Neler Yeni

Hiç yazılım bilmeyen biri hangi yazılım dili ile başlamalı?

Hiko335

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
686
İsim
Hikmet Çalı
Valla ben C# ile başladım memnunum, hangi alanda iş yapacaın önemli.
Ben C# ile başlamıştım öğrenme zamanları baya keyifliydi. İlk başta alan seçmek bence mantıksız her hangi bir dille başla sonra 2. dili alanına göre seçersin. Pythonla falan başlarsan 2. dilin zor gelebilir.
Önce alan belirle ona göre devam et. Bir dil illa tek alanda kullanılacak diye bir şey yok. Mesela Python ile hem konsol uygulaması hem masaüstü uygulama hem oyun hem web sitesi geliştirebilirsin. Aynı şekilde JS (NodeJS) ile hem masaüstü uygulama hem web sitesi fln geliştirebilirsin.

Algoritma fln boş. 2 dklık iş. Zaman israfından başka bir şey değil.
İlk olarak algoritma kurmayı öğrenmelisin. Direkt olarak kodlama yapmaya başlamadan önce akış diyagramlarını iyice idrak etmeni tavsiye ediyorum. Çünkü yarın bir gün önüne bir proje geldiğinde kafanda bu taslağı oluşturman gerekiyor. Ondan sonra ilk adım olarak C öğrenmeye çalış. Çünkü bir yerden sonra diller arasında kod benzerlikleri bulunuyor, anlaman daha kolay olur. C, C#, Python, Java olarak başlamanı öneririm iyi şanslar.
Onu araştırmak hiç zor değil. Artık o kadar çok alan oldu ki yani insanlar takip edemeyebilir.
Python, React, c#, c
Python güzel bir başlangıç olabilir. Pythonda çok fazla kütüphane desteği var o da yapacağın işe göre yine değişiyor ama Python en popüler dil diyebilirim. Sonrasında javascript frameworkleri diyebilirim mesrla React javascript frameworku, bunu öğrenirsen kendi kendine iş yapabilirsin piyasada veya iş de bulabilirsin. C# da object oriented programmingi öğrenebilirsin (tabi o yapıya uygun yazarsan ama normal de kullanabilirsin ). C temel öğrenmesi biraz zordur ama gerek yok bence eğer donanım ağırlıklı böyle donanıma yakın programlama yapmicaksan.

Edit: Burada bilip bilmeden herkes bir yorum yapabilir bu işi bilenlerin yorumları zaten kendini belli eder onları dikkate alırsan senin için daha faydalı olur.
Hocalarım c dili ile başlasam nasıl olur?

milenix

80+ Gold
Hocalarım c dili ile başlasam nasıl olur?
Farketmez. Ama önce alan belirlemen daha doğru olur. Mesela oyun yapacaksan şuanki en populer oyun motorları Unity C#, Unreal Engine C++ kullanıyor eğer bundan devam edeceksen C öğrenmen gerek. Ama mesela web alanında ilerleyeceksen HTML, CSS fln öğrenmen lazım. Bunun için önce alan kararlaştırın.

En İyi Cevap
3

kupır

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
250
İsim
Mustafa SAĞDIÇ
Steam
mstfsgdc
Twitter
sagdic
Discord
mstfsgdc
Java ve HTML ile başlayan zatn boos oluyor direk .d
Bahsettiğiniz dil Java değil JavaScript ve "boss" oluyor demek yanlış olur. En basitinden (web hariç) oyun geliştirmek isteyen birine JavaScript ve HTML hiçbir işe yaramaz.

Berk58

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
96
İsim
Berk kaşkaya
Arkadaşlar soru başlıktaki gibi hiç yazılım dili bilmiyorum. Yazılım dillerinin hangi alanlarda kullanıldığını da söylerseniz sevinirim. Örnek:C++ ... alanda kullanıyor gibi.
python ile baslayabilirsin biraz daha kolay yazimi filan ama genel olarak hepsinde mantik ayni birisini guzel ogrendigin zaman mantik hepsinde ayni.java ile baslamani onermem

Dahası  
Reaksiyon skoru
118
İsim
Zeki Erdem DURGUN

Hiko335

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
686
İsim
Hikmet Çalı
Farketmez. Ama önce alan belirlemen daha doğru olur. Mesela oyun yapacaksan şuanki en populer oyun motorları Unity C#, Unreal Engine C++ kullanıyor eğer bundan devam edeceksen C öğrenmen gerek. Ama mesela web alanında ilerleyeceksen HTML, CSS fln öğrenmen lazım. Bunun için önce alan kararlaştırın.
Hocam sizce para kazanmak isteyen birisi hangi alanda iş yapar?

milenix

80+ Gold
Hocam sizce para kazanmak isteyen birisi hangi alanda iş yapar?
Para olarak bakarsan hiç başlama. Hatta sırf parası için hiç bir işe başlamayın. Sonra üzülen siz olursunuz.

Hepside para kazandırır. Önemli olan senin neyi sevdiğin. Mesela ben hepsini seviyorum ve her alanda çalışıyorum ama JS hatta React, Vue, Svelte gibi freamwork ve library'ler ile çalışmayı daha çok sevdiğim için genelde web alanında çalışırım.

Hiko335

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
686
İsim
Hikmet Çalı
Para olarak bakarsan hiç başlama. Hatta sırf parası için hiç bir işe başlamayın. Sonra üzülen siz olursunuz.

Hepside para kazandırır. Önemli olan senin neyi sevdiğin. Mesela ben hepsini seviyorum ve her alanda çalışıyorum ama JS hatta React, Vue, Svelte gibi freamwork ve library'ler ile çalışmayı daha çok sevdiğim için genelde web alanında çalışırım.
Hocam mobil oyun yapmak için hangi dili bilmek gerek?

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1

Hiko335

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
686
İsim
Hikmet Çalı

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,695
İsim
Oğuz
Kendine güveniyorsan ve ingilizcen de varsa direkt C# ile başla fakat yavaş olsun diyorsan önce C, C++ öğren. Tabi ne yapacağına göre de değişir. Web alanında gelişmek istiyorsan HTML, CSS ve JavaScript öğrenmelisin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,041,760
Üyeler
165,229
Son üye
kubicvs
Top Bottom