HTML EKRAN DA GÖZÜKEN AMA ÇALIŞMAYAN KOD

ziur

80+
Reaksiyon skoru
37
Selam arkadaşlar proje ödevim için güzel bir site yapıyorum ve bitti sayılır son olarak kodların sitede gözükmesi istendiği için html ve css diye menü açtım o menünün içine html kodlarımı yazınca menü 2 kademe oluyor demek istediğim html kodlarının baştan sonra ctrl+v yaptıktan sonra sayfada sadece metin halinde gözükmesi bunu nasıl yaparım

Sorunu tam olarak anlamadım. Sayfa için de metin mi göstermek istiyorsun. Paragraf etiketi kullanabilirsin. Örneğin <p><\p> veya span veya h1, h2 etiketlerini

kodları sitede göstermek istiyorsanız <p> içine alabilirsiniz. Muhtemelen paragraf içine alınca kod olarak kabul etmez metin olarak görür.

kodları sitede göstermek istiyorsanız <p> içine alabilirsiniz. Muhtemelen paragraf içine alınca kod olarak kabul etmez metin olarak görür.
malesef geçersiz kod olarak algılıyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sorunu tam olarak anlamadım. Sayfa için de metin mi göstermek istiyorsun. Paragraf etiketi kullanabilirsin. Örneğin <p><\p> veya span veya h1, h2 etiketlerini
html'de yazdıgım kodların gözükmesini istiyorum sadece metinleri malesef hiçbiri işe yaramıyor örnek olarak css için yaptıgım örneğin bir fotosunu eklemek istedim:
Ekran Alıntısı.PNG

html'de yazdıgım kodların gözükmesini istiyorum sadece metinleri malesef hiçbiri işe yaramıyor örnek olarak css için yaptıgım örneğin bir fotosunu eklemek istedim:
Ekran Alıntısı.PNG
görüğünüz gibi kodlar metin olarak geliyor css de ama htmlde öyle değil

Son düzenleme:

html'de yazdıgım kodların gözükmesini istiyorum sadece metinleri malesef hiçbiri işe yaramıyor örnek olarak css için yaptıgım örneğin bir fotosunu eklemek istedim:Alıntıyı görüntüle

Css kodlarını yanlış yerde kullanmışsınız. Biraz css geliştirmelisiniz. Head kodlarının arasına şu kodu ekleyip kullanmanız gerekiyor. Örneğin
<style type="text/css">
div{
color:red;
}
</style>

html'de yazdıgım kodların gözükmesini istiyorum sadece metinleri malesef hiçbiri işe yaramıyor örnek olarak css için yaptıgım örneğin bir fotosunu eklemek istedim:Alıntıyı görüntüle

Batuhan0088 isimli kullanıcının dediği gibi css kodlarını <head></head> kısmının arasına <style></style> etiketleri arasında yazmalısınız.

Ve ya istersen headin içine, actigin css dosyasını bağlarsın eğer yapmadıysan o şekilde gözükmesi normal çünkü sen htmle bunların style için olduğunu söylemiyorsun.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,193,481
Üyeler
189,450
Son üye
Eren12
Geri