Neler Yeni

Öneri Honda CL 250 Tarzında motor önerisi

GirayHan

80+ Platinum
Hocam

koltukta titreşim var ise sıkıntı benim köy içinde kullandığım motorda bile koltuğunda titreme yok, elcik ve nispeten ayak pedlerindeki titreşim nispeten kabul edilebilir ama uzun yolculuklarda o da çekilmiyor
Allah nasip ederse kw z500 se düşünüyorum tasarım olarak şahsen çok beğendim siz ne düşünüyorsunuz mt ye güzel bir seçenek bence (a2 sınıfı için)
Mesaj otomatik birleştirildi:

hocam antalyadan arkadaşım aldı hararet yapıcak bir motor değil sebebi gücünü 350 cc motora kıyasla çok düşürmüşler yamaha ve ya honda gibi ver yansın köküne kadar kullan diyebilceğiniz bir motor değil fakat ölüde değil torku ve gidişini ben çok beğendim, ve zaten böyle bir motora heves ettiyseniz top sepedle işiniz olucağını sanmıyorum, sesini gerçekten çok beğendim, parça konusunda sıkıntı olmadığına emin olursam z500 den himalayana her an geçiş yapabilirim
uzun yol yapacağım dersen çekilmez. Şöyle motorun bi dinamik yapısına baktığında çözersin olayı zaten kullanmana da gerek yok :)

z serisi konusunda z500 kullanmadım açık söyleyim fakat benim makinayı bakım yaptırdığım bayide sıfırını gördüm. jilet gibiydi işçilikte parasına göre muazzamdı.

z900 sahibi olarak kawasaki'yi her kulvarda her alanda öneririm. 2006 yılında kawa'da naked bir model olan er-5 ile tanıştım sıfır km satın aldım daha sonra lanet gelsin yamahalar suzukiler aldım sattım da kawasaki başka bir aşk. bundan önce gsx s1000 vardı 3-4 ay kullandım sattım. hiç biri kawasaki'nin yerini tutmuyor. ben o japon vibe'ını alamıyorum diğer japonların naked modellerinde. naked'ın saf ruhunu çok bozdular eğdiler büktüler yumuşattılar tasarımları. hele 09'un kasası devamlı değişti en son iron man'e döndü rezalet bir kafa tasarımı yaptılar. Bir model çıkarıyorsan genetiği ile çok oynamıcaksın ben bunu bilir bunu söylerim. Ayrıca;

Sek erkek motoru istiyorsan yollarda farkım olsun diyorsan kullandığın makinaya değer veriyorsan tecrübende varsa elektronik donanım aşırı önemli değil kawa gelenekçiliği dersen alabilirsin. yedek parça sorunu da yok fixlendi o konu bilgin olsun. z motor her türlü parçayı getiriyor.

şimdi açıp bi daha baktım da söylediklerimin altına tekrar imzamı atarım :D

Jilet.

1730049701730.png

Dahası  
Reaksiyon skoru
94
İsim
Taha
@GirayHan abi yeşili çok iyi be kırmızıda severim ama harbi dedikleri gibi kawasaki dedinmi yeşil olcak. tavsiyeniz ve deneyiminizi anlattığınız için çok teşekkür ederim hocam, umarım işimiz rast giderde şundan bir tane alırız : )

evet hız ile pek işim olmaz o motorda. Yeter ki beni en az 3 yıl idare etsin masraf çıkarmasın.. Aklımda daha sağlam fikirler oluşmaya başladı..
Birde şu konuda düşüncemi söylemek istiyorum, sizin attığınız motor modelleri güzel kötü değiller fakat royal enfield ve cl250 gibi motorların yanında biraz fazla sportif kaçıyor.. Demek istediğimi anlatabildim mi bilmiyorum ama arka teker tarafı biraz boş ve artçı kısmıda biraz yüksekte kalmış.
evet maalesef çok fazla seçenek yok fakat çinli almaktansa attıklarım arasında hoşunuza giden ve alabilceğiniz bir motor var ise onu tercih edin, çinli motorlar arasında elbette istediklerinize uygun bir motor vardır ama bence uzak durun hevesiniz kırılmasın : )

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
motor bloğunun üstü boş yanı boş arkaya geçiyorsun ordan arkadaşına selam veriyorsun bu taraftan arkadaşın selamı alıyor. Müthiş tasarım hatası, Motoru daha heybetli gösterecek diye olması gerektiğinden daha büyük şase yapmak ? :) Yenilecek yutulacak gibi değil. Hondaya yakışmamış, Ayrıca;
Selamlar

Honda bu motoru rebel 500 bloğu ile sattığı için, aslında bizim gibi fakir olmayan ülkelerde o boşluklar yok. Daha büyük blokla satın aldığınızda motor da şu anki durumundan güzel gözüküyor. Yani aslında motor heybetli dursun diye değil de, biz fakiriz diye bize cl500 gelmediği için diyebilirim.

