Neler Yeni

Yardım HP Victus 16 PTM7950 ve VRAM PuTTY tavsiyesi

xstana

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
xstana
Merhaba.

HP Victus 16 (Ryzen 7 7840HS + RTX 4060) laptopumda overclock öncesi termal macun/pad değişimi yapmak istiyorum. Ürün kodu: 892P8EA#AB8, model: S0050NT.

Planlarım ve Sorularım

1. CPU/GPU için PTM7950 alacağım. ebuy7'den sipariş edeceğim. Bu ürünün üzerinde performans sergileyecek ürün önerilerine açığım.
  2. VRAM için çözüm arıyorum. laptopumda VRAM'lerde orijinal olarak pad mi yoksa macun (PuTTY) mi kullanılıyor bilmiyorum. Pad varsa kalınlığı da bilmiyorum. Soğutucuyu sökmeden önce malzemeleri hazır etmek istiyorum. Çünkü ürünler yurt dışından gelecek ve şu an cihazı açarsam elimde başka macun yok.
Uygun pad bulamama kaygısı ile veya tam sıkıştırmayacağı korkusu ile Upsiren UX Pro termal macuna yöneldim.(AliExpress Linki )Yabancı forumlarda sıklıkla K5 Pro önerilsede uygun bir satıcı bulamadım. Macun iletken değil gibi gözüküyor ama risk oluşturmasından korkuyorum. Bu ürün için yalıtım gerekli mi merak ediyorum.
Termal pad kullanmak istesem, OEM kalınlığı bilmeden 1.0mm almak riskli mi? Yabancı forumlarda Victus'un düzgün sıkıştırmadığını söyleyen birkaç kişiye rastladım. Yoksa planım TG Minus Pad Extreme veya Thermalright Odyssey kullanmaktı.

Önceliklerim:

• Minimum risk: Sızma veya kısa devreye yol açabilecek bir şey istemiyorum laptopta oluşacak bir arıza işimle ilgili ciddi sorunlara yol açar.
  • Maksimum performans: Sıcaklıkları olabildiğince düşürmek istiyorum ki overclock süresince işim kolaylaşsın.
  • bütçe: Sorun değil.

Deneyimleriniz ve önerileriniz neler?

• VRAM için macun mu, pad mi daha iyi?
  • Upsiren UX Pro gibi yüksek iletkenlikli macunlar yalıtım gerektirir mi? Nail polish vs kullanmalı mı?
  • Victus 16'larda stok olarak cpuigpu ve VRAM'lerde ne kullanıyor?
  • OEM kalınlık bilmeden 1.0mm termal pad alınır mı? Ve Victus 16 için uygun mu?
  • PTM7950'yi performansta geçecek bir ürün var mı?
  • Son olarak garantim devam ediyor PTM7950'yi cihaza takıp garantiye VRAM'ler için gönderebilirim.
ek olarak putty kullanacak olursam upsrenin bu 3 ürününden hangisini almalıyım

Upsiten UTP-8 yada UX Ultra PRO yada Halnziye Hy 236 - Halnziye HY268

Şimdiden teşekkürler.

Top Bottom