Neler Yeni

Öneri Honda CL 250 Tarzında motor önerisi

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
307
İsim
Tekin Ayber
ScreenHunter 58.jpg
ScreenHunter 59.jpg

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
CL 250 yeni motor olduğundan çok pahalı o yüzden elemek zorundayım.
Cl250 japon 250cx sınıfının belki de en ucuz motoru. Yıl sonuna kadar ara ara kampanyaya sokuyorlar ve sıfırını 180 bine alabiliyorsun. Mondial nevada 250 alınabilir 2. Elden.

crabman

80+
Cl250 japon 250cx sınıfının belki de en ucuz motoru. Yıl sonuna kadar ara ara kampanyaya sokuyorlar ve sıfırını 180 bine alabiliyorsun. Mondial nevada 250 alınabilir 2. Elden.
neveda iyimiş hocam beğendim. Ayrıca bir soru sormak istiyorum, RKS motorların ikinci el alırken sağlıklı ve uygun km si kaç olmalı?

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
neveda iyimiş hocam beğendim. Ayrıca bir soru sormak istiyorum, RKS motorların ikinci el alırken sağlıklı ve uygun km si kaç olmalı?
Rks çinde üretilen hazır motorlara kendi markasını bastırıp burada satan bir firma olduğu için motorun aslının ne kadar sorunsuz olduğunu araştırmak lazım. Mesela srk modelleri qj motor üretiyor. Genel olarak sorunsuz ancak ne olursa olsun parça sorunu yaşanabiliyor.

GirayHan

80+ Platinum
hayatımda bu kadar çirkin daha az motor gördüm.

1730047535680.png

motor bloğunun üstü boş yanı boş arkaya geçiyorsun ordan arkadaşına selam veriyorsun bu taraftan arkadaşın selamı alıyor. Müthiş tasarım hatası, Motoru daha heybetli gösterecek diye olması gerektiğinden daha büyük şase yapmak ? :) Yenilecek yutulacak gibi değil. Hondaya yakışmamış, Ayrıca;

egzoz'un arka koltuk kesit mesafesine olan uzaklığı da ayrı bir estetik katili. Şase fazla ince keza arka maşa'da öyle.

Bunu tasarlayan adamın hondaya torpille girdiğini düşünüyorum.

asla para vermeyeceğim bir model. zaten çokta beğenilen bir model değil. Youtube'da bu motoru yağlayan kanallara inanmamanızı öneririm.

crabman

80+
hayatımda bu kadar çirkin daha az motor gördüm.

Alıntıyı görüntüle

motor bloğunun üstü boş yanı boş arkaya geçiyorsun ordan arkadaşına selam veriyorsun bu taraftan arkadaşın selamı alıyor.

egzoz'un arka koltuk kesit mesafesine olan uzaklığı da ayrı bir estetik katili.

Bunu tasarlayan adamın hondaya torpille girdiğini düşünüyorum.

asla para vermeyeceğim bir model. zaten çokta beğenilen bir model değil. Youtube'da bu motoru yağlayan kanallara inanmamanızı öneririm.
Peki hocam RKS K-Light 250 hakkında bir yorumunuz var mı?

Bu ilan bana biraz fazla ucuz geldi..

Dahası  
Reaksiyon skoru
109
İsim
Taha
Hocam yuvarlak far terör örgütünün üyesi olan motorlardan bir kaç tane atabilirim
Bu söyleyeceğim motorların 2. ellerini biraz bütçe arttırarak bulabilirsiniz. kısaca bütçenizi aşıyor...
Husqvarna svartplen 250
Husqvarna svartplen 125
Yamaha XSR 125
Honda cb 250 r
Eğer istanbulda oturuyorsanız size bu motoruda tavsiye edebilirim fakat herkese hitap etmiyor, bu cc de stok sesi güzel olan nadir motorlardan.
Royal Enfield Hunter 350
Zam gelmiş 190 bin cıvarıydı şimdi gördüm : ) 2. el piyasası motor yeni olduğu için şu an yok ( yurtdışında uzun süredir satılıyor tr yeni geldi)
Svartpilen 250 modelinin 24 öncesine bakın, yeni kasa olduğu için fiyatı 23 ve öncesine kıyasla 200 binlerde

GirayHan

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
109
İsim
Taha
@GirayHan hocam aradaki boşluğun sebebi şase ve tasarımın 250 değil 500cc ye göre tasarlanmış olmasından kaynaklı türkiyeye vergilendirmeden kaynaklı ve ya başka bir sebepten ötürü 250cc blok ve motor takıp yolladılar, tasarım olarak bende çok beğenmiyorum ama ölüp bitenler var, tercih meselesi...