Yoksa motorun üzerindeyken bu boşluklar gözükmediği için gözardı edilebilir.

egzoz'un arka koltuk kesit mesafesine olan uzaklığı da ayrı bir estetik katili.
Bunu da cafe racer-scrambler tarzından dolayı yaptıklarını düşünüyorum. Cruiser olarak ellerinde rebel var çünkü.

GirayHan

80+ Platinum
@GirayHan abi yeşili çok iyi be kırmızıda severim ama harbi dedikleri gibi kawasaki dedinmi yeşil olcak. tavsiyeniz ve deneyiminizi anlattığınız için çok teşekkür ederim hocam, umarım işimiz rast giderde şundan bir tane alırız : )

evet maalesef çok fazla seçenek yok fakat çinli almaktansa attıklarım arasında hoşunuza giden ve alabilceğiniz bir motor var ise onu tercih edin, çinli motorlar arasında elbette istediklerinize uygun bir motor vardır ama bence uzak durun hevesiniz kırılmasın : )
Hayırlı olsun şimdiden hedeflerinden vazgeçme, full ekipman sür tekerin düz bassın görüşürüz.

crabman

80+
Çinlilerin tehlikesinin farkındayım büyük risk taşıyorlar. Paylaştığınız değerli bilgiler için hepinize teşekkür ederim:)

GirayHan

80+ Platinum
Selamlar

Honda bu motoru rebel 500 bloğu ile sattığı için, aslında bizim gibi fakir olmayan ülkelerde o boşluklar yok. Daha büyük blokla satın aldığınızda motor da şu anki durumundan güzel gözüküyor. Yani aslında motor heybetli dursun diye değil de, biz fakiriz diye bize cl500 gelmediği için diyebilirim.

Yoksa motorun üzerindeyken bu boşluklar gözükmediği için gözardı edilebilir.

Bunu da cafe racer-scrambler tarzından dolayı yaptıklarını düşünüyorum. Cruiser olarak ellerinde rebel var çünkü.
a.slm. aynen durum böyle maalesef. fakat honda bu motoru bu şase ile ülkeye sokmaya utanmalı. rezalet gerçekten. şaseyi geçtim tasarımında da eksiklikler mevcut estetikten eser yok sınıfının adını taşımıyor. tercih edilmemeli ki bi daha böyle motorlar sokmasınlar türkiyeye hele ki bu şaseyle :D

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
a.slm. aynen durum böyle maalesef. fakat honda bu motoru bu şase ile ülkeye sokmaya utanmalı. rezalet gerçekten. şaseyi geçtim tasarımında da eksiklikler mevcut estetikten eser yok sınıfının adını taşımıyor. tercih edilmemeli ki bi daha böyle motorlar sokmasınlar türkiyeye hele ki bu şaseyle :D
Motorun şu anda tek avantajı ucuz olması zaten. 250cc için gidişi iyi değil, tek silindir olduğu için titreşim var, tipine bir şey diyemem. Göreceli. Çok seveni de var. Ancak bu motor 249bin₺ye bu ülkeye giriş yaptı ve satışlar o kadar düşük kaldı ki 180bin₺ye satmak zorunda kaldılar. Sıfır bir japon için bu fiyata sorunları gözardı edilebilir bence. Sonuçta 250cc çinli parasına gidiyor. En azından sorunsuz.

