3 Farklı Marka X870E Anakart Arasında Kaldım Yardım

Peki bununla arasında çok bir fark var mı ?
Beyaz bakıyorsan
bu modele bakabilirsin X870E nova ile baya yakın performanstalar hemde diğer gigabyte ve asus modellerine göre daha makul fiyatta

Beyaz bakıyorsan
bu modele bakabilirsin X870E nova ile baya yakın performanstalar hemde diğer gigabyte ve asus modellerine göre daha makul fiyatta
Mantıklı aslında kalan bütçeyi 9800xd ye yatırmak mantıklı olur gibi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Beyaz bakıyorsan
Peki e serisi olmaması çok sıkıntı yaratır mı ileriye dönük

Mantıklı aslında kalan bütçeyi 9800xd ye yatırmak mantıklı olur gibi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Peki e serisi olmaması çok sıkıntı yaratır mı ileriye dönük
Şahsen yaratacığını zannetmiyorum eğer içerik üretici vs. değilsen çokta ihtiyacın olmayacağını söyleyebilirim.Performans olarak farketmiyor zaten type-A type-C girişi jak girişi m2 slotu gibi değerler değişiyor

Şahsen yaratacığını zannetmiyorum eğer içerik üretici vs. değilsen çokta ihtiyacın olmayacağını söyleyebilirim.Performans olarak farketmiyor zaten type-A type-C girişi jak girişi m2 slotu gibi değerler değişiyor
Burda çok puan farkı var sence bütçe olarak düşünme çok basit farklar varsa pro rs tercih edeceğim ha yok bariz soğutma vs önemli bir fark varsa gigabyte tercih edeceğim.

Yerinizde olsam aorus veya taichi alırım.
Asus bu aralar saçmaladı. Kendilerine yakışmayacak kadar sık sorun çıkarıyorlar. Bios konusunda birşeyler deniyorlar ve henüz oturmuş değil. Msi da sizin dediğiniz gibi bir türlü ısınamadığım bir marka. Asrock da Asus gibi tayvanlı bir üretici ve yeni ortaya çıkmış bir marka değil. Çoğu kişi memnun.

Burda çok puan farkı var sence bütçe olarak düşünme çok basit farklar varsa pro rs tercih edeceğim ha yok bariz soğutma vs önemli bir fark varsa gigabyte tercih edeceğim.

Detaylı bakınca Dahili bluetooth ve USB 3.2 gen 2 dışında fark göremiyorum sıcaklık farkları bakımından burada bakınca diğer modeller arasında gigabyte ve asus modellerinden ilerde olduğu gayet belli oluyor şahsen 5K fark az değil bence asrock almak daha mantıklı bir tercih olur.
Reddit forumlarındaki araştırmalarım ve şu aşağıdaki video sonrasında Asrock'a karar verdim. Asus ve Aorus master dışında zaten 8000 Mhz çalıştırabilen yok. Isı ve CPU mhz konusunda da Asrock bir çok modelden daha iyi. Bu da VRM, PCB ve heatsink kalitesini gösteriyor aslında.

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Asus çöpünü geç orda alınacak anakart MSI.

Mosfet sayısına dikkat edin. Nova 20+2+2 ve 110 amper
Aorus pro 16+2+2

Taichi güzel kart ama nova ile arasında 5000 TL fark var ve buna benim için değmez o kadar hardcore OC yapan birisi değilim bu nedenle Nova tercih ettim.

Detaylı bakınca Dahili bluetooth ve USB 3.2 gen 2 dışında fark göremiyorum sıcaklık farkları bakımından burada bakınca diğer modeller arasında gigabyte ve asus modellerinden ilerde olduğu gayet belli oluyor şahsen 5K fark az değil bence asrock almak daha mantıklı bir tercih olur.
Tercihim bundan yana oldu, çok fp olduğundan birde tasarımı hoşuma gitti.

Ekler

• IMG_1487.jpeg
    IMG_1487.jpeg
    223.8 KB · Hit: 54
Hayırlı olsun hocam :)
Eyvallah hocam. Normalde x670e serisi düşünüyordum işlemci olarakts 7800xd aradaki farkı bununla kapatmış olduk çok fark var 7800xd ile 9800xd arasında yorumun için teşekkür ederim dostum 👍

Geri