Neler Yeni

Hikayeli oyunlar oynuyorum ( 60 HZ yeterli mi?)

Berk Atmaca

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,269
İsim
Berk Atmaca
Bak dostum saliselerin bile önemli olduğu oyunlar oynamıyorsan 60hz monitörünün olması sana dezavantaj sunmaz. Grafikleri fullersin olur biter. İleride para biriktirip kaliteli bir 144hz monitör alırsın cuk olur. 144 alacaksın diye kendini zora sokmaya değecek mi peki? Bunu sorgula

tümen

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,965
İsim
tümen dağ
uzun bir süre 60 kullandım, hıkayelı oyunlar oynuyorum hep, bişey olmaz

Nazenara

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
222
İsim
Mert ÖZ
İlgilendiği Kategoriler
Yakuza CZN Burak
Steam
https://steamcommunity.com/id/nazenara
Discord
nazenarakasuga
O oynamak istediğin oyunları kendi bilgisayarına indir. FPS sayacını aç kendin analiz etmen mantıklı olacaktır.
Bak dostum saliselerin bile önemli olduğu oyunlar oynamıyorsan 60hz monitörünün olması sana dezavantaj sunmaz. Grafikleri fullersin olur biter. İleride para biriktirip kaliteli bir 144hz monitör alırsın cuk olur. 144 alacaksın diye kendini zora sokmaya değecek mi peki? Bunu sorgula
Arkadaşın dediği gibi de 144 almak zorunda değilsin.

SadeceSeyf

80+ Gold
Merhaba arkadaşlar , öncelikle vaktinizi ayırıp buraya geldiğiniz için teşekkür ederim. Ailem yeni bana bilgisayar aldı , hala eve bile gelmedi. Monitörüm 60 HZ , internette baya konuşuluyordu kötü olduğu. Kötü olduğunun farkındayım ama rekabetçi oyunlara pek bir bağımlılığım yok. Yeni bilgisayar aldıkları için 144 HZ monitör isteyemem. Durumumuz onu göstermiyor. Genellikle hikaye oyunları oynuyorum. Sizce gerçekten kötü performans verir mi? (PC : Amd Ryzen 5 5500 + Asus Dual RX 6600 + 16 GB RAM + B450 Anakart + 650W PSU)
God of warı falan 60 hz de oynayamam sanırım.Çünkü akıcılık bariz değişiyor

reznov

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
59
İsim
Yusuf Oktay
Hocam bu kadar tedirgin olmamın nedeni PC alırken arkadaşım 144 HZ monitör al demişti , bende 60 HZ alıştım dedim. Oda çok üzüleceksin dedi. Ondan tedirginim , ilk defa iyi bir PC ye sahip olacağım için çok şey bilmiyorum.

Emir Aydın

𝒞𝒾𝓃𝑜
Moderatör
En İyi Cevap
99
Dahası  
Reaksiyon skoru
32,040
İsim
Emir Aydın
Instagram
emir.aydin41
Steam
https://steamcommunity.com/id/emiraydintr/
Discord
Emir Aydın#8540
Hocam bu kadar tedirgin olmamın nedeni PC alırken arkadaşım 144 HZ monitör al demişti , bende 60 HZ alıştım dedim. Oda çok üzüleceksin dedi. Ondan tedirginim , ilk defa iyi bir PC ye sahip olacağım için çok şey bilmiyorum.
144 FPS almayacaksan 144 Hz monitör almanın hiç bir mantığı yok. Youtube'da izlediğin videolar 60 FPS olduğu için onlarda bile fark göremeyeceksin.

60 Hz monitörde 200 FPS aldığın bir oyun var diyelim, sonra bütçen yetti ve 144 Hz bir monitör aldın ve bu 200 FPS ile oynadığın oyuna girdin. Çok ciddi bir fark olur, oyun çok akıcı olur. Ancak 60 FPS aldığın bir oyunu 60 Hz monitörle oynadığını düşün. Sonra bütçen yetti ve 144 Hz'lik bir monitör aldın. Oyunda zaten 60 FPS aldığın için hiç bir fark göremezsin.

144 Hz'in farkını görmen için ekran kartının 60'dan daha fazla FPS vermesi gerekiyor. Bu nokta da en başta söylediğim olay devreye giriyor. Hikayeli oyunlar oynayacaksın, bu şekilde söylediğinde benim aklıma God of War, Red Dead Redemption 2, Resident Evil Village, Tomb Raider tarzı oyunlar geliyor. Bu oyunlarda en yüksek grafiklerde RX 6600 ile 144 FPS alabilecek misin? Alamazsan 144 Hz özelliğini kullanamayacağın için para çöpe gidecek. Kendin karar vermen gerekiyor.

Elmeryy

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
947
İsim
Ömer Yılmaz
Steam
#forEF Elmeryy
Discord
elmeryy
ben 144 ile 165 arasında geçiş yapınca çıldırıyorum nasıl anlamıyorsunuz
Benzer bi sistem kullanıyorum benim de pek rekabetçi oyunlarla aram yoktur hikayeli oyunlar tercih ediyorum god of war, rdr2 benzeri, 60hz'den 144hz'ye geçtim gözle görülür hiçbir fark yok benim için ips olmasından kaynaklı renkler daha canlı sadece.
Mesaj otomatik birleştirildi:

hocam hiç 144 denemediysen 60hz sıkmaz seni ama o 144ü bi kere görsen 60hz nin başına oturasın gelmez

Zeth

80+ Bronze
ben 144 ile 165 arasında geçiş yapınca çıldırıyorum nasıl anlamıyorsunuz

Mesaj otomatik birleştirildi:

hocam hiç 144 denemediysen 60hz sıkmaz seni ama o 144ü bi kere görsen 60hz nin başına oturasın gelmez
Sizin gözler bayağı hassas o halde ben bi fark göremedim

Top Bottom