Hp victus 15 açılırken donup biosa atıyor

Zaka1011

80+
Reaksiyon skoru
0
Arkadaşlar hp victus 15fb3001nt ye sahibim.sistem yapılandırması gelişmiş ön yükleme sayısındaki işlemci sayısını işlemcim ryzen 7 8845 hs (güçlü) olduğu için 12 yaptım ve yeniden başlatmaya çalıştım. Laptop um açılırken dondu ve onarıma hazırlanıyor gibi bir şey dedi ve biosa benzer mavi ekranlı yere attı oradan güvenli moda girmeyi denedim pin tanınmıyor hatası verdi. İnternetle güvenli moda girmeye çalıştım direk normal moda atmaya çalıştı dosyaları sakla ve tamamını sil de denedim ama sonlara doğru hiçbir değişiklik yapılamadı dedi ne yapacağımı bilmiyorum windows 8 var bende usb olarak ama onu da nasıl kullanacağını bilmiyorum lütfen yardım edin

Arkadaşlar hp victus 15fb3001nt ye sahibim.sistem yapılandırması gelişmiş ön yükleme sayısındaki işlemci sayısını işlemcim ryzen 7 8845 hs (güçlü) olduğu için 12 yaptım ve yeniden başlatmaya çalıştım. Laptop um açılırken dondu ve onarıma hazırlanıyor gibi bir şey dedi ve biosa benzer mavi ekranlı yere attı oradan güvenli moda girmeyi denedim pin tanınmıyor hatası verdi. İnternetle güvenli moda girmeye çalıştım direk normal moda atmaya çalıştı dosyaları sakla ve tamamını sil de denedim ama sonlara doğru hiçbir değişiklik yapılamadı dedi ne yapacağımı bilmiyorum windows 8 var bende usb olarak ama onu da nasıl kullanacağını bilmiyorum lütfen yardım edin
Bios da bilmediğin ayarları kurcalama diye bunun için diyorlar işte, bios pilini çıkarıp bios resetlemekten başka bir çözümün yok gibi.

Mevcut durumda, Windows'u kurtarmak veya yeniden kurmak için birkaç adım deneyeceğiz. Windows 8 USB'niz var ama büyük ihtimalle bilgisayarınızda Windows 10 veya 11 yüklüydü. Windows 8, yeni nesil donanımlarınızla tam uyumlu olmayabilir veya sürücü sorunları çıkarabilir. Bu yüzden önceliğimiz mevcut Windows'u onarmaya çalışmak olacak.

Öncelikle yapmanız gereken: Windows Kurtarma Ortamı'na (Mavi Ekran) ulaşmak.

Bilgisayarınızı açıp kapama düğmesinden 3-4 kez zorla kapatıp açarak (Windows logosu göründüğünde kapatarak) Kurtarma Ortamı'na tekrar girmeye çalışın. Genellikle 3. denemede bu ekran gelir.

Kurtarma Ortamı'na ulaştığınızda aşağıdaki adımları sırayla deneyin:

A) Başlangıç Onarma ve Önyükleme Ayarlarını Düzeltme

1. Kurtarma Ortamı'nda "Sorun Gider" Seçeneğini Seçin.
  2. "Gelişmiş Seçenekler"e Tıklayın.
  3. "Başlangıç Onarma"yı Deneyin: Bu seçenek, Windows'un önyükleme sorunlarını otomatik olarak tespit edip düzeltmeye çalışır. İşlemin bitmesini bekleyin ve bilgisayarı yeniden başlatmayı deneyin. Düzelmezse bir sonraki adıma geçin.

B) Komut İstemi (CMD) ile Önyükleme Ayarlarını Sıfırlama

Başlangıç Onarma işe yaramazsa, Komut İstemi'ni kullanarak başlangıç ayarlarını manuel olarak sıfırlayabiliriz.

3. "Komut İstemi"ni Seçin.
  4. Komut İstemi açıldığında aşağıdaki komutları sırayla yazıp her birinden sonra Enter tuşuna basın:
    • bootrec /fixmbr
    • bootrec /fixboot
    • bootrec /scanos
    • bootrec /rebuildbcd (Bu komut diskteki Windows kurulumlarını bulacaktır. Bulursa "Add installation to boot list? Yes/No/All" diye sorar. Y veya Evet yazıp Enter'a basın.)
    • bcdedit /deletevalue {default} numproc (Bu komut, işlemci sayısı ayarını sıfırlamayı dener. Eğer bu ayar yoksa hata verebilir, sorun değil. Eğer bu komut işe yaramazsa, bir de şunu deneyin: bcdedit /deletevalue {current} numproc)
    • exit
  5. Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve Windows'un açılıp açılmadığını kontrol edin.

