Neler Yeni

Hız aşırtma benchmark düşük fps sorunu?

Armi3067

80+ Bronze
İmzamda bulunan ekran kartımın sınırlarını epey bir zroluyorum fakat furmark testi yaparken şunu fark ettim ki varsayılan olarak benchmark testlerinde daha yüksek fps veriyor, hız aşırtmayı uygulayınca fps düşüyor neden olabilir, oyunlarda aynı sorun yok? Varsayılan furmark 1080P 2xmsaa ayarlarında 82fps veriyorken, hız aşırtmadan sonra furmarkta 43fps veriyor?

Ysfgms

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
207
İsim
Yusuf Gümüş
İmzamda bulunan ekran kartımın sınırlarını epey bir zroluyorum fakat furmark testi yaparken şunu fark ettim ki varsayılan olarak benchmark testlerinde daha yüksek fps veriyor, hız aşırtmayı uygulayınca fps düşüyor neden olabilir, oyunlarda aynı sorun yok? Varsayılan furmark 1080P 2xmsaa ayarlarında 82fps veriyorken, hız aşırtmadan sonra furmarkta 43fps veriyor?
MSI afterburner programından yapıyorsanız belki furmarkta düzgün göstermeyebilir. Ben mesela manuel fan ayarlarımı msi afterburnerdan yapıyorum furmarkta fan yüzdesini yanlış gösteriyor.

Armi3067

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
AMD üzerinden yapıyorum, bence fan yüzdesi msi veya amd fark etmiyor her zaman %130-170 arasında gösteriyor 0 yazacğına 100 yazıp üzerine hesaplıyor. Ama fps düşüşü yanlış göstermez sonuç olarak msi dan da yaptım amd den de oc yapınca benchmark testlerinde yeri boyluyor oyunlarda ise performans ve akıcılık bir nebze artıyor bu nasıl oluyor anlamadım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,037,616
Üyeler
164,536
Son üye
Aury