Konuya girdim okudugum yorumlardan sonra kendimi twitter'daki toksik yorumları okurmuş gibi hissettim. Twitter'ı biliyorsunuz ilgi çekme amaçlı hiç bir bilgisi olmadan bir oyuna sallayan tipler kaynıyor ya işte o tarz yorumlar yapılmış. Oyunlar hakkında hiç bir bilgisi ve kültürü yok. 3-5 tane sagda solda oyun görüp oynamış ama girdigi havalara bakınca kendisini 20-30 yıldır her sene en az 20-30tane oyun oynayıp bitiren biri gibi gelip ahkam kesiyor.
Bu tarz toksik insanlara cevabımdır: Birincisi taptıgınız oyunların çogu SJW WOKE ögeleri içeriyor. SJW woke ögeleride gerçekten yapımcıların istedigi şeyler degil. Zorlama olarak oyuna sokulmuş ögeler. Zorlama olarak oyuna sokuldugu içinde oyun özgün bir oyun olmuyor.
Yani bu taptıgınız oyunlar özgün oyunlar degil. Bu şahıslar tarikat gibi birilerinden emir alıyor. Gelen emir dogrultusunda mutlaka oyunda eşcinsellik, pedofili (örnek last of us), Elf karakteri siyahi yapma gibi saçmalıklar, mutlaka siyahi bir ana veya özel karakter oyunda olma zorunlulugu gibi emirleri aynen uyguluyor.
HALF LİFE serisi ise bu woke oyunların yanında elmas gibi kalır. Half life özgün bir oyundur. HL 1'den bahsedelim. Grafikleri eskise bile oynanış ve mekanikler şuanki çogu ue5 oyundan iyi. Unlost mesela half life cross fire günlükleri çekiyor. Bu oyun serisi ve oyun abartılmış bir oyun olsa aradan geçen 20+yıldan sonra istesende çekemezsin. Oynarken mekanikler sana çag dışı gelirdi. Ama yok

; Fizik motorunu öyle bir yapmışlar ki devrim niteliginde. Şimdiki çogu oyundan hala çok daha iyi.
Half life serisinin hikayeside gayet iyi. G-MAN'in gizemi hala devam ediyor. Lore olarak saglam.
HALF LİFE 3 için düşüncemi söyleyeyim; Valve son olarak Deadlock isimli bir oyun tanıttı. Oyun lol ve dota'nın FPS bakışlı moba oyunu gibi. Adamlar yine devrim yapmaya farklı şeyler üretmeye çalışıyorlar. Ama grafikler sanki 2020'den kalma gibi geldi bana. Ama valvenin geliştirecegini düşünüyorum.