Hikaye gereği ilk oyunda bi tık korku var ama mükemmel bir hikaye ve oynanış sahip olan metro serisi. Kitap uyarlaması bir kitap kitaba sadık kalınmış, kitabını da okudum ama bitmedi. İlk 2 oyunun redux sürümlerini oyna bunlar ps4 jenerasyonuna ciddi iyileştirmeler ile upgrade yapılmıştı. Biraz half life'ı da andırıyor kesinlikle öneriyorum. Epicte indirim zamanı 3-4 lira saçma fiyatlara düşüyor ilk 2 oyun. Her oyun öncekinden bir tık daha iyi. İlk oyun 2033'ü bitirirsen diğerleri çok daha iyi. Şahsen ben 2033'ü 3-4 defa denemiştim en sonuncuda bitirdim. Last Light'ı ve dlclerini ara vermeden, exodus ve dlclerini ara vermeden bitirdim. 2032'te DLC yok last Light ve exodusta var. Last Light dlcleri oyunu bitirince New Missions kısmında açılıyor. Oyunun acaba o karaktere ne oldu o sırada gibi aklına gelen soruları cevaplayan, savaş anında başka biri olarak oynayabildiğimiz birkaç hikaye var. Kimisi 30-40 dk kimisi 10 dk. Exodus dlcleri 2 tane biri oyun sonunda tanıştığımız bir çocuğun babası Colonel khlebnikov(yanlış hatırlamıyorsam) ve yan karakter Sam'in oyun sonundan sonra ne yaptığı. 2'sinin toplamı exodus süresi kadar gidiyor. 2'sinin de çok güzel hikayesi ve farklı dünyası var. Ana oyunda olmayan (ara sahne gibi) şeyleri denemişler ve mükemmel olmuş.