C) Sistem Geri Yükleme Noktası Kullanma (Eğer Oluşturulduysa)

Eğer daha önce bir sistem geri yükleme noktası oluşturduysanız, bu sorun oluşmadan önceki bir zamana dönebilirsiniz.

3. "Sistem Geri Yükleme"yi Seçin.
  4. Talimatları izleyerek uygun bir geri yükleme noktası seçin (sorunun başladığı zamandan öncesine ait olanı). Bu işlem dosyalarınızı silmez.

D) USB ile Windows Kurulumu / Onarımı (Son Çare)

Yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, USB üzerinden Windows'u yeniden kurmanız gerekecek.

Önemli Not: Windows 8 yerine, HP Victus 15fb3001nt gibi yeni bir bilgisayar için Windows 10 veya Windows 11 kurmanız şiddetle tavsiye edilir. Windows 8, yeni nesil donanımlar için gerekli sürücüleri barındırmayabilir ve performans sorunlarına yol açabilir.

Windows 10/11 Kurulum USB'si Hazırlama:

1. Erişebildiğiniz başka bir çalışan bilgisayar bulun.
  2. Microsoft'un resmi web sitesine gidin:
  3. "Aracı şimdi indir" (Download tool now) seçeneğini kullanarak Media Creation Tool'u indirin.
  4. Aracı çalıştırın ve en az 8 GB'lık boş bir USB belleği bilgisayara takın.
  5. Araç içinde "Başka bir bilgisayar için yükleme medyası oluştur" seçeneğini seçin.
  6. Dil, sürüm ve mimari seçeneklerini seçtikten sonra USB sürücüyü seçerek Windows kurulum USB'sini oluşturun. (Bu işlem USB belleğinizdeki her şeyi silecektir, dikkat!)
USB ile Format Atma / Onarma:

1. Hazırladığınız Windows 10/11 kurulum USB'sini HP Victus bilgisayarınıza takın.
  2. Bilgisayarı başlatın ve hemen art arda F9 veya F12 tuşlarına (HP'de genellikle F9 veya Esc'den sonra F9/F10) basarak önyükleme menüsüne (Boot Menu) girin.
  3. Önyükleme menüsünden USB belleğinizi seçerek USB'den başlatın.
  4. Windows Kurulum ekranı geldiğinde:
    • Onarım Denemek İçin: Sol altta "Bilgisayarınızı onarın" seçeneğini seçin. Bu sizi tekrar Kurtarma Ortamı'na (mavi ekran) atacaktır. Buradan yukarıdaki A, B veya C adımlarını USB üzerindeki Windows sürümüyle denemiş olursunuz.
    • Temiz Kurulum İçin (Son Çare): "Şimdi yükle" seçeneğine tıklayın. Lisans anahtarı sorarsa "Ürün anahtarım yok" diyerek devam edebilirsiniz (Windows daha önce etkinleştirildiyse kendiliğinden etkinleşir). Yükleme türü olarak "Yalnızca Windows'u yükle (gelişmiş)" seçeneğini seçin. Bu kısımda eski Windows'un yüklü olduğu diskin bölümlerini (özellikle C: sürücüsünü ve sistem ayrılmış bölümlerini) silip, yeni bir bölüm oluşturarak Windows'u kurabilirsiniz. Bu işlem tüm verilerinizi silecektir!

PIN Tanınmıyor Hatası:Güvenli moda girmeye çalıştığınızda "PIN tanınmıyor" hatası vermesi, genellikle PIN'inizi sıfırlayabileceğiniz bir seçenek sunar. Eğer PIN'inizi hatırlıyorsanız normal şifrenizle giriş yapmayı veya "Giriş seçenekleri"nden şifre ile denemeyi seçin. Ama bilgisayar hiç açılmadığı için bu adım şu an için geçerli değil.

Umarım yukarıdaki onarma adımları sorununuzu çözer. Eğer çözülmezse, temiz kurulum en kesin çözüm olacaktır ancak verilerinizi yedekleyemiyorsanız kaybolacağını unutmayın.

Geri