Neler Yeni

Hp Omen 4060-4080 Takas mantıklı mı

Antaeus

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Ömer Emre Uysal
Merhaba bu konuda foruma danışmak istedim bende hp omen 16 4060 r7 7840 bir laptop var ama gücü benim için yeterli değil okul için de taşınabilir bir şey almam gerekiyor o yüzden masaüstü alamıyorum. Bir arkadaşım kendi omen 16 4080 i7 13700hx bilgisayarıyla takas teklif etti o da pek oyun oynamadığı ve nakite ihtiyacı olduğu için böyle bir şey önerdi benim bilgisayarımın üstüne 25.000 istiyor sıfırları arasındaki fark 30.000 civarı sizce mantıklı mı omen diğer markalara göre 4080 için daha düşük performans veriyor 4 5 fps civarı kendim satıp asus vb. yakın fıyatlı 4070 veya 2. el 4080 bir şey bakmam daha mı mantıklı olur?

kumarga

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
414
İsim
Alkan Köroğlu
aciliyeti varsa düşünülebilir senin kendi cihazını satman uzun sürebilir

Antaeus

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Ömer Emre Uysal
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
aciliyeti varsa düşünülebilir senin kendi cihazını satman uzun sürebilir
Aciliyeti yok benim için ama arkadaşım nakite sıkışık ben de böyle bir şey aradığım için aniden böyle bir fırsat geldi önüme. Oyun oynarken 2k bir monitör kullanıyorum ve 4060 özellikel AAA oyunlarda en az iki üç ayarı kısmadan akıcı oynatmıyor yeni oyunlarda daha da zorlanacağını düşünüyorum ve her geçen gün ilerideki satma ihtimalim azalıyor 4080 daha satılabilir ve en azından önümüzdeki 2 3 seneyi rahat götürür gibi geliyor o yüzden kararsız kaldım.

ZodiacArs01

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
521
İsim
Yusuf Kaplan
Merhaba bu konuda foruma danışmak istedim bende hp omen 16 4060 r7 7840 bir laptop var ama gücü benim için yeterli değil okul için de taşınabilir bir şey almam gerekiyor o yüzden masaüstü alamıyorum. Bir arkadaşım kendi omen 16 4080 i7 13700hx bilgisayarıyla takas teklif etti o da pek oyun oynamadığı ve nakite ihtiyacı olduğu için böyle bir şey önerdi benim bilgisayarımın üstüne 25.000 istiyor sıfırları arasındaki fark 30.000 civarı sizce mantıklı mı omen diğer markalara göre 4080 için daha düşük performans veriyor 4 5 fps civarı kendim satıp asus vb. yakın fıyatlı 4070 veya 2. el 4080 bir şey bakmam daha mı mantıklı olur?
Ben olsa beklerim 50 serisi laptoplar çıkınca piayasaya yaza doğru elimdekini satarım nakitimi de birleştirip öyle bir şey alırım. Zaten yaza kadar biraz daha birikir.

kumarga

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
414
İsim
Alkan Köroğlu
Aciliyeti yok benim için ama arkadaşım nakite sıkışık ben de böyle bir şey aradığım için aniden böyle bir fırsat geldi önüme. Oyun oynarken 2k bir monitör kullanıyorum ve 4060 özellikel AAA oyunlarda en az iki üç ayarı kısmadan akıcı oynatmıyor yeni oyunlarda daha da zorlanacağını düşünüyorum ve her geçen gün ilerideki satma ihtimalim azalıyor 4080 daha satılabilir ve en azından önümüzdeki 2 3 seneyi rahat götürür gibi geliyor o yüzden kararsız kaldım.
4080 takasla o zaman seni rahat rahat götürür 4080 arkadaşının da aciliyeti varmış doğrudan alabilirisin ancak kendi laptopunun ve arkadaşının laptopunun ikinci el piyasalarına bak ona göre bir fiyat teklifi yap eğer aynı fiyatlardaysa al geç omen üzmez
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ben olsa beklerim 50 serisi laptoplar çıkınca piayasaya yaza doğru elimdekini satarım nakitimi de birleştirip öyle bir şey alırım. Zaten yaza kadar biraz daha birikir.
50 serisi laptoplar çok uçuk fiyatlarda çıkacak gibi duruyor önermiyorum

Antaeus

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Ömer Emre Uysal
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
4080 takasla o zaman seni rahat rahat götürür 4080 arkadaşının da aciliyeti varmış doğrudan alabilirisin ancak kendi laptopunun ve arkadaşının laptopunun ikinci el piyasalarına bak ona göre bir fiyat teklifi yap eğer aynı fiyatlardaysa al geç omen üzmez
Benim laptopumun sıfır 48.000 ikinci elinin piyasası 35 36 civarında onunki de sıfır 81.000 ikinci elde 60.000 65.000 arası tam ikinci el değerlerinde takas yapmış oluyoruz.

