Neler Yeni

İnceleme HyperX Alloy Origins Core İnceleme

Dahası  
Reaksiyon skoru
243
İsim
mr bruj
Aha buradaki ilk incelemem bakalım nasıl gidecek.

Hepinize merhaba beyler bugün Hyperx Alloy Origins Core incelemesi yapacağız. Şimdi ilk önce klavyenin resmini alalım.
Alloy-Origins-Core-Complete-1024x576.jpg

İşte klavyemiz bu. Klavyeyi yaklaşık 3 aydır kullanıyorum o yüzden artık inceleme vakti.

ÖZELLİKLER:
- Switch seçimi olarak iki seçenek var. Hyperx Aqua Switch (tactile) ve Hyperx Red Switch (linear). Ayrıca bunların yanında bir de Hyperx Mavi Switch versiyonu varmış ama hiç satılırken görmedim. Evet bunlar Hyperx'in kendi switchleri. Nasıl olduğu hakkında sonra konuşucağız.
- Alüminyum kasa ve gövde. Klavyeyi elinize aldığınızda beklediğinizden daha ağır gelebilir. Klavye yaklaşık olarak 840 gr .
- Çıkarılabilir Type-C kablo .
- TKL ( Tenkeyless) bir loadout'u var. TKL klavyelerde klavyenin sağ tarafı yoktur. Resimlendirirsek :
hx-keyfeatures-keyboard-alloy-origins-core-3-lg.jpg

- Parlak bir RGB ve kişileştirmek için program.
- Ayarlanabilir klavye ayağı. Resimlendirirsek :
hx-keyfeatures-keyboard-alloy-origins-core-6-lg.jpg

- Oyun modu. Windows tuşu dahil olmak üzere Alt + Tab , Alt + F4 , Shift + Tab , Ctrl + Esc tuş kombinasyonlarından istediklerinizi deaktive etmeye yarayan bir mod.
-Low-profile dizayn. Yani switchlerin etrafında bir şey yok. Resimlendirirsek :
öyle.png

Başka aklıma gelen bir şey yok. Hadi incelemeye başlayalım.
İNCELEME:
ARTILAR:
- Hyperx Red Switch'leri çok beğendim. Kayganlar , ping sesi yok. 1.8 mm çalışma noktası ve 3.6 mm dibe basma mesafesi var. 45g basma gücü istiyor. Red switchler genelde yazmak için iyi olmasada yazarken güzel bir deneyim verdiler , ben baya beğendim. Oyun oynarkende iyiler baya. Cherry'lerden her iki konuda da daha iyi olduğu kesin.
- Alüminyum gövde olması olması bu klavye için çok çok büyük bir artı.
- Ben şahsi olarak zaten klavyenin sağ tarafını kullanmıyordum. TKL olması benim için çok büyük bir artı. Küçük klavyeler bence daha rahat.
- Kablonun Type-C olması ve çıkarılabilir olması çok iyi bir ayrıntı.
- Tuşların üzerindeki yazılar uzun bir süre kalacak gibi. PBT olsaydı çok daha iyi olurdu ama bu fiyatta zaten PBT keycap'lerle gelen klavye yok.
EKSİLER:
- Stabilizer'lar o kadar da iyi değil. Kötü değil ama iyi de değil. Kötü bir etkisi yok ama öyle.
- NGENUITY:
Bu kısım bu klavyeyle olan tek derdim. Az önceki yazdığım sadece biraz mızmızlanmaydı ama bu benim cidden büyük bir şikayetim. Ngenuity'in ne olduğunu bilmeyenler için ; Ngenuity , Hyperx'in ürünleri için ışıklarını ve makrolarının kontrol edilebilmesi için yaptığı program. Razer Synapse'nin Hyperx versiyonu gibi düşünebilirsiniz hani artık çoğu klavye , mouse gibi şeylerde sahip olduğumuz bir şey AMA BİR PROGRAM NASIL BU KADAR KÖTÜ OLABİLİR? Ngenuity'in çok problemi var. Hatta klavye ilk çıktığında Ngenuity'i indirip incelemek isteyen kişilerin çoğu programı indiremedi. O kadar kötüydü ki program , ilk programdan vazgeçtiler yeni program yaptılar. Hala da çok problemi var. Bendeki problemi anlatacağım çünkü çok sinir bozucuydu ve bazı insanlarda hala varolan bir problem. Problem ise Ngenuity'i indirdikten sonra ürünü görmesi gerekiyor, ondan sonrada firmware güncellemesi yapıyor. Bunlardan sonra ise programı kullanabiliyorsunuz. Benim sorunum ise programın klavyeyi görmemesiydi.
" Error! Hyperx Alloy Origins is found but it could not be connected! " diye bir hata veriyordu. Şimdi bu kısmı yazmamın diğer nedenlerinden biri de bu probleme sahip bir arkadaş olursa bu rehberi bulsun yardım alsın diye. İlk olarak sorunu çözmek için bir Hyperx çalışanına ulaşmak gerekiyor. Mail'den yardım almaya çalışma yardım alana kadar zaten bu dünyadan göçmüş olursun. Bu yüzden iki tane kolayca ulaşma noktası buldum , biri Hyperx'in Türkiye Discord sunucusu diğeride Hyperx'in kendi subreddit'i. Sunucunun linki internete "Hyperx Türkiye Discord" gibi bir şey yazıp bulabilirsiniz. Reddit'ide bu : https://www.reddit.com/r/HyperX/ . Ordan sonra yardım isteyip birinin bakmasını bekleyeceksiniz. Reddit'te modlardan herhangi birini etiketleyebilirsiniz. Discord'da da destek metin kanalı var. Yani illaki 1-2 gün içinde bire size bakıyor. Problemi çözmenin tek yolu manuel bir şekilde firmware'i güncellemek. Yani büyük ihtimal biri size güncelleyecinin linkini atar yüklersiniz olur biter. Max. 1 hafta
Benim problem 1 ay sürdü.
Koskoca 1 ay.
Ben ne kadar şanssız bir insansam artık attıkları firmware çalışmadı , Ngenıity'in güncellenmesini 1 ay beklemek zorunda kaldım. En sonunda geldi düzeldi ama programdada öyle vay denilecek bir şey yok. Çoğu özellik hala eksik . En azından klavyeyi kişileştirebilme özelliği fazla . Her tuşa farklı bir ışık , efekt verebiliyorsun ama dediğim gibi çoğu özellik hala eksik. Sürekli güncelleniyor ama program , yani o iyi. Zaten galiba Ngenuity gene yeniden yapılacak. Biraz üzüyor insanı çünkü klavyenin ışıkları çok parlak çok güzel gözüküyor ama program çöp :/

