Neler Yeni

HP victus 16 laptopum çok ısınıyor

Ensar AK

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Ensar AK
Merhaba, victus 16-s0xxx rtx4060, ryzen 7840HS w 3.8ghz, 32gb ram, 1tb ssd donanımlı bir laptopum var. sıcaklık değerlerini yüksek buluyorum. anlık ısınmalar ve 10 15 saniyelik max fan hızı oluyor. ekran kartında sıkıntı yokken işlemci yanıyor. furmark cpu testinde performans modunda %100 kullanım ile 95 96 derecelerde takılıyor. ekran kartı %96 - %98 kullanımda 100w ile 77 78 görüyor. sizce bu değerler yüksek mi yoksa ben mi yanlışım.

Claw's

80+ Silver
O değerler yüksek. İşlemcinin 90 dereceyi geçmemesi lazım. Termal macun değiştir, virüs ihtimaline karşı da bir format at.

PNSHER

80+ Bronze
Merhaba, victus 16-s0xxx rtx4060, ryzen 7840HS w 3.8ghz, 32gb ram, 1tb ssd donanımlı bir laptopum var. sıcaklık değerlerini yüksek buluyorum. anlık ısınmalar ve 10 15 saniyelik max fan hızı oluyor. ekran kartında sıkıntı yokken işlemci yanıyor. furmark cpu testinde performans modunda %100 kullanım ile 95 96 derecelerde takılıyor. ekran kartı %96 - %98 kullanımda 100w ile 77 78 görüyor. sizce bu değerler yüksek mi yoksa ben mi yanlışım.
Oyunlardaki sıcaklık önemli. Stress testinde bütün laptoplar bu dereceleri görür.

Vapelord

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
151
İsim
Yağız DERELİ
- Kullandığınız stress uygulamaları için bu değerler normal. İşlemcinizin tasarımsal max çalışma sıcaklığı 100 derece. Ancak bu limit manuel olarak 95 dereceye çekilirse daha sağlıklı olur. Ayrıca işlemcinizin TDP'si 35-54W. Yani gücü max 54 watt ile limitlerseniz çoğu oyunda minimal performans kaybı ile serin çalışan bir cihaz elde edebilirsiniz.

- Ayrıca 1 yılı aşkın süre ile kullandığınız bir cihaz ise termal macun değişme vaktiniz de gelmiş olabilir. Ama muhtemelen garanti süreniz hala devam ediyordur. Bu nedenle termal macunu kendiniz değişmeyin. Servisine verin orada yapsınlar.

Ensar AK

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Ensar AK
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
- Kullandığınız stress uygulamaları için bu değerler normal. İşlemcinizin tasarımsal max çalışma sıcaklığı 100 derece. Ancak bu limit manuel olarak 95 dereceye çekilirse daha sağlıklı olur. Ayrıca işlemcinizin TDP'si 35-54W. Yani gücü max 54 watt ile limitlerseniz çoğu oyunda minimal performans kaybı ile serin çalışan bir cihaz elde edebilirsiniz.

- Ayrıca 1 yılı aşkın süre ile kullandığınız bir cihaz ise termal macun değişme vaktiniz de gelmiş olabilir. Ama muhtemelen garanti süreniz hala devam ediyordur. Bu nedenle termal macunu kendiniz değişmeyin. Servisine verin orada yapsınlar.
alalı 1.5 yılı geçiyor. kendim macun değiştirmeden önce de aynı değerleri görüyordum. mx4 kullandım. işlemcinin gücünü nasıl 54w ile sınırlayabilirim yardımcı olabilirmisiniz?

