i3 9100f vs Ryzen 3 3100 ?

Reaksiyon skoru
184
İki işlemci arasından kafam i3 9100f olan işlemciye gidiyor. Alacağım işlemci sırf oyun odaklı olacak. Ayrıca işlemci aldıktan sonra 3-4 sene upragade yapmayacağım, son olarak oyun benchmark testlerine baktım max 10FPS fark var aralarında. Düşünceleriniz neler ?

İki işlemci arasından kafam i3 9100f olan işlemciye gidiyor. Alacağım işlemci sırf oyun odaklı olacak. Ayrıca işlemci aldıktan sonra 3-4 sene upragade yapmayacağım, son olarak oyun benchmark testlerine baktım max 10FPS fark var aralarında. Düşünceleriniz neler ?

Cidden i3 9. Nesil işlemci mi alacaksın 10 FPS fazla diye ? İkisi de alınmaz 1600 AF tercih et. Hem ileriye dönük 6c/12t bu sayede upgrade gerek kalmaz. Yeni nesil oyunlar (Cyberpunk 2077 , GTA VI vs.) çoklu çekirdek kullanmaya başlayacak. Ölü işlemciler artık 9. Nesiller.

1600 AF 3100 den daha ucuz ve onu tokatlar
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Cidden i3 9. Nesil işlemci mi alacaksın 10 FPS fazla diye ? İkisi de alınmaz 1600 AF tercih et. Hem ileriye dönük 6c/12t bu sayede upgrade gerek kalmaz. Yeni nesil oyunlar (Cyberpunk 2077 , GTA VI vs.) çoklu çekirdek kullanmaya başlayacak. Ölü işlemciler artık 9. Nesiller.
Hocam parası ona yetiyor belki? Pardon 1600a f aynı fiyatmış (hatta 200tl daha ucuz qp bilişimde) kesinlikle 1600af

Hangisi ucuzsa o

Hocam parası ona yetiyor belki?
Yalnız arkadaşın sorduğu 3100 işlemci ile 1600 AF aynı fiyat hatta bir tık daha ucuz 1600 AF. Ayrıca İntel 9. Nesil alınmamalı. Gününü kurtarır anca. Ölü yatırım.

Hocam 2'sinede param yetiyor, Vatan'dan almayı düşünüyorum ama 1600AF stokta yok.
Akakçe'de var.

Yalnız arkadaşın sorduğu 3100 işlemci ile 1600 AF aynı fiyat hatta bir tık daha ucuz 1600 AF. Ayrıca İntel 9. Nesil alınmamalı. Gününü kurtarır anca. Ölü yatırım.
Hocam sen bunu yazmadan önce düzelttim mesajımı :) bir daha bak

Hocam 2'sinede param yetiyor, Vatan'dan almayı düşünüyorum ama 1600AF stokta yok.
QP bilişimde 3100den 200tl daha ucuz

Akakçe'de var.

İnternetten almak istemiyorum, gidip Vatan'dan tüm parçaları anında almak istiyorum. O zaman şöyle sorayım 3100 mü i3 9100f mi ? Çoğu siteyi araştırdım, yorumlara baktım kimi diyor i3 9100f f/p fazla para vermeye gerek yok, kimi diyor zaten i3 9100f %104 performans ryzen 3 3100 %107 daha iyi performans gösteriyor.

İnternetten almak istemiyorum, gidip Vatan'dan tüm parçaları anında almak istiyorum. O zaman şöyle sorayım 3100 mü i3 9100f mi ? Çoğu siteyi araştırdım, yorumlara baktım kimi diyor i3 9100f f/p fazla para vermeye gerek yok, kimi diyor zaten i3 9100f %104 performans ryzen 3 3100 %107 daha iyi performans gösteriyor.
o ikisini alırsan hayatının hatasını yaparsın kazık yemekmi istiyorsun ?

o ikisini alırsan hayatının hatasını yaparsın kazık yemekmi istiyorsun ?

Bu nasıl bir yorum böyle ? İnsan gibi; bak şunu alacağına şu işlemci şu işlemciden daha performanslı, şu işlemci şu işlemciye göre daha iyi. Kim kazık yemek ister ?

Bu nasıl bir yorum böyle ? İnsan gibi; bak şunu alacağına şu işlemci şu işlemciden daha performanslı, şu işlemci şu işlemciye göre daha iyi. Kim kazık yemek ister ?
Ryzen 5 1600 Af al derim hocam. akakçe veya qp bilişim

ya anlatamıyoruz ya anlamıyorsun intel 9. nesil asla alınmaz sürekli soket vs değişir 1600af ikisinide TOKATLAR internete güvenmiyorsan vatanında internet alışveriş sitesi var güvenilmemesi lazım internetten alışveriş gayet güvenilirdir i3 alırsan 2 sene sonra MUTLAKA upgrade etmen gerekir buda en az 1600 af $ b450 den 1300 tl tutar

Ryzen 5 1600 Af al derim hocam. akakçe veya qp bilişim

qp bilişim battı ama galiba

gayet haklı bir yorum alırsanız kazık yersiniz

ya anlatamıyoruz ya anlamıyorsun intel 9. nesil asla alınmaz sürekli soket vs değişir 1600af ikisinide TOKATLAR internete güvenmiyorsan vatanında internet alışveriş sitesi var güvenilmemesi lazım internetten alışveriş gayet güvenilirdir i3 alırsan 2 sene sonra MUTLAKA upgrade etmen gerekir buda en az 1600 af $ b450 den 1300 TL tutar

qp bilişim battı ama galiba

gayet haklı bir yorum alırsanız kazık yersiniz
hayır batmadı.

İyi de mağazaya gideceksen stok vardır illa. İstersen getirtebilirler. Ama ikisinden birini alacağım diye ısrar ediyorsan 3100.

Geri