Güzel, sorununuz belli oldu diyebilirim. HP Victus intel işlemcilerine zaten genelde Power Limit koymuyor PL1 ve PL2. İşlemciniz max 98 W çekmiş ve bu işlemciyi sisteminiz soğutmaya yetmediği için anında PL2 ( Kısa süreli turbo limitlemesi ) devreye girmiş ve thermal throttle yiyip işlemci frekans kısmaya başlamış. İşlemcinizde AMD'li victuslarda olduğu gibi PL1 limit yok fakat limitsiz işlemciyi soğutmaya gücü yetmediğinden PL2 devreye girmiş ve thermal yemiş. Aynı zamanda akım daralması yemişsiniz, ama akım daralması genel olarak her cihazda olabiliyor. Şimdi PL2 limitinin kaç W olduğunu öğrenmek için '' TPL ( Turbo Power Limits)'' kısmını atın. Birde FIVR kısmınıda atın sisteminizdeki power durumunu öğrenmek için.
Şimdi ''TS Bench'' yazan yere tıklayın belirli bir süre işlemciyi zorlayacak. Sonra test bittiğinde aynı burayı ss atın. Ve testten sonra Limits kısmınıda atın.
Intel işlemciler amdlere nazaran çok güç çektiğinden dolayı watt limit koymamış victus. Sıvı metal uygulayabilirsiniz veya laptopun altına yükseltici koyarsanız sıcaklık değerleri azalır.
Intel işlemciler amdlere nazaran çok güç çektiğinden dolayı watt limit koymamış victus. Sıvı metal uygulayabilirsiniz veya laptopun altına yükseltici koyarsanız sıcaklık değerleri azalır.
Sıvı metal için eğer bilgili ve tecrübeli değil iseniz yapmanızı tavsiye etmem. Eğer anakarta akar ise elektriki ilettiği için kısa devre yapar. Dolayısıyla risklidir. Bilgili birine yaptırın tecrübeniz yok ise
Sıvı metal için eğer bilgili ve tecrübeli değil iseniz yapmanızı tavsiye etmem. Eğer anakarta akar ise elektriki ilettiği için kısa devre yapar. Dolayısıyla risklidir. Bilgili birine yaptırın tecrübeniz yok ise
PL2 değeriniz 115 W, buda şu anlama gelir; işlemciniz 100-110 W civarlarında PL2 ( Kısa süreli turbo limitlemesi ) devreye giriyor ve işlemcinin o W değerinde sabitlenmesini sağlıyor. Zaten işlemcinizin TDP değeri intelin web sitesinde 115 W olarak belirtilmiş. PL2 o kadar sıkıntı değil önemli olan PL1. Fakat maalesef TDP ayarlamalarını yapamazsınız power durumunuz EC, sisteminiz kilitli.
PL2 değeriniz 115 W, buda şu anlama gelir; işlemciniz 100-110 W civarlarında PL2 ( Kısa süreli turbo limitlemesi ) devreye giriyor ve işlemcinin o W değerinde sabitlenmesini sağlıyor. Zaten işlemcinizin TDP değeri intelin web sitesinde 115 W olarak belirtilmiş. PL2 o kadar sıkıntı değil önemli olan PL1. Fakat maalesef TDP ayarlamalarını yapamazsınız power durumunuz EC, sisteminiz kilitli. Alıntıyı görüntüle Alıntıyı görüntüle
PL2 değeriniz 115 W, buda şu anlama gelir; işlemciniz 100-110 W civarlarında PL2 ( Kısa süreli turbo limitlemesi ) devreye giriyor ve işlemcinin o W değerinde sabitlenmesini sağlıyor. Zaten işlemcinizin TDP değeri intelin web sitesinde 115 W olarak belirtilmiş. PL2 o kadar sıkıntı değil önemli olan PL1. Fakat maalesef TDP ayarlamalarını yapamazsınız power durumunuz EC, sisteminiz kilitli. Alıntıyı görüntüle Alıntıyı görüntüle
Birde HWinfo'dan limitlemelere bakabiliriz ve performans kısıtlamalarına bakabiliriz isterseniz. Benim rehberim var HWinfodaki throttle sorunları ile ilgili.Program link aşağıda
Ben 65 W olan HP Victus AMD işlemcili versiyonunun 80-90 W'lara çıktığını duymadım. PL1 limit var AMD sistemlerde onun için çıkamıyor 80-90 W'lara. Fakat intelde 100 W'lara çıkıyor arkadaş atmış zaten.
Birde HWinfo'dan limitlemelere bakabiliriz ve performans kısıtlamalarına bakabiliriz isterseniz. Benim rehberim var HWinfodaki throttle sorunları ile ilgili.Program link aşağıda
Ben 65 W olan HP Victus AMD işlemcili versiyonunun 80-90 W'lara çıktığını duymadım. PL1 limit var AMD sistemlerde onun için çıkamıyor 80-90 W'lara. Fakat intelde 100 W'lara çıkıyor arkadaş atmış zaten.