin için daha faydalı olur.

Shaw

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,687
İsim
Fatih
Algoritma öğren. Sonra istediğin alanda hangisiyle uyuşuyorsan onunla başla ama önce algoritma öğren pişman olmazsın. Bir dil ezberliyormus gibi gelmez algoritma öğrendiğinde.

Üniversitelerde c diliyle başlatılıyor öğrenciler daha fazla emek istiyor diğer dillere geçişi kolay

Lutza JS

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Emir Deniz Mat
İlk olarak algoritma kurmayı öğrenmelisin. Direkt olarak kodlama yapmaya başlamadan önce akış diyagramlarını iyice idrak etmeni tavsiye ediyorum. Çünkü yarın bir gün önüne bir proje geldiğinde kafanda bu taslağı oluşturman gerekiyor. Ondan sonra ilk adım olarak C öğrenmeye çalış. Çünkü bir yerden sonra diller arasında kod benzerlikleri bulunuyor, anlaman daha kolay olur. C, C#, Python, Java olarak başlamanı öneririm iyi şanslar.

milenix

80+ Gold
Önce alan belirle ona göre devam et. Bir dil illa tek alanda kullanılacak diye bir şey yok. Mesela Python ile hem konsol uygulaması hem masaüstü uygulama hem oyun hem web sitesi geliştirebilirsin. Aynı şekilde JS (NodeJS) ile hem masaüstü uygulama hem web sitesi fln geliştirebilirsin.

Algoritma fln boş. 2 dklık iş. Zaman israfından başka bir şey değil.

Top Bottom