Hocam 5000 serisi çıktığında 4000 serisinin ikinci elinin değeri düşmeyecek mi her türlü? Benim 50000 serisi almamın pek imkanı yok elimdeki laptopu satmadan. Olay para da değil şuan istesem sıfır 4070 alırım ama öğrenciyim aniden cebimden öyle bir para çıksın istemiyorum ki iki laptopa ihtiyacım yok satıp sıfırına 50k eklemek yerine takasla 25k vermek mantıklı geldi ama sebebinizi söylerseniz belki de siz haklısınızdır olay biraz hızlı gelişti benim tarafımda.

ZodiacArs01

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
521
İsim
Yusuf Kaplan

50 serisi laptoplar çok uçuk fiyatlarda çıkacak gibi duruyor önermiyorum
Aciliyeti yokmuş ben beklerdim. Elimde arkadaşın dediği özelliklere yakın laptop var ben bekliyorum. Çıksın fazla gelirse eldekiyle devam ederim.

kumarga

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
414
İsim
Alkan Köroğlu
takaslayın bence 4080 ile eğer 50 serisi cazip fiyatlara gelirse takasladığınız laptopu satarsınız

ZodiacArs01

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
521
İsim
Yusuf Kaplan
Benim laptopumun sıfır 48.000 ikinci elinin piyasası 35 36 civarında onunki de sıfır 81.000 ikinci elde 60.000 65.000 arası tam ikinci el değerlerinde takas yapmış oluyoruz.

Hocam 5000 serisi çıktığında 4000 serisinin ikinci elinin değeri düşmeyecek mi her türlü? Benim 50000 serisi almamın pek imkanı yok elimdeki laptopu satmadan. Olay para da değil şuan istesem sıfır 4070 alırım ama iki laptopa ihtiyacım yok satıp sıfırına 50k eklemek yerine takasla 25k vermek mantıklı geldi ama sebebinizi söylerseniz belki de siz haklısınızdır olay biraz hızlı gelişti benim tarafımda.
Fikrimi söyledim. Dediğin laptop özelliklerine yakın laptop var bende de ben bekliyorum 50 serisini. Fiyat düşme konusunda da aşırı bir fakr olmaz zaten yaza kadar düşecek farkı da biriktirmiş olursunuz. Zaten maddi olarak soeun yok diyorsunuz. Ben beklediğim için fikrimi paylaşmak istedim

Antaeus

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Ömer Emre Uysal
takaslayın bence 4080 ile eğer 50 serisi cazip fiyatlara gelirse takasladığınız laptopu satarsınız
Çok teşekkürler öneriniz için öyle yapacağım sanırım. Peki omen serisi 4080ler hakkında bilginiz var mı genel olarak iyi fakat diğer 4080lerden 145w olmasından dolayı 4 5 fps daha kötü deniyor büyük etki yapar mı?

kumarga

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
414
İsim
Alkan Köroğlu
Çok teşekkürler öneriniz için öyle yapacağım sanırım. Peki omen serisi 4080ler hakkında bilginiz var mı genel olarak iyi fakat diğer 4080lerden 145w olmasından dolayı 4 5 fps daha kötü deniyor büyük etki yapar mı?
Cihaz özelinde çok bilgim yok. Diğer arkadaşlar sabah saatlerinde konuyu yükseltirseniz ya da farklı bir konu açarsanız size yardımcı olacaklardır. Ancak omen serisi hpnin en üst serisi üzeceğini sanmıyorum bu zaman kadar omen alıp sıkıntı yaşayan çok az kişiye rastladım.Youtube üzerinden testleri ve karşılaştırmalarını izleyebilirisiniz.

Antaeus

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Ömer Emre Uysal
Cihaz özelinde çok bilgim yok. Diğer arkadaşlar sabah saatlerinde konuyu yükseltirseniz ya da farklı bir konu açarsanız size yardımcı olacaklardır. Ancak omen serisi hpnin en üst serisi üzeceğini sanmıyorum bu zaman kadar omen alıp sıkıntı yaşayan çok az kişiye rastladım.Youtube üzerinden testleri ve karşılaştırmalarını izleyebilirisiniz.
Çok teşekkürler yardım ve tavsiye için iyi geceler dilerim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,050,059
Üyeler
166,686
Son üye
g4yraa
Top Bottom