Neler Yeni

İ3 2120 işlemci ve Asus P8H61-M LX anakart olan sisteme donanım önerisi arıyorum

Umuk02

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Umut İnan
Intel Core i3 2120 3.30 GHz 1155 LGA işlemci ve P8H61-M LX PCI-Express 2.0 anakartı içeren sisteme mümkün olan en yüksek ekran kartı ve ram önerisi arıyorum. Anakartın ve işlemcinin desteklediği maksimum RAM frekansı 1333 mHz iken 1600 mHz frekanslı iki adet 8 gb ddr3 RAM almak sorun çıkartır mı? İki farklı marka ve frekansa sahip RAM kullanmanın bir sakıncası var mıdır?

NoctuaFanBoyu

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,371
İsim
Hamza Ziya Üstün
Ramler 1333 hızda çalışır en kötü ve farklı marka olsalar da pek sıkıntı olmaz. Anakart pcie slotu evrensel olduğundan 4090 bile uyumlu diyebiliriz. Herhangi bir ddr3 ram alın. Bütçe ne kadar? İşlemci berbat, onu kesinlikle yükseltmeniz lazım yoksa ekran kartı alsanız da oyun oynayamazsınız. Xeon e3 1230v2 uyumlu aliexpressden en f/p işlemci şu anlık o denebilir. İ7 3770 ayarında. Ekran kartı olarak da yanına bir rx470 ile 580 arası güçte her kart iyi gidecektir.

Umuk02

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Umut İnan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İşlemci öneriniz sanırım şu. Dediğiniz gibi faydalı olacaksa bütçe esneyebilir. Aklımda rx550 ve iki adet ddr3 16000 mHz 8 gb RAM alıp bırakmak vardı ancak işlemci hakkındaki görüşünüz fikrimi değiştirebilir. Bunları sıfır veya ikinci el olarak parça parça alacağımı düşünürsek bütçe üç bin ve biraz üstü olacak. Önerileriniz toplamında sistem bize neler sunabilir merak ediyorum ve yanıtınız için teşekkür ediyorum.

Umuk02

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Umut İnan
Ramler 1333 hızda çalışır en kötü ve farklı marka olsalar da pek sıkıntı olmaz. Anakart pcie slotu evrensel olduğundan 4090 bile uyumlu diyebiliriz. Herhangi bir ddr3 ram alın. Bütçe ne kadar? İşlemci berbat, onu kesinlikle yükseltmeniz lazım yoksa ekran kartı alsanız da oyun oynayamazsınız. Xeon e3 1230v2 uyumlu aliexpressden en f/p işlemci şu anlık o denebilir. İ7 3770 ayarında. Ekran kartı olarak da yanına bir rx470 ile 580 arası güçte her kart iyi gidecektir.
Hocam şimdi sizin yazınızı, bahsettiğiniz işlemciyi ve satış platformlarını inceledim. Öncelikle sizin yazınızda linki olan Intel Xeon E3 1270 V3 işlemci benim düşündüğüm ve sahip olduğum donanımlarla uyumluluk sorumu yaşar mı? Sanırım güncelliği olmayan işlemciler bunlar, ki benim için sakıncası yok, satış linklerindeki ürünler ikinci el, bunun bir sakıncası var mıdır? Son olarak bu fiyatlardaki bir Aliexpress alışverişi gümrük, vergi, ulaşım konularında sıkıntı çıkarır mı?

NoctuaFanBoyu

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,371
İsim
Hamza Ziya Üstün
Bendeki v3 model yani 4. Nesil anakartlarla uyumlu. Sizin anakartınız 2 ve 3. Nesille uyumlu olduğundan max v2 işlemci takabilirsiniz. Gümrükte sorun yaşamazsınız diye düşünüyorum çünkü vergi dahil bile 30 dolara ulaşmıyor ve eskisi gibi 1-1.5 ay yerine 2 haftada geliyor. 1270 ve 1240v2 ler genelde daha pahalı olduğundan 1230v2 tavsiye ettim ki yazımda da belirttiğim gibi farkları yalnızca 100mhz frekans. Linklerini verdiğim satıcılar belki on binlerce satış yapmış güvenilir firmalar. Sıkıntı olmaz.

