Victus benim okuduğuma göre şans işi hocam iyi çıkanlarda var kötü çıkanlarda var teknik özelliklere yazanlara bakma zaten çoğu seride yazılanı bile göndermediler
işin ilginç tarafı senin konuna her Laptop önerisinde victus önerenler yok o ilginç
Denemeni tavsiye ettiklerimi sıralayayım denemeni tavsiye ederim
1. amd software den öncelikle Performans ayarlanıyor bellek optimize edici de verimlilik seçilidir onu oyun moduna çek.
2. Nvdia control center dan yani nvdia masasından görüntü ayarlarını performans moduna çek.
3. Bir önceki 556.49 nvdia sürümüne dönmeyi dene bakalım ben şuan kullanıyorum bende bir problem yok.
4. Windows oyun modunu aktifleştir ve gereksiz hizmetleri kaldır. Özellikle gamebar yakalama vs açık olmasın gerçekten sistem kastırıyor.
5. Bu adamlar çekirdek yalıtım vs windows 11 le gelen bütün gereksiz gördükleri hizmetleri kapatıp test ediyorlar veya custom kapatılmış modlu windows 11 ler kullanıyorlar. Yani çekirdek yalıtımdır vs dir bunları kapatıp gereksiz servisileri durdurup birdaha test et.
6. Windows hata bütünlüğünü kontrol et Bunu aşağıdaki kodlar vasıtasıyla yapabilirsin ;
Cmd yi yönetici olarak başlatıp aşağıdaki kodları çalıştır.
3.1 dism /online /cleanup-image /scanhealth
3.2 dism /online /cleanup-image /checkhealth
3.3 dism /online /cleanup-image /restorehealth
en son olarak sfc /scannow yap bakalım
Bunları bir dene bakalım sonuç ne olacak. Bir de oyun grafiklerini en düşüğe alınca bir tek bende mi oluyor bilmiyorum fps artması veya azalması olmuyor hatta çamur gibi görünüyor oyun yüksekte kalsın bırak vsync kapa oyunun başlangıç seçeneklernide -high yazmayı dene ve çoklu cpu kullanımını aktifleştir.