Neler Yeni

Hikayeli oyunlar oynuyorum ( 60 HZ yeterli mi?)

reznov

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
59
İsim
Yusuf Oktay
Merhaba arkadaşlar , öncelikle vaktinizi ayırıp buraya geldiğiniz için teşekkür ederim. Ailem yeni bana bilgisayar aldı , hala eve bile gelmedi. Monitörüm 60 HZ , internette baya konuşuluyordu kötü olduğu. Kötü olduğunun farkındayım ama rekabetçi oyunlara pek bir bağımlılığım yok. Yeni bilgisayar aldıkları için 144 HZ monitör isteyemem. Durumumuz onu göstermiyor. Genellikle hikaye oyunları oynuyorum. Sizce gerçekten kötü performans verir mi? (PC : Amd Ryzen 5 5500 + Asus Dual RX 6600 + 16 GB RAM + B450 Anakart + 650W PSU)

Nega

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
402
İsim
Eren Öztürk
Rekabetci oyunlarda daha cok ihtiyac oluyor 144hz’e tabi ama hikayeli oyunlarda da o akicilik her turlu daha iyi hissettirir sana. İmkanin varsa 144hz bi monitor al, yoksa da sonradan al ama al

Nazenara

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
222
İsim
Mert ÖZ
İlgilendiği Kategoriler
Yakuza CZN Burak
Steam
https://steamcommunity.com/id/nazenara
Discord
nazenarakasuga
Hikaye oyunları için 60 HZ gayet yeterli bence. .Ben çoğu hikaye oyununu 60 HZ monitörümde bitirmiştim .Seni fazla üzmez hikaye oyunlarında.
Ama 144 HZ'nin yeri farklı olur tabi.

anonym0us

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,616
İsim
Anon
Merhaba arkadaşlar , öncelikle vaktinizi ayırıp buraya geldiğiniz için teşekkür ederim. Ailem yeni bana bilgisayar aldı , hala eve bile gelmedi. Monitörüm 60 HZ , internette baya konuşuluyordu kötü olduğu. Kötü olduğunun farkındayım ama rekabetçi oyunlara pek bir bağımlılığım yok. Yeni bilgisayar aldıkları için 144 HZ monitör isteyemem. Durumumuz onu göstermiyor. Genellikle hikaye oyunları oynuyorum. Sizce gerçekten kötü performans verir mi? (PC : Amd Ryzen 5 5500 + Asus Dual RX 6600 + 16 GB RAM + B450 Anakart + 650W PSU)
60 fps yakışmaz o sisteme hikayeli oyun oynasan bile bence durumun varsa bir monitor al

MSI aşığıyimm

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,105
İsim
Ali Batmaz
Sisteminiz güzel 144hz almanızı tavsiye ederim

reznov

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
59
İsim
Yusuf Oktay
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
60 fps yakışmaz o sisteme hikayeli oyun oynasan bile bence durumun varsa bir monitor al
Hikaye oyunları için 60 HZ gayet yeterli bence. .Ben çoğu hikaye oyununu 60 HZ monitörümde bitirmiştim .Seni fazla üzmez hikaye oyunlarında.
Ama 144 HZ'nin yeri farklı olur tabi.
Rekabetci oyunlarda daha cok ihtiyac oluyor 144hz’e tabi ama hikayeli oyunlarda da o akicilik her turlu daha iyi hissettirir sana. İmkanin varsa 144hz bi monitor al, yoksa da sonradan al ama al
Düşük bütçeli kaliteli 144 HZ Monitör önerme şansınız var mıdır acaba? Belki elimde ki 24" Monitörü Ofis Monitör diye satarım ( 2.400 TL piyasa fiyatı) 1.5K - 2K arası satsam üstüne biraz ekleyip alabileceğimi düşünüyorum. Her şey inanılmaz pahalılaştı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sisteminiz güzel 144hz almanızı tavsiye ederim
Moralim bozuldu aslında biraz , alma ihtimalim çok düşük. 60 HZ ile iyi performans göstermezse diye korkuyorum.

Zeth

80+ Bronze
Benzer bi sistem kullanıyorum benim de pek rekabetçi oyunlarla aram yoktur hikayeli oyunlar tercih ediyorum god of war, rdr2 benzeri, 60hz'den 144hz'ye geçtim gözle görülür hiçbir fark yok benim için ips olmasından kaynaklı renkler daha canlı sadece.

Emir Aydın

𝒞𝒾𝓃𝑜
Moderatör
En İyi Cevap
99
Dahası  
Reaksiyon skoru
32,041
İsim
Emir Aydın
Instagram
emir.aydin41
Steam
https://steamcommunity.com/id/emiraydintr/
Discord
Emir Aydın#8540
Çoğu kişiye göre hikayeli oyunlarda grafik kalitesi FPS'in çokluğundan daha önemlidir. Demek istediğim RX 6600 güçlü bir kart ancak yeni nesil hikayeli oyunların kaçında "En Yüksek" ayarlarda 144 FPS verebilir ki? Ayarları düşürürsen 144 FPS alınabilir tabi ancak başta dediğim gibi grafik kalitesi 60-144 Hz arasındaki farktan daha önemlidir diye düşünüyorum.

reznov

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
59
İsim
Yusuf Oktay
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Benzer bi sistem kullanıyorum benim de pek rekabetçi oyunlarla aram yoktur hikayeli oyunlar tercih ediyorum god of war, rdr2 benzeri, 60hz'den 144hz'ye geçtim gözle görülür hiçbir fark yok benim için ips olmasından kaynaklı renkler daha canlı sadece.
En kötü 2. el almayı deneyeceğim.

Zeth

80+ Bronze
Çoğu kişiye göre hikayeli oyunlarda grafik kalitesi FPS'in çokluğundan daha önemlidir. Demek istediğim RX 6600 güçlü bir kart ancak yeni nesil hikayeli oyunların kaçında "En Yüksek" ayarlarda 144 FPS verebilir ki? Ayarları düşürürsen 144 FPS alınabilir tabi ancak başta dediğim gibi grafik kalitesi 60-144 Hz arasındaki farktan daha önemlidir diye düşünüyorum.
evet rdr2 60-70 fps arası takılıyorum 144 olmasının bi faydası yok
Mesaj otomatik birleştirildi:

En kötü 2. el almayı deneyeceğim.
ben gerek duymazdım bu tecrübemden sonra yine tercih meselesi varsa paran al ips panel daha canlı renkler veriyor.

reznov

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
59
İsim
Yusuf Oktay
Yani özetle kafama takmaya hiç gerek yok :D İleride durum düzelirse alırım , ama şunu sormak istiyorum sadece , 60 HZ'den dolayı oyunlarda takılmalar falan yaşanmaz değil mi ? Benim şuan ki monitör 24" | 4 ms

anonym0us

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,616
İsim
Anon
o tarz oyunlarda 60 70 fps alıyorsan 144hz ye geçmenin bi farklılığını göremezsin

reznov

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
59
İsim
Yusuf Oktay
o tarz oyunlarda 60 70 fps alıyorsan 144hz ye geçmenin bi farklılığını göremezsin
Hocam The Witcher 3'te 150-160+ FPS alıyorum , o zaman farkını görebilirim sanırım ama.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,054
Üyeler
164,606
Son üye
bastias
Top Bottom