Huawei P40 Lite İnceleme

FatihSn

80+
Reaksiyon skoru
98
ABD tokadı ile sarsılan lakin Samsung'u bile geride bırakan Huawei’nin yeni akıllı telefon serisinin Lite modeli olan P40 Lite

Öncelikle kamera özelliğiyle başlayalım.Telefonun arka yüzünde dörtlü kamera sistemi ve LED flaş yer alıyor. P40 Lite’ın ana kamerası f/1.8 diyaframlı ve 48 MP çözünürlüğe sahip. İkinci çekim kamerası ise f/2.4 diyaframlı 8 MP ultra geniş açılı kamera. 48 MP AI Ultra Netlik modu , bu mod iyi alternatif, özellikle de manzara fotoğrafları çekmek isteyenler için 6 saniyeye kadar pozlama alma imkanı sunuyor. Eğer çok yüksek kalitede fotoğraflar çekmek istiyorsanız Ultra Netlik modunu denemenizi öneriyorum.

Yazılım ve donanım özelliklerine gelicek olursak;
Huawei P40 Lite kutudan Android 10 işletim sistemi üzerine kurulu EMUI 10 ile beraber çıkıyor. Ama bu telefon içerisinde bulunan işletim sistemi Google servisleri yerine Huawei’nin mobil servislerini kullanıyor. Yani normalde Google tarafından sağlanan servisleri bu telefonda Huawei bizlere sağlıyor. Huawei P40 Lite’ta 8 çekirdekli HiSilicon Kirin 810 işlemci platformu kullanılıyor.

TASARIM:

Ön yüzde Punchview adı verilen bir ekran tasarımı kullanılıyor. P40 lite 6.4 inç boyutunda IPS LCD ekran kullanıyor. FHD+ çözürlüğe sahip olan bu ekranın piksel yoğunluğu ise 398 ppi.

BATARYA:

Batarya boyutu 4.200 mAh, 40W hızlı şarj desteği böylece yarım saatte telefonu yüzde 70’e kadar doldurabiliyoruz.

Test sonuçları:
Antutu: 302.181

Geekbench 5: 589 / 1882

Androbench: Ardışık okuma/yazma 904 / 185 Mb/s , Rastgele okuma / yazma 158 / 164 Mb/s

3D Mark Sling Shot Extreme: OpenGL 2.839, Vulkan 2629

1587472152189.webp

1587472180312.webp

faydalı bir konu hayırdır kardeşim yazarmı alındın süreklü böyle paylaşım ama eyvallah uğraşıyorsun cidden

google servisleri olmamasının dez avantajı var mı acaba? Fiyatının ne olacağı çok önemli. Note 10 lite daha iyi gibi sanki

faydalı bir konu hayırdır kardeşim yazarmı alındın süreklü böyle paylaşım ama eyvallah uğraşıyorsun cidden
Yok dostum yazar alınmadım boş zamanlarımda karınca kararınca bilgimle paylaşım yapıyorum zamanımı boşa geçirmek istemiyorum
teşekkür ederim.
Post automatically merged:

google servisleri olmamasının dez avantajı var mı acaba? Fiyatının ne olacağı çok önemli. Note 10 lite daha iyi gibi sanki
Kardeşim Huawei App Gallery şu anda dünyanın en çok kullanılan 3 mobil marketinden biri. Hernekadar google servisler olmasada mobil marketi iş görür vaziyette bencede note 10 lite daha iyi ama fiyatı görmemiz lazım 3500 civarı gördüm ithalatçı ama kesin değil resmi fiyatı ne olur şuan belli değil

Son düzenleme:
Geri