AMA bütün bunlara rağmen klavye cidden çok güzel. Daha 3 ay önce benim aldığım zamanlarda 800 tl'ydi şimdi ise her yerde 1k'ya falan satılıyor. 800 tl'ye o bütçedeki en iyi klavyelerdendi kesinlikle ama 1k'yada kesinlikle alınıp gönül rahatlığıyla kullanılabilecek kaliteli bir klavye.
Puanlandırmalarda iyi değilim fakat klavyenin kendi başına 8/10'u var gibi. Ama programın kötülüğünden 1 puan kırıyorum ve 7/10 veriyorum. Cherry'den daha iyi switchler , alüminyum kasa , TKL ... gibi özellikleri ile kalbimi çalan bu klavyeyi herkese tavsiye ediyorum (y)

KeremMm

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Ellerine sağlık.

Mert Özkaya

𝑅 𝑜 𝓍
80+ Titanium
En İyi Cevap
11
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,793
İsim
Mert Özkaya
Instagram
_mrt_ozky_
Discord
Mert Özkaya #6849
Ellerine sağlık

Toxpox

80+ Gold
En İyi Cevap
32
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,765
İsim
Toxpox
WOWOWOWOWOW

Baya iyi inceleme olmuş

Oturup okumaya başlıyorum heyecanlandım biraz okuyunca :D
Mesaj otomatik birleştirildi:

Problem ise Ngenuity'i indirdikten sonra ürünü görmesi gerekiyor, ondan sonrada firmware güncellemesi yapıyor. Bunlardan sonra ise programı kullanabiliyorsunuz. Benim sorunum ise programın klavyeyi görmemesiydi.
" Error! Hyperx Alloy Origins is found but it could not be connected! " diye bir hata veriyordu.
Bu olay SteelSeries'in Firmware güncellemesinden sonra bana çektirdiği şeyi hatırlarttı ve sadece format atarak kurtulmuştum.
demek ki SteelSeries Engine'e özel durum değilmiş.

Muri

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,539
İsim
Murat Aslan Kaşko
güzel inceleme.

Top Bottom