Yardım Hikaye oyunlarını bitirince bütün senaryoyu aklınızda tutabiliyor musunuz ?

ic3peak

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
391
İyi sosyaller herkese.

Bir süre önce bazı sebeplerden ötürü anksiyete başladı bende ve bu rahatsızlık başlayalı 3 sene olmasına rağmen halen daha tam olarak düzelmiş değilim. Kafamı dağıtmak adına aylardır hikaye oyunlarına sardım.
Fakat bu anksiyeteden sonra bir şey farkettim. İzlediğim şeyleri veya okuduğum şeyleri tam olarak anlayamıyorum ve hafızamda tutamıyorum. Hikaye oyunlarına ilk başladığımda bu durum çok şiddetliydi. Altyazılarda karakterler konuşurken falan hiçbir şey anlamıyordum ve aklımda tutamıyordum. Sonrasında ise kendimi zorlaya zorlaya biraz daha aklımda tutmaya başlayabildim.

Şunu merak ediyorum. Ben mesela bir hikaye oyununu bitirdikten sonra başka oyunlara geçiyorum. Sonrasında mesela 1 hafta önce veya 1 ay önce oynamış olduğum oyun hakkında baştan sona senaryoyu hiçbir şekilde hatırlamıyorum. Sadece oyundaki karakterlerin isimlerini ve kötü karakterlerle olan mücadelesi olarak aklımda kalıyor. Senaryonun içinde ne oldu ne bitti falan aklımda kalmıyor.

Sizde durum nasıl bunu merak ediyorum. Mesela bir oyunu oynayıp bitirdikten sonra baştan sona her şey aklınızda kalıyor mu ? ve sonrasında mesela 2-3 farklı oyun oynadınız diyelim. Tekrar dönüp ilk oynadığınız oyunun hikayesi halen aklınızda duruyor mu ?

Buraya kadar okuduysanız çok teşekkür ederim.

Konudan bağımsız anksiyete önem verdigin sürece daha da güçlenen, önem vermediginde ise zamanla önemini yitiren bir rahatsızlık.
İşin kısası balon gibi düşün. '' Önem verirsen şişer, Önem vermezsen söner''.
Asıl konuya gelirsek ise çoğu insanın aklında kaldıgı da senın aklında kaldıgı kadar kalıyor herkes her şeyi aklında tutamıyor :))

Konudan bağımsız anksiyete önem verdigin sürece daha da güçlenen, önem vermediginde ise zamanla önemini yitiren bir rahatsızlık.
İşin kısası balon gibi düşün. '' Önem verirsen şişer, Önem vermezsen söner''.
Asıl konuya gelirsek ise çoğu insan da senın aklında kaldıgı kadar kalıyor herkes her şeyi aklında tutamıyor :))
Çok teşekkür ederim hocam evet haklısınız. Kafaya takmamak en mantıklısı. Bu unutma mevzusu da anksiyete sonrası beynimde hasar mı oluştu diye evham yapıyordum. Diğer insanlar mesela bütün senaryoyu aklında tutabiliyor ama ben hiçbir şey tutamıyorum diye kaygılanıyordum. Teşekkür ederim içimi rahatlattınız.

Büyük ihtimalle instagram tik tok gibi uygulamalarda çok vakit geçiriyorsun, veya oyunda bazı kısımlarda buradan bir şey olmaz diyip 10 saniyeliğine bile olsa telefona bakıyorsun. dikkat dağınıklığı gibi şeylere yol açıyor. (tamamen benim fikrim bunlar bu arada herhangi bir kesinlik iddiam yok) sorduğun diğer şeye bakarsak, yani oyunun hikayesi beni çok içine çekerse hikayesini unutmuyorum, mesela; bundan 2 veya 3 yıl önce rdr 2 yi bitirdim çoğu şey hala aklımda. yakın tarihli olarak bakarsak şu 1 hafta içinde hem spiderman miles morales hem de remastered i bitirdim. bunlar hakkında aklımda kalan herhangi bir şey yok. benim fikrimce hikayeyi beğenirsen aklında çok iyi şekilde yer eder beğenmezsen oyunu oynarken bile oyunun başını unutabilirsin.

Çok teşekkür ederim hocam evet haklısınız. Kafaya takmamak en mantıklısı. Bu unutma mevzusu da anksiyete sonrası beynimde hasar mı oluştu diye evham yapıyordum. Diğer insanlar mesela bütün senaryoyu aklında tutabiliyor ama ben hiçbir şey tutamıyorum diye kaygılanıyordum. Teşekkür ederim içimi rahatlattınız.
Psikolojik rahatsızlıklarının çoğu insanlarınn kendi yarattıgı yüzlerce farklı bakış açısıyla çözümlenebılıyor.
Senin kaygı problemının en büyük etkenlerınden biri bana göre vesvesedir. Youtube üzerinden vesvese konusunu araştırabılır ve
vesveseyi anlayıp , kendıne farklı bir bakış açısı yaratıp nasıl kurtulman gerektigini bulabılırsın :) unutma her şey geçicidir. umarım önerımı dıkkate alırsın.

İzlediğim şeyleri veya okuduğum şeyleri tam olarak anlayamıyorum ve hafızamda tutamıyorum. Hikaye oyunlarına ilk başladığımda bu durum çok şiddetliydi. Altyazılarda karakterler konuşurken falan hiçbir şey anlamıyordum ve aklımda tutamıyordum. Sonrasında ise kendimi zorlaya zorlaya biraz daha aklımda tutmaya başlayabildim.
Kan tahlili öneririm. Bir b12'ne baktır. Benim de düşükmüş. b12 kullanmaya başladığımdan beri daha iyi gidiyor her şey.

Geri