Umuk02

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Umut İnan
Bendeki v3 model yani 4. Nesil anakartlarla uyumlu. Sizin anakartınız 2 ve 3. Nesille uyumlu olduğundan max v2 işlemci takabilirsiniz. Gümrükte sorun yaşamazsınız diye düşünüyorum çünkü vergi dahil bile 30 dolara ulaşmıyor ve eskisi gibi 1-1.5 ay yerine 2 haftada geliyor. 1270 ve 1240v2 ler genelde daha pahalı olduğundan 1230v2 tavsiye ettim ki yazımda da belirttiğim gibi farkları yalnızca 100mhz frekans. Linklerini verdiğim satıcılar belki on binlerce satış yapmış güvenilir firmalar. Sıkıntı olmaz.
Hocam yaşadığım şehirde iyi bir fiyata oyun için kullanılmış, kutulu faturalı bir sapphire rx 580 nitro+ 8gb buldum. Bunun yanına da Xeon E3 1270 V2 düşünüyorum bahsettiğiniz Aliexpress satıcılarından. Var mıdır başka tavsiyeniz veya uyarınız merak ediyorum.

NoctuaFanBoyu

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,371
İsim
Hamza Ziya Üstün
İyi fiyat derken ne kadar? 2k üzerine çıkmayın hatta 2k bile çok sayılır. Facebook GPU World Türkiye ve Modart alım satım gruplarına da göz atın. 1270v2 nin vergisiz fiyatı da 600 den yüksekse gereksiz.

Vergi dahil aşağı yukarı 750 kadar eder. Sepette ne kadar vergi olacağını gösteriyor oradan bakarsınız.

Umuk02

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Umut İnan
İyi fiyat derken ne kadar? 2k üzerine çıkmayın hatta 2k bile çok sayılır. Facebook GPU World Türkiye ve Modart alım satım gruplarına da göz atın. 1270v2 nin vergisiz fiyatı da 600 den yüksekse gereksiz.

Vergi dahil aşağı yukarı 750 kadar eder. Sepette ne kadar vergi olacağını gösteriyor oradan bakarsınız.
Hocam ekran kartında 1.8'e anlaştık, kısa süre içinde alıcam. Linkteki 1240 v2 işlemci vergi (420 tl) ve gönderim ücretiyle (38 tl) 995 liraya (29 dolar) denk geliyor. Gümrükte sorun çıkma ihtimali var mıdır acaba yanmayalım o işte.

NoctuaFanBoyu

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,371
İsim
Hamza Ziya Üstün
30 euro altı olduğundan sıkıntı olmaz. Vergi fazla geldi bana 1230v2 de deneyin isterseniz. Ekran kartı fiyatı temiz ilk sahibinden ise güzel.

omer_34

80+ Silver
tüm sistemi satıp bütçenize ekleseniz geleceği daha parlak am4 bi sistem toplasanız daha mantıklı olur bence

Umuk02

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Umut İnan
tüm sistemi satıp bütçenize ekleseniz geleceği daha parlak am4 bi sistem toplasanız daha mantıklı olur bence
1 yıldan kısa bir süre sonra bu sistem yalnızca zuma oynayan, yazılı soruları hazırlayıp notları e-okula giren bir öğretmene kalacak. O yüzden sistemin güncelliği, geleceği olması çok da önemli değil. Birkaç fps türü oyunu açsın, çok sevdiğim ve mevcut sistemimde zaten oynadığım birkaç oyunu yüksek ayarlarda tekrar deneyimleme fırsatı sunsun yeter.
Mesaj otomatik birleştirildi:

30 euro altı olduğundan sıkıntı olmaz. Vergi fazla geldi bana 1230v2 de deneyin isterseniz. Ekran kartı fiyatı temiz ilk sahibinden ise güzel.
Hocam onun da görece fazla satılmış satıcıdan olan ilanı 700 lira. 419 liralık vergiyle toplamda 1.119 liraya geliyo, yaklaşık 30 euro. İlan satılmazsa 1240 v2 daha mantıklı ve totalde 30 euroyu geçmemesiyle daha risksiz gözüküyor.

NoctuaFanBoyu

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,371
İsim
Hamza Ziya Üstün
Büyük farklar değil hocam çok da fark etmez. Bir süredir fiyatlarına bakmadığımdan bana pahalı geliyor sadece. Haricinde gayet iyi iş yaparlar

Umuk02

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Umut İnan
Hocam yeni aldığım ram şu an elime ulaştı ve taktım. Başta ekran gelmedi falan ama çözdüm sıkıntısız çalışıyor ancaaak... İkinci ram slotu yerinde yok. Acaba ben mi bilmiyorum diye anakartın tüm bilgilerini yazıp araştırdım, tek slotlu anakart var mıdır diye ancak öyle bir şey de yok. Bu eksik ram slotu eklenebilir mi bilgisayarcı tarafından? O kadar ekran kartı, işlemci diye uğraşakken eksik ram slotu çıktı başımıza🤬
ram slotu.jpg

Top Bottom