GirayHan

80+ Platinum
Motorun şu anda tek avantajı ucuz olması zaten. 250cc için gidişi iyi değil, tek silindir olduğu için titreşim var, tipine bir şey diyemem. Göreceli. Çok seveni de var. Ancak bu motor 249bin₺ye bu ülkeye giriş yaptı ve satışlar o kadar düşük kaldı ki 180bin₺ye satmak zorunda kaldılar. Sıfır bir japon için bu fiyata sorunları gözardı edilebilir bence. Sonuçta 250cc çinli parasına gidiyor. En azından sorunsuz.
yine pahalı. 140 150 bin bandında satılmalıydı ki piyasayı bi nebze domine edebilsin diye. bunu da yapmadılar. motor dediğim fiyat bandında olsaydı parasına göre alınabilir derdim sanırım. Hondadan beklenmeyen şeyler bunlar. Satabilmesi için daha da fiyatı kırması lazım. Haa kurtarmıyor mu ? Bence kurtarmasın ki seneye getirmesinler. Zangır zangır titreyen bir bloktan mahrum kaldığı için üzülmez bizim gencolar.

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
yine pahalı. 140 150 bin bandında satılmalıydı ki piyasayı bi nebze domine edebilsin diye. bunu da yapmadılar. motor dediğim fiyat bandında olsaydı parasına göre alınabilir derdim sanırım. Hondadan beklenmeyen şeyler bunlar. Satabilmesi için daha da fiyatı kırması lazım. Haa kurtarmıyor mu ? Bence kurtarmasın ki seneye getirmesinler. Zangır zangır titreyen bir bloktan mahrum kaldığı için üzülmez bizim gencolar.
SmartSelect_20241027_205139_Samsung Internet.jpg

O fiyatlara düşeceğini sanmam. Yani mondialin 172000tlye satıldığı gününüzde düşebilecek en alt fiyat bu olda gerek. Bunun yanında 2-3-4 silindir yüksek cc kullanan bizler için vasatın altında olsa da motora yeni başlayanlar için o kadar rahatsız edici bir titreşimi yoktu benim kullandığım motorda. İnan ki nk250 veya sr250nin yanında titreşimsiz bile sayılabilirdi.

O yüzden tamam gömülebilir ama o kadar da gömmeyi doğru bulmuyorum. Dediğim gibi çinli 250cc parasına satıyorlar zaten. Onun da altına inmeyeceklerdir ve şu anda bayilerde motor kalmayacak kadar sattı. Kampanya bitince yine satmayacak.

GirayHan

80+ Platinum
Alıntıyı görüntüle

O fiyatlara düşeceğini sanmam. Yani mondialin 172000tlye satıldığı gününüzde düşebilecek en alt fiyat bu olda gerek. Bunun yanında 2-3-4 silindir yüksek cc kullanan bizler için vasatın altında olsa da motora yeni başlayanlar için o kadar rahatsız edici bir titreşimi yoktu benim kullandığım motorda. İnan ki nk250 veya sr250nin yanında titreşimsiz bile sayılabilirdi.

O yüzden tamam gömülebilir ama o kadar da gömmeyi doğru bulmuyorum. Dediğim gibi çinli 250cc parasına satıyorlar zaten. Onun da altına inmeyeceklerdir ve şu anda bayilerde motor kalmayacak kadar sattı. Kampanya bitince yine satmayacak.
işte mesele piyasayı domine edebilmekte yukarda dediğim gibi. bunu neden yapmalarını istiyorum, bunu yaparlarsa 5 para etmez çinli markalar yüzlerine bi su çırpacaklardı. haa belki yaparlar çünkü bu modelin tr'de ki satış rakamlarının çok yukarda olduğunu tahmin etmiyorum. elden ele dolaşacak bir model. dediğim rakamlara çekerlerse ve bu süreçte millet almamaya devam ederse ki piyasayı biliyorsun satışlar iptal şu an. ben ilerde iyi bi hamle bekliyorum.

Tek silindir'de öyle güzel modeller var ki titreşim seviyesi çift silindire eş değer o yüzden gömüyorum bu motor olmamış ktm duke serisi ( 125/250/390 ) kadar titriyor. ktm'nin titremesini beklersin de böyle daha konfora yönelik bir modelin titremesini istemezsin. mesele sadece estetik değil kütük kalitesine baktın mı motorun hiç ? Hondadan çok çinli resmen. Daha kaynak işçiliğine girmiyorum bile. tamam çok kalitesiz değil fakat honda markasına yakışacak seviyede değil. fiyat ucuz olacak diye marka kalitesinden ödün vermek saçmalık. sen hiç ybr'nin ucuz olmasına rağmen kalitesiz işçiliğe sahip olduğunu gördün mü. göremezsin. kabul edelim honda sıvamış. honda cbf 150 modeli bile süper işçiliğe sahipti ( ucuz olmasına rağmen o dönemde )

Top Bottom