HIGH END PC - ASIRI DONMA VE KASMA SORUNU

hepsini yaptım ama bir degişiklik yok malesef bu arada bios da advanced mod ayarlarına girdigimde yine kasıyor mouse u haraket ettirirken zorlanıyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Kullandığınız mouse nedir?

Tamam zaten ilk slotunuz pci 5.0 diğerleri 4.0 olduğu için hızın azalması normal. Bu durumda ssd lik bir durum yok. İşlemci ısı durumunu izlemek için hw info indirip gözlemleyebilir misiniz? Veya daha önceden gözlemlediniz mi? Sıcaklıklar nasıl?
Ek olarak BİOSDA
-Core performance boost ayarı auto veya enable mı yoksa disable mı bakabilir misiniz?
Eğer disable ise enable veya auto yapabilir misiniz?
-Memory context restore enable yapın, eğer enable değilse.
-Ramler için Expo profili enable değilse enable yapın.

Bunlara ek olarak gigabyte anakart bios ayarları için şu videoyu izleyip ilgili adımları uygulayın. Bazı adımlar benim yukarıda söylediğim adımlar aynı zamanda. İsterseniz önce videoyu izleyebilirsiniz.

Bakalım bir değişiklik olacak mı?
Not: SSD yi en başta taktığınız slota geri alabilirsiniz.

hepsini yaptım ama bir degişiklik yok malesef bu arada bios da advanced mod ayarlarına girdigimde yine kasıyor mouse u haraket ettirirken zorlanıyorum.
Isı değerleri için hw info üstten sensörleri açacaksınız.

Ekler

• Screenshot_5.webp
    Screenshot_5.webp
    158 KB · Hit: 8
logitech g pro superlight 2
Isı değerleri normal. Mouse kaç hz de kullanıyorsunuz?

Eğer 4k ve üstü hz de kullanıyorsanız 2k veya 1k hz polling rate dener misiniz? Bakalım donma takılma vs yaşayacak mısınız.

Bunu deme sebebim yüksek polling rate de işlemci bazen yetişemiyor. 6-8 çekirdek işlemcilerde durum böyle maalesef. Scyrox v6 kullanıyorum. 4-8k hz de çok donma yaşattığı için 2k ya çektim. Belki sizde de durum budur.

Son düzenleme:

Eğer 4k ve üstü hz de kullanıyorsanız 2k veya 1k hz polling rate dener misiniz? Bakalım donma takılma vs yaşayacak mısınız.

Bunu deme sebebim yüksek polling rate de işlemci bazen yetişemiyor. 6-8 çekirdek işlemcilerde durum böyle maalesef. Scyrox v6 kullanıyorum. 4-8k hz de çok donma yaşattığı için 2k ya çektim. Belki sizde de durum budur.

1000 hz de kullanıyorum

O zaman mevzu mouse da değil. Peki hiç temiz format atmayı denedin mi bu sorunu yaşadığından beri.
denedim önce 11 sonra 10 kurdum şimdi tekrar 11 kurdum video yükleyebilirsem sorunun tam olarak ne oldugunu gösterecegim

O zaman mevzu mouse da değil. Peki hiç temiz format atmayı denedin mi bu sorunu yaşadığından beri.
https://uploadnow.io/files/VYH6RVP buradaki gibi kısa alanda sorun yok akıcı ama uzun bir şekilde yaptıgım zaman kasma oluyor. cs2 girmeyi denedim ana menüde bile oyun kasıyor. dosya açılmalarında uzun bekleme süreleri oluyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,166,364
Üyeler
185,258
Son üye
teklan
Geri