Neler Yeni

HWINFO ve OCCT sıcaklık değerleri?

bruuak

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
198
İsim
Burak YILDIZ
Merhaba,

HWINFO ve OCCT programları ile sıcaklık değerlerime bakıyorum ancak farklı bölümlerde değerler yazıyor ve hangisi benim işlemci değerim anlayamadım. Fotoğraflarda ki gibi hem işlemci adı altında bir bölüm var ve "cpu" sıcaklığı yazıyor hem de anakart modeli altında "cpu" sıcaklığı yazıyor. Aynısı anakart içinde geçerli. Bunların hangisi doğru sıcaklıktır. Ben hangisini göz önünde bulundurmalıyım? Birisi cpu sıcaklığı ise diğeri nedir?

1.jpg

2.jpg

Rambo87

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Current , simdilik olay yani desktop.
maximum en yüksek derece. Misal boost veya oyunda olusur.
maximum degerlerine göz atman gerek. Yük altinda system degerleri önemli.
Avergage= ortalama sicaklik.

bruuak

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
198
İsim
Burak YILDIZ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Current , simdilik olay yani desktop.
maximum en yüksek derece. Misal boost veya oyunda olusur.
maximum degerlerine göz atman gerek. Yük altinda system degerleri önemli.
Avergage= ortalama sicaklik.
Yok hocam bahsettiğim o değil. Bakın bir Cpu adı altında işlemci sıcaklığı var. Birde M4N68T-M V2 yani anakart modelimin altında işlemci sıcaklığı var. Birisi 36.1 derece birisi 48 derece. Yani aynısı anakart sıcaklığı içinde böyle. Ben anakart adı altında ki sıcaklık değerine mi yoksa direkt Cpu adı altında ki sıcak değerine mi bakacağım. Eğer işlemci sıcaklığım Cpu adı altında ki ise diğeri neyi gösteriyor. Aynısı OCCT içinde geçerli. Çekirdek sıcaklığı 39,5 derece iken Cpu 51 derece gözüküyor.

20200726_193453.jpg

Toxpox

80+ Gold
En İyi Cevap
32
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,773
İsim
Toxpox
Core ve Package olabilir.

asemih159

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
664
İsim
Semih
Yok hocam bahsettiğim o değil. Bakın bir Cpu adı altında işlemci sıcaklığı var. Birde M4N68T-M V2 yani anakart modelimin altında işlemci sıcaklığı var. Birisi 36.1 derece birisi 48 derece. Yani aynısı anakart sıcaklığı içinde böyle. Ben anakart adı altında ki sıcaklık değerine mi yoksa direkt Cpu adı altında ki sıcak değerine mi bakacağım. Eğer işlemci sıcaklığım Cpu adı altında ki ise diğeri neyi gösteriyor. Aynısı OCCT içinde geçerli. Çekirdek sıcaklığı 39,5 derece iken Cpu 51 derece gözüküyor.

Alıntıyı görüntüle
HWiNFO’da bakmanız gereken değer aşağıdaki sarı kutucuktaki “CPU” değeri.

ACCO’da bakmanız gereken değer üst kısımda bulunan “CPU” değeri. Aşağıdakiler çekirdek bazlı değerler.

bruuak

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
198
İsim
Burak YILDIZ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
HWiNFO’da bakmanız gereken değer aşağıdaki sarı kutucuktaki “CPU” değeri.

ACCO’da bakmanız gereken değer üst kısımda bulunan “CPU” değeri. Aşağıdakiler çekirdek bazlı değerler.
Teşekkürler.

Top Bottom