GirayHan

80+ Platinum
@GirayHan hocam aradaki boşluğun sebebi şase ve tasarımın 250 değil 500cc ye göre tasarlanmış olmasından kaynaklı türkiyeye vergilendirmeden kaynaklı ve ya başka bir sebepten ötürü 250cc blok ve motor takıp yolladılar, tasarım olarak bende çok beğenmiyorum ama ölüp bitenler var, tercih meselesi...
Biliyorum fakat hiç farketmez yine tasarım hatası. sebebine gelince 500cc'nin şasesine 250cc motor bloğu koyamazsın. Koymak istiyorsan eğer şaseyi ona uygun yapacaksın. Yapmıyorsan tasarım hatasıdır. . Açık konuşayım 50 bin lira diyecekler yine alıp binmem. Bu motoru kullanma şansına sahip oldum bizim motorcu grubundan bir arkadaş almış. Basur olacaktım 7. km'de öyle titriyor.

crabman

80+
Hocam yuvarlak far terör örgütünün üyesi olan motorlardan bir kaç tane atabilirim
Bu söyleyeceğim motorların 2. ellerini biraz bütçe arttırarak bulabilirsiniz. kısaca bütçenizi aşıyor...
Husqvarna svartplen 250
Husqvarna svartplen 125
Yamaha XSR 125
Honda cb 250 r
Eğer istanbulda oturuyorsanız size bu motoruda tavsiye edebilirim fakat herkese hitap etmiyor, bu cc de stok sesi güzel olan nadir motorlardan.
Royal Enfield Hunter 350
Zam gelmiş 190 bin cıvarıydı şimdi gördüm : ) 2. el piyasası motor yeni olduğu için şu an yok ( yurtdışında uzun süredir satılıyor tr yeni geldi)
Svartpilen 250 modelinin 24 öncesine bakın, yeni kasa olduğu için fiyatı 23 ve öncesine kıyasla 200 binlerde
Şu royal enfield motorları göreli baya oldu ama daha önce hiç duymadığım için pek sıcak bakmadım. Sıkıntı çıkarır mı iyi motor mudur?
Ve hava soğutmalı olması beni düşündürdü. Sakarya da yaşıyorum ve motoru aldığımda muhtemelen İzmit tarafına çokça git gel yapacağım. Hararet yapar mı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
109
İsim
Taha
Hocam
Biliyorum fakat hiç farketmez yine tasarım hatası. sebebine gelince 500cc'nin şasesine 250cc motor bloğu koyamazsın. Koymak istiyorsan eğer şaseyi ona uygun yapacaksın. Yapmıyorsan tasarım hatasıdır. . Açık konuşayım 50 bin lira diyecekler yine alıp binmem. Bu motoru kullanma şansına sahip oldum bizim motorcu grubundan bir arkadaş almış. Basur olacaktım 7. km'de öyle titriyor.
koltukta titreşim var ise sıkıntı benim köy içinde kullandığım motorda bile koltuğunda titreme yok, elcik ve nispeten ayak pedlerindeki titreşim nispeten kabul edilebilir ama uzun yolculuklarda o da çekilmiyor
Allah nasip ederse kw z500 se düşünüyorum tasarım olarak şahsen çok beğendim siz ne düşünüyorsunuz mt ye güzel bir seçenek bence (a2 sınıfı için)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şu royal enfield motorları göreli baya oldu ama daha önce hiç duymadığım için pek sıcak bakmadım. Sıkıntı çıkarır mı iyi motor mudur?
Ve hava soğutmalı olması beni düşündürdü. Sakarya da yaşıyorum ve motoru aldığımda muhtemelen İzmit tarafına çokça git gel yapacağım. Hararet yapar mı?
hocam antalyadan arkadaşım aldı hararet yapıcak bir motor değil sebebi gücünü 350 cc motora kıyasla çok düşürmüşler yamaha ve ya honda gibi ver yansın köküne kadar kullan diyebilceğiniz bir motor değil fakat ölüde değil torku ve gidişini ben çok beğendim, ve zaten böyle bir motora heves ettiyseniz top sepedle işiniz olucağını sanmıyorum, sesini gerçekten çok beğendim, parça konusunda sıkıntı olmadığına emin olursam z500 den himalayana her an geçiş yapabilirim

Son düzenleme:

crabman

80+
hocam antalyadan arkadaşım aldı hararet yapıcak bir motor değil sebebi gücünü 350 cc motora kıyasla çok düşürmüşler yamaha ve ya honda gibi ver yansın köküne kadar kullan diyebilceğiniz bir motor değil fakat ölüde değil torku ve gidişini ben çok beğendim, ve zaten böyle bir motora heves ettiyseniz top sepedle işiniz olucağını sanmıyorum, sesini gerçekten çok beğendim, parça konusunda sıkıntı olmadığına emin olursam z500 den himalayana her an geçiş yapabilirim
evet hız ile pek işim olmaz o motorda. Yeter ki beni en az 3 yıl idare etsin masraf çıkarmasın.. Aklımda daha sağlam fikirler oluşmaya başladı..
Birde şu konuda düşüncemi söylemek istiyorum, sizin attığınız motor modelleri güzel kötü değiller fakat royal enfield ve cl250 gibi motorların yanında biraz fazla sportif kaçıyor.. Demek istediğimi anlatabildim mi bilmiyorum ama arka teker tarafı biraz boş ve artçı kısmıda biraz yüksekte kalmış.

Top Bottom