Neler Yeni

Hp victus 16 ısınma sorunu

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Taha Kart
selamlar 1 hafta önce hp victus 16 i5 14500hx ve 4050 karta sahip modelini satın aldım işlemcinin turbo boostunu kapatmama rağmen boştayken balanced modda cpu 67-68 derecelerde performance moda aldığımda ise 62-63 derecelerde çalışıyor değerlerin normal olmadığını düşünüyorum hp desteği aradığımda ise bu bilgisayarların performans laptopu olduğu ve değerlerin normal olduğu söylendi bu sıcaklıklar nasıl düşer garantiye mi yollayayım

Hermitus

80+ Bronze
turbo boost kapatmanıza rağmen o sıcaklıklarda olması normal değil. bu aralar havalar soğuması ile bendeki 13700hx işlemci 35 derece civarı çalışıyor turbo boost kapalı boştayken.

hothoroz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
utku
selamlar 1 hafta önce hp victus 16 i5 14500hx ve 4050 karta sahip modelini satın aldım işlemcinin turbo boostunu kapatmama rağmen boştayken balanced modda cpu 67-68 derecelerde performance moda aldığımda ise 62-63 derecelerde çalışıyor değerlerin normal olmadığını düşünüyorum hp desteği aradığımda ise bu bilgisayarların performans laptopu olduğu ve değerlerin normal olduğu söylendi bu sıcaklıklar nasıl düşer garantiye mi yollayayım
Merhaba ben de 2 ay once hp victus almıstım rtx4060, i7 14th, 1tb ssd, 32gb ram.
Bilgisayarımdan ümitliydim fakat aldığımdan beri boştayken 65-70 derece arasında gidiyor oyunlarda ise 90 derecelerde hatta aynı ozellikleri bulunan baska bi victusun internette cinebenchde 24k performans verdigini gordum ben denedigimde ise bu skor 14k idi yani performansı da ozelliklerine gore cidden dusuk degerler veriyordu. Bu durum sonrası ben de hp servisine yolladım ve termal macun degisikligi ile fan temizligi yaptıklarını yazdılar. Benim bilgisayarım daha yeniydi zaten ben sorunun yazılımsal veya kronik bir sorun oldugunu dusunuyorum. Servisten geldikten sonra degerlerde hicbir sey degismemisti, sıcaklıklar hala aynıydı. Ben de islemci turbo boostu kapattım. Oyunda cidden sıcaklıklar dustu fps de dustu haliyle ama boştayken hala 65 derecelerdeydi bundan kurtulamadım. Hatta valoranta girdigimde ana ekranda 50 dereceye dustu oyunda ise 59 derecede ama oyunu kapatım masaustune dondugumde tekrar degerler 65e cıktı neden boyle bir olay var anlamıyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Taha Kart
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Merhaba ben de 2 ay once hp victus almıstım rtx4060, i7 14th, 1tb ssd, 32gb ram.
Bilgisayarımdan ümitliydim fakat aldığımdan beri boştayken 65-70 derece arasında gidiyor oyunlarda ise 90 derecelerde hatta aynı ozellikleri bulunan baska bi victusun internette cinebenchde 24k performans verdigini gordum ben denedigimde ise bu skor 14k idi yani performansı da ozelliklerine gore cidden dusuk degerler veriyordu. Bu durum sonrası ben de hp servisine yolladım ve termal macun degisikligi ile fan temizligi yaptıklarını yazdılar. Benim bilgisayarım daha yeniydi zaten ben sorunun yazılımsal veya kronik bir sorun oldugunu dusunuyorum. Servisten geldikten sonra degerlerde hicbir sey degismemisti, sıcaklıklar hala aynıydı. Ben de islemci turbo boostu kapattım. Oyunda cidden sıcaklıklar dustu fps de dustu haliyle ama boştayken hala 65 derecelerdeydi bundan kurtulamadım. Hatta valoranta girdigimde ana ekranda 50 dereceye dustu oyunda ise 59 derecede ama oyunu kapatım masaustune dondugumde tekrar degerler 65e cıktı neden boyle bir olay var anlamıyorum.
gerçekten ne yapılır bilmiyorum ben de işlemcisine güvenerek umutla almıştım ama bilgisayar daha yeni yani ve boştayken bu kadar ısınıp sesli fan çevirmesi çok sinirimi bozuyor bir de harici soğutucu almayı düşünüyorum umarım değerleri aşağı çeker
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bilgisayarımdan ümitliydim fakat aldığımdan beri boştayken 65-70 derece arasında gidiyor oyunlarda ise 90 derecelerde hatta aynı ozellikleri bulunan baska bi victusun internette cinebenchde 24k performans verdigini gordum ben denedigimde ise bu skor 14k idi yani performansı da ozelliklerine gore cidden dusuk degerler veriyordu. Bu durum sonrası ben de hp servisine yolladım ve termal macun degisikligi ile fan temizligi yaptıklarını yazdılar. Benim bilgisayarım daha yeniydi zaten ben sorunun yazılımsal veya kronik bir sorun oldugunu dusunuyorum. Servisten geldikten sonra degerlerde hicbir sey degismemisti, sıcaklıklar hala aynıydı. Ben de islemci turbo boostu kapattım. Oyunda cidden sıcaklıklar dustu fps de dustu haliyle ama boştayken hala 65 derecelerdeydi bundan kurtulamadım. Hatta valoranta girdigimde ana ekranda 50 dereceye dustu oyunda ise 59 derecede ama oyunu kapatım masaustune dondugumde tekrar degerler 65e cıktı neden boyle bir olay var anlamıyorum
bir şey daha ekleyeyim ilk aldığım gün biosu güncel değildi bios güncellemeden önce boştaki sıcaklıklar 40 derece civarıydı ve ben de serin çalışıyor diyip sevinmiştim ama bilgisayarda windows update bildirimiyle bilgisayarı güncelledim kendi kendine bios güncellemesi yaptı o gündür boştaki sıcaklıklar çok fazla

Top Bottom