Neler Yeni

HP Pavilion Gaming Notebook Hakkında Yardım

Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Muhammed Çağ
Arkadaşlar öncelikle merhaba foruma yeni üye oldum ve sizden bi yardım istiyorum izniniz olursa konuyu şöyle açıklayayım. Bilgisayarı alalı 5 ay civarı oldu içerisinde 8300 i5 16gb ram ve 1050Tİ ekran kartı mevcut. Bilgisayarın bakımlarını nerde yaptırabilirim ya da aldığım yer olan Vatan Bilgisayar bu konuda yardımcı olur mu diye kendilerine sordum ancak bir cevap alamadım. mousepad üzerinde kullanıyorum ve gözle görülür bir tozlanma mevcut. Bakımları hangi sıklıkla yaptırmalıyım ve nerelerde yaptırmalıyım

fgoren

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
593
İsim
Fatih Gören
kendin de yapabilirsin garanti bozulmuyor diye biliyorum 6 ayda bir tozunu al termal macunu değiştir o kadar

Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Muhammed Çağ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yorumunuz için teşekkür ederim ancak laptopun öyle bir seçeneği yoktu ve laptop almak zorundaydım öğretimim için.

Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Muhammed Çağ
kendin de yapabilirsin garanti bozulmuyor diye biliyorum 6 ayda bir tozunu al termal macunu değiştir o kadar
Yorumun için teşekkür ederim. Önceki bilgisayarımı kendim temizledim ancak en sonunda elimde kaldı şu anda da biraz korkutuyor açıkçası.

Çınar Yaşar

80+ Gold

Tbagbagwell

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
397
İsim
Ömer Can Yıldırım
Arkadaşlar öncelikle merhaba foruma yeni üye oldum ve sizden bi yardım istiyorum izniniz olursa konuyu şöyle açıklayayım. Bilgisayarı alalı 5 ay civarı oldu içerisinde 8300 i5 16gb RAM ve 1050Tİ ekran kartı mevcut. Bilgisayarın bakımlarını nerde yaptırabilirim ya da aldığım yer olan Vatan Bilgisayar bu konuda yardımcı olur mu diye kendilerine sordum ancak bir cevap alamadım. mousepad üzerinde kullanıyorum ve gözle görülür bir tozlanma mevcut. Bakımları hangi sıklıkla yaptırmalıyım ve nerelerde yaptırmalıyım
Hocam size vereceğim öneri ise, youtube dan bilgisayar modelini yazıp disassembly yazıp arka kapağını açmayı falan öğrenmeniz. Hp olduğu için garantiniz sıkıntıya girmiyor yanlış bir şey yapmadığınız sürece tabi. Sonrasında da bataryanın vidalarını söküp çipini çıkarıp kasadan ayıracaksınız. Eldiven kullanırsanız ne ala. Sonrasında da varsa termal macun fanların vidaları söküp ayıracaksınız, yoksa da eski bir diş fırçası ile veya soğuk üfleyen saç kurutma makinesiyle fanları ve ızgara çıkışını temizleyin.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Başkasının yaptığı temizlik sizin yaptığınız kadar özenli de olmayacak.

Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Muhammed Çağ
Hocam size vereceğim öneri ise, youtube dan bilgisayar modelini yazıp disassembly yazıp arka kapağını açmayı falan öğrenmeniz. Hp olduğu için garantiniz sıkıntıya girmiyor yanlış bir şey yapmadığınız sürece tabi. Sonrasında da bataryanın vidalarını söküp çipini çıkarıp kasadan ayıracaksınız. Eldiven kullanırsanız ne ala. Sonrasında da varsa termal macun fanların vidaları söküp ayıracaksınız, yoksa da eski bir diş fırçası ile veya soğuk üfleyen saç kurutma makinesiyle fanları ve ızgara çıkışını temizleyin.
Teşekkür ederim kardeşim yorumun için aradığım cevabı aldım kısa zamanda eline sağlık.

Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Muhammed Çağ

Başkasının yaptığı temizlik senin kadar özenli de olmayacak.
Peki bir şey daha sormak istiyorum sana oyun oynarken hiçbir sıkıntısı yok sadece CS:GO oynarken kendi kafasına göre drop yapıyor 1 maçta varken 1 maçta yok bunun nedeni tozlanma olabilir mi?

Tbagbagwell

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
397
İsim
Ömer Can Yıldırım
Peki bir şey daha sormak istiyorum sana oyun oynarken hiçbir sıkıntısı yok sadece CS:GO oynarken kendi kafasına göre drop yapıyor 1 maçta varken 1 maçta yok bunun nedeni tozlanma olabilir mi?
Bence internetle alakalı ama siz gene de tam özelliklerini yazın bir bilgisayarın.

Tbagbagwell

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
397
İsim
Ömer Can Yıldırım
HP PAVILION 15-CX0039NT CORE İ5 8300H 2.3GHZ-16GB-512SSD-15.6"-GTX1050TI 4GB-W10
Cs go da drop yemeniz için bir sebep yok aslında. İnternet ile ilgili problem olabilir ama dediğim gibi. Ayrıca bilgisayarlar tozlandı diye yavaşlamazlar. Tozlanmaya bağlı ısınma sorunu yüzünden thermal throttling dediğimiz performanstan sıcaklık yüzünden kaçınmasıyla yavaşlarlar. Bunu önlemek için de bilgisayarın hava çıkışının temiz olması, macununun iletkenliğinin yüksek olması gerekmektedir. Hwmonitor adlı uygulamayı indirip oyun esnaısnda sıcaklık değerlerini paylaşabilir misiniz ? MSI afterburner da olur tabi ama Hw daha kolay.

1050Ti laptop alacak sandım okuyamadım o yüzden böyle dedim meşkuldum zaten
Yazmayacaksınız o zaman. İşinize bakın. Forum sizlikten ölmez, merak etmeyin.

Top Bottom