Vapelord

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
151
İsim
Yağız DERELİ
alalı 1.5 yılı geçiyor. kendim macun değiştirmeden önce de aynı değerleri görüyordum. mx4 kullandım. işlemcinin gücünü nasıl 54w ile sınırlayabilirim yardımcı olabilirmisiniz?
- Omen Gaming Hub'da sanırım watt ayarı yapılmıyor. Orada bir Custom mod olsa işiniz kolay olurdu. Onun yerine "Universal x86 Tuning Utility" indirip kullanabilirsiniz. İnternette uygulamayı anlatan rehber videolar bulabilirsiniz. Şu abimiz detaylı anlatıyor:

- Ayrıca ısınmaların sebebi, Mx-4 ile değişim yaptıysanız, pump-out olabilir. Forumlarda bir çok kişi bu macunun laptoplarda pump-out yaptığından bahsetmiş. Ben de şahsen bunu deneyimledim.
- Pump out effect: Yüzeyin ısınıp soğuma durumunda genleşip tekrar eski haline gelmesi ile soğutucu blok ile işlemci arasındaki macunun dışarı pompalaması durumudur. Macun dışarı pompalanınca soğutucu ile işlemci arası temas miktarı azalmaktadır. Soğutmanın verimli gerçekleşememesi ile sonuçlanır. Bunun önüne geçmek için de "honeywell ptm7950" ürününden temin edip kullanmanızı öneririm.

Ensar AK

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Ensar AK
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
- Omen Gaming Hub'da sanırım watt ayarı yapılmıyor. Orada bir Custom mod olsa işiniz kolay olurdu. Onun yerine "Universal x86 Tuning Utility" indirip kullanabilirsiniz. İnternette uygulamayı anlatan rehber videolar bulabilirsiniz. Şu abimiz detaylı anlatıyor:

- Ayrıca ısınmaların sebebi, Mx-4 ile değişim yaptıysanız, pump-out olabilir. Forumlarda bir çok kişi bu macunun laptoplarda pump-out yaptığından bahsetmiş. Ben de şahsen bunu deneyimledim.
- Pump out effect: Yüzeyin ısınıp soğuma durumunda genleşip tekrar eski haline gelmesi ile soğutucu blok ile işlemci arasındaki macunun dışarı pompalaması durumudur. Macun dışarı pompalanınca soğutucu ile işlemci arası temas miktarı azalmaktadır. Soğutmanın verimli gerçekleşememesi ile sonuçlanır. Bunun önüne geçmek için de "honeywell ptm7950" ürününden temin edip kullanmanızı öneririm.
öncelikle cevabınız için teşekkür ederim hocam. Yanlış bilgi vermişim kullandığım macun mx5. Eğer pumb out olsaydı daha önceki değerlerimle aynı sonucu görmemem gerekmez miydi? Ayrıca honeywell ptm7950 için önerdiğiniz bir link var mıdır ?

Vapelord

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
151
İsim
Yağız DERELİ
- Mx-4, Mx-5 (üretimi artık yapılmayan bir ürün), Mx-6... bunlar genelde pump-out yapıyor.
- Şöyle bir senaryo ile test ederseniz kesin pumpout diyebiliriz: Macun değişikliği yapın ve yaptığınız gün işlemcinizi 54w ile limitleyip fanları maksimuma alın. "HwMonitor" veya "HwInfo" kurup açın. Daha sonra 10 dakikalık cinebench r23 çalıştırın. 10 dakika tamamlandığında hwmonitor veya hwinfo programlarından işlemcinin ulaştığı maksimum sıcaklığı öğrenip not edin. Aynı işlemi macun değişiminden 1 hafta sonra tekrar yapın ve sıcaklığı not edin. Daha sonra aynı işlemi macun değişiminden 2 hafta sonra tekrar yapın ve sıcaklığı not edin. 2 haftanın sonunda, örneğin, sıcaklık 80'den 87-95 dereceye çıktıysa bu kesinlikle pump-out demektir. Bazen kullanım yoğunluğuna göre 2 haftadan daha uzun da sürebiliyor, bu nedenle 1 aya kadar bu işlemi sürdürmeniz gerekebilir. (Önemli not: Sıcaklıklar macun değiştikten sonraki ilk testte 95-100 derece görürse 54w yerine 45w veya daha düşük bir değer seçin. Çünkü işlemci termal limite düşerse farkı frekanstan takip etmeniz gerekir ki bu daha zor anlaşılan bir işlemdir.)

- Ben, Ptm7950'yi bu satıcıdan almıştım, ürün sorunsuzdu: https://tr.aliexpress.com/item/1005...t_main.10.3ea53d12TO2V1X&gatewayAdapt=glo2tur

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,200
Üyeler
161,252
Son üye
amelik22
Top Bottom