Neler Yeni

HP Victus 4070+R7-7840HS CS2 FPS sorunu

Blondeboy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
171
İsim
Ömer
Srgb kamotlu modellerse gzl gibi ama adam gibi bi satıcıdan alın başınız ağrımasın
Hocam n11de 48k 3 ay taksit,hepsiburada da 51k 6 ay taksit veriyor ve sanırım ikiside aynı satıcı başka satan yok. Cihaztv 48k nın kralı bu laptoptır dediğini duydum şimdi. Soğutucu ve batarya anlamında çok iyi gidiyor 9 saat kadar eco modta. Gpu odaklı oyunlarda performansı baya iyi. Ve sanırım onunda aldığı ürün bu satıcıdan
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tek sorun satıcıların yanlış işlemci ismi girmesi. Varolmayan bir işlemciyi yazmışlar herkes diyor ki bunun asıl işlemcisi 8845hs diye ancak satıco 8840h diyor böyle bir işlemci yok ama

TyShame

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
581
İsim
Halil
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Felsefe, Mobil Bilgisayarlar, Oyunlar
Herkese selam, yakın bir zamanda HP Victus S0007NT kod adındaki laptopu satın aldım ve bugün elime ulaştı. Sorunsuz şekilde kurulum yapıp tüm güncellemeleri yaptıktan sonra oyun FPS testi yapmak için, CS2 ölüm kalım maçı girdim ve gördüğüm FPS değerleri beni açıkçası üzdü. Normalde 200 altına düşmemesi en son 190 civarı görmesi gereken laptop 120 hatta 90 FPS'lere kadar düştü buradaki sorunun kaynağı nedir tam olarak çözemedim. Oturup saatlerce çabaladım hatta sıfır bir kurulum yaptım fakat değişen bir durum olmadı bu durumda ne yapmam gerekir yardımcı olabilecek birisi var mı? Bu konuya hakim birisi yardımcı olursa çok sevinirim. (HP Omen hub üzerinde performans modunda Advanced ayarı açık şekilde discrete modunda.)
Victus benim okuduğuma göre şans işi hocam iyi çıkanlarda var kötü çıkanlarda var teknik özelliklere yazanlara bakma zaten çoğu seride yazılanı bile göndermediler :D işin ilginç tarafı senin konuna her Laptop önerisinde victus önerenler yok o ilginç :D

Denemeni tavsiye ettiklerimi sıralayayım denemeni tavsiye ederim

1. amd software den öncelikle Performans ayarlanıyor bellek optimize edici de verimlilik seçilidir onu oyun moduna çek.

2. Nvdia control center dan yani nvdia masasından görüntü ayarlarını performans moduna çek.
3. Bir önceki 556.49 nvdia sürümüne dönmeyi dene bakalım ben şuan kullanıyorum bende bir problem yok.

4. Windows oyun modunu aktifleştir ve gereksiz hizmetleri kaldır. Özellikle gamebar yakalama vs açık olmasın gerçekten sistem kastırıyor.
5. Bu adamlar çekirdek yalıtım vs windows 11 le gelen bütün gereksiz gördükleri hizmetleri kapatıp test ediyorlar veya custom kapatılmış modlu windows 11 ler kullanıyorlar. Yani çekirdek yalıtımdır vs dir bunları kapatıp gereksiz servisileri durdurup birdaha test et.
6. Windows hata bütünlüğünü kontrol et Bunu aşağıdaki kodlar vasıtasıyla yapabilirsin ;

Cmd yi yönetici olarak başlatıp aşağıdaki kodları çalıştır.

3.1 dism /online /cleanup-image /scanhealth

3.2 dism /online /cleanup-image /checkhealth

3.3 dism /online /cleanup-image /restorehealth

en son olarak sfc /scannow yap bakalım

Bunları bir dene bakalım sonuç ne olacak. Bir de oyun grafiklerini en düşüğe alınca bir tek bende mi oluyor bilmiyorum fps artması veya azalması olmuyor hatta çamur gibi görünüyor oyun yüksekte kalsın bırak vsync kapa oyunun başlangıç seçeneklernide -high yazmayı dene ve çoklu cpu kullanımını aktifleştir.

xTURANN

80+ Silver
Ekran kartı 100 wat çoğunda bu seride
120W. Tabii Ayarını yaparsan.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bende İmzamda ki Laptopu Kullanıyorum. Bu Laptopla CS2'yi ilk denediğim zamanlar 200 - 400 arası oynuyordum. Şuan 120 - 150 Arası Sabit Zor Alıyorum. Benim Laptop Bakımsızlıktan Boşta 70 Derecelerde, ondan da olabilir lakin CS2'de FPS'lerim çok düşük. Anlamadım bende.

darkprrr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Bora Karabacak
Victus benim okuduğuma göre şans işi hocam iyi çıkanlarda var kötü çıkanlarda var teknik özelliklere yazanlara bakma zaten çoğu seride yazılanı bile göndermediler :D işin ilginç tarafı senin konuna her Laptop önerisinde victus önerenler yok o ilginç :D

Denemeni tavsiye ettiklerimi sıralayayım denemeni tavsiye ederim

1. amd software den öncelikle Performans ayarlanıyor bellek optimize edici de verimlilik seçilidir onu oyun moduna çek.

2. Nvdia control center dan yani nvdia masasından görüntü ayarlarını performans moduna çek.
3. Bir önceki 556.49 nvdia sürümüne dönmeyi dene bakalım ben şuan kullanıyorum bende bir problem yok.

4. Windows oyun modunu aktifleştir ve gereksiz hizmetleri kaldır. Özellikle gamebar yakalama vs açık olmasın gerçekten sistem kastırıyor.
5. Bu adamlar çekirdek yalıtım vs windows 11 le gelen bütün gereksiz gördükleri hizmetleri kapatıp test ediyorlar veya custom kapatılmış modlu windows 11 ler kullanıyorlar. Yani çekirdek yalıtımdır vs dir bunları kapatıp gereksiz servisileri durdurup birdaha test et.
6. Windows hata bütünlüğünü kontrol et Bunu aşağıdaki kodlar vasıtasıyla yapabilirsin ;

Cmd yi yönetici olarak başlatıp aşağıdaki kodları çalıştır.

3.1 dism /online /cleanup-image /scanhealth

3.2 dism /online /cleanup-image /checkhealth

3.3 dism /online /cleanup-image /restorehealth

en son olarak sfc /scannow yap bakalım

Bunları bir dene bakalım sonuç ne olacak. Bir de oyun grafiklerini en düşüğe alınca bir tek bende mi oluyor bilmiyorum fps artması veya azalması olmuyor hatta çamur gibi görünüyor oyun yüksekte kalsın bırak vsync kapa oyunun başlangıç seçeneklernide -high yazmayı dene ve çoklu cpu kullanımını aktifleştir.
Hocam dedikleriniz için çok teşekkür ederim söylediklerinizi birazdan yapıp sonucu paylaşacağım ondan önce rdr 2 DLSS kapalı şekilde FPS testi yaptım sizce bu değerler olması gerektiği gibi mi?

Top Bottom