raymond_lin
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 0
- İsim
- Arda Selçuk
Laptopu 2 haftadır kullanıyorum. Özellikleri RTX 4070 GPU, Intel Core i7 14700HX CPU, 32GB 5600Mhz RAM, 1TB M2 SSD, Windows 11 23H2. Aktif olarak tek oynadığım oyun COD Warzone 3. Eski sistemimde FPS dropları yaşadığım için sistemimi satıp laptop alma kararı aldım. Eski sistemimde AMD Ryzen 5 3600 işlemci, RTX 3060Ti ekran kartı, 16 GB (8+8) 3000Mhz ram vardı ona rağmen haritanın çoğu noktalarında 110, 120 FPS alıyordum ama fps droplar çok fazla oluyordu. Ben de özellikleri daha yüksek bir sistem alma kararı aldım ama işimden dolayı taşınabilir bir sistem almam gerekiyordu. RTX 4070'li fiyat performans olarak bu laptop hoşuma gitti ve aldım. Type-C Thunderbolt 4.0 çıkışı olduğu için de 4k 240hz, Gsync destekleyen Type-C to Display Port kablo aldım ve 2K 165Hz monitörüme bağladım. Bağlantıda herhangi bir sorun yaşamadım. 2K 165Hz ve Gsync sorunsuz çalışıyor. Gelelim asıl mevzuya, laptopun HP Omen Gaming Hub isimli programını indirip tüm ayarları performansa çekip sadece ekran kartından görüntü aktarmasını seçmeme rağmen 2K monitörümde COD Warzone oyununda oyuna ilk başladığım 5, 10dk içinde 120, 130 fps aralığında gezerken bir anda 65, 85 fps aralığına düşüyor. Tüm ayarlarımı en düşüğe de çeksem, dlss performansa da çeksem bir türlü 90 fps in üzerine yükseltemiyorum. İşin tuhaf kısmı laptopun kendi ekranında oynamaya çalıştığımda (1080p 144hz) yine 90fps de kilitleniyor. Oyunun grafik ayarlarında DLSS Frame Generation DLSS 3.0 var ancak onu açtığımda gecikme çok fazla oluyor ve fps droplar çok fazla oluyor. Tüm driverlarım güncel versiyonda kurulu. Oyunun önerdiği Nvidia sürücü sürümünü de indirdim sorun yine düzelmedi. Afterburner üzerinden işlemci frekanslarını kontrol ettiğimde ara ara 5 Ghz le çıkıp 2.6 Ghz lerde sabitlendiğini gördüm. HP Omen Gaming hub programı üzerinden undervolt yaptım ama frekanslar yine dengesiz çalışıyor. Aklıma gelen bütün testleri yaptım ama sorunu bir türlü çözemedim. Sizlerin Laptopun performansını arttıracak ya da oyun içindeki FPS sorununu çözecek çözümleriniz var mıdır? Şimdiden fikirleriniz için teşekkürler.
Son düzenleme: