Hocam bu kadar tedirgin olmamın nedeni PC alırken arkadaşım 144 HZ monitör al demişti , bende 60 HZ alıştım dedim. Oda çok üzüleceksin dedi. Ondan tedirginim , ilk defa iyi bir PC ye sahip olacağım için çok şey bilmiyorum.
144 FPS almayacaksan 144 Hz monitör almanın hiç bir mantığı yok. Youtube'da izlediğin videolar 60 FPS olduğu için onlarda bile fark göremeyeceksin.
60 Hz monitörde 200 FPS aldığın bir oyun var diyelim, sonra bütçen yetti ve 144 Hz bir monitör aldın ve bu 200 FPS ile oynadığın oyuna girdin. Çok ciddi bir fark olur, oyun çok akıcı olur. Ancak 60 FPS aldığın bir oyunu 60 Hz monitörle oynadığını düşün. Sonra bütçen yetti ve 144 Hz'lik bir monitör aldın. Oyunda zaten 60 FPS aldığın için hiç bir fark göremezsin.
144 Hz'in farkını görmen için ekran kartının 60'dan daha fazla FPS vermesi gerekiyor. Bu nokta da en başta söylediğim olay devreye giriyor. Hikayeli oyunlar oynayacaksın, bu şekilde söylediğinde benim aklıma God of War, Red Dead Redemption 2, Resident Evil Village, Tomb Raider tarzı oyunlar geliyor. Bu oyunlarda en yüksek grafiklerde RX 6600 ile 144 FPS alabilecek misin? Alamazsan 144 Hz özelliğini kullanamayacağın için para çöpe gidecek. Kendin karar vermen